Reklama

Reklama

Můj vysvlečenej deník

  • angličtina My Naked Diary
Trailer 1
Česko, 2012, 102 min

Předloha:

Johana Rubínová (kniha)

Kamera:

Michael Gahut

Hudba:

Petr Wajsar

Hrají:

Veronika Khek Kubařová, Petra Špalková, Berenika Kohoutová, Sandra Černodrinská, Marika Šoposká, Šárka Krausová, Igor Bareš, Ondřej Mataj, Martin Šesták (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Romantická teenagerská komedie o první dívčí desiluzi a hledání skutečného obrazu blízkých, které změní hrdinčin pohled na život... Komedie s příchutí romantiky i hořkosti vznikla podle knižního bestselleru sedmnáctileté studentky Johany Rubínové. Johana (V. Kubařová) žije s otcem (I. Bareš) a nevlastní matkou (P. Špalková). Její vlastní maminka zemřela, když byla malá. Před dvěma lety zažila první velkou lásku, která ale skončila sebevražedným pokusem. Od té doby se Johana snaží milostným karambolům vyhýbat. Štěstí ale nemá – kluk (O. Mataj), do něhož se zamiluje, ji podvede s její nejlepší kamarádkou (B. Kohoutová). Johana se snaží vzpamatovat ze zklamání a zároveň pátrá v rodinné historii, aby se dozvěděla víc o smrti své matky. To, co zjistí, její život obrátí naruby. A Johana si musí připustit, že lidé, mezi nimiž dosud žila, jsou jiní, než si myslela… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (253)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Název musí divákovu mysl nutně odvádět někam jinam. Představivost je potvora a dokáže pořádně zapracovat. Hned je krásně vidět na co lidi myslí. Já jsem na to myslela taky. To, že je ten deník vysvlečenej, tak to se týká jiných věcí. Hned na to člověk příjde, když hlavní postava otevře pusu a začne otevřeně hovořit o všem, co se jí děje nebo jejím kamarádům. Abych řekla pravdu, tak jsem očekávala strašnou trapnost, ale Veronika Kubařová byla přirozená a jako Johana i přesvědčivá. Hodně toho zachraňovala. Ona je ten hnací motor, který to dokáže levou zadní utáhnout. Bez některých scén bych se klidně obešla, protože jsou zbytečné. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Pochybuji, že prázdnota filmu měla být odrazem prázdnoty života jeho hrdinek, které se jen opíjejí, konzumují lehké drogy a navazují povrchní sexuální vztahy, přesvědčeny zřejmě o jejich osudovosti. Co je fakt, psychická labilita a nevyrovnanost, které je (ale i chlapce) vedou po prvním větším milostném zklamání k pokusu o sebevraždu. Bod za macechu P. Špalkové, jedinou ženskou postavu filmu, která to má v hlavě srovnané. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Takhle dýňovej film jsem teda opravdu dlouho neviděla (dýně byly fakt v každém druhém záběru). A teď vážně. Jedná se o zcela stereotypní film o holce, která se zamiluje do toho nepravýho. Pochybnosti, milostné zvraty, kamarádky a milující kamarádi. Co ale film sráží o úroveň níže, je absence humoru, nadsázky a hlavně dobrých herců. Zatímco rodiče hrají, seč jim síly stačí (Petro Špalková, bravo), jejich děti hrají unyle a nezajímavě. Jejich role jim nevěřím. A vlastně celý film je pro mě dost neuvěřitelný. Na druhou stranu by mě to u českého filmu nemělo překvapit, protože my to jinak neumíme. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak chci se na to podívat už 5 let, ale odvážil jsem se k tomu až teď, kdy jsem teoreticky "neměl na výběr"... Nutno uznat, pár světlých momentů to má, pokus je to hezký, ale bůhvíjak jsem se u toho nebavil, skoro všechny postavy mi byly nesympatické, celé to graduje hrozně divně - nahodile a zároveň extrémně předvídatelně (třeba tajemství smrti Johaniny matky jsem bral jako fakt od té chvíle, kdy se o ní zmíní poprvé - tím pádem je tenhle tak jednoduchá záležitost, že vážně přemýšlím nad tím, jestli jsem někdy viděl něco jednoduššího) a celkově to je poměrně nuda. Ještě bych tu mohl pitvat chování postav, které vlastně nemají žádné starosti a tak jsou spíš šablonami, ale je to komedie, tak to zas tolik kritizovat nebudu. A Johaně fakt nevěřím, že jsou "normální česká rodina jako kterékoli jiná v republice". Všechny rodiny totiž mají moderní vily, obrovské zahrady a nula starostí, že ano, to je realita... Asi bych to tolik nekritizoval, ale takhle se žije skoro ve všech českých komediích a už to působí spíš trapně. 2* ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Přítel film pustil, protože si myslel, že se jedná o nějaké soft porno. Bohužel jsme byli svědky příběhu 15-leté puberťačky, kterou hraje nejméně o dekádu starší herečka, takže jí prostě neuvěříte ani na sekundu, že jí je 15. To samé s jejími spolužačkami, které vypadají tak na 25, ne na 15-17 let, takže hodně velký fail. Tato puberťačka žije se svým otcem a macechou. U otce si není jistá, že je opravdu její otec, protože má důkazy, že její matka měla poměr s nějakým afgáncem a macechu nesnáší, protože je to zároveň její učitelka angličtiny ve škole (hodiny angličtiny a výslovnost nás opravdu donutila k slzám smíchu, protože herečka hrající tuto učitelku asi sama angličtinu naposledy viděla na základní škole). Tato puberťačka se pokusila o sebevraždu, protože ji její přítel podvedl a neustále má flashbacky vracející ji do blázince, kde strávila nějaký čas nebo do vzpomínek na tohoto bývalého a do toho všeho si začne poměr s učitelem ve škole. Ani jsme to nedodívali, museli jsme to vypnout, protože to vážně bylo moc na naše psychické síly. Už asi 5 let jsem nedala filmu 1 hvězdu, takže to také hodně vypovídá. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Názov filmu sa objaví až v samom závere. (Johnny.ARN)
  • Ve skutečnosti se v autorství knižní předlohy pod pseudonymem Johana Rubínová skrývá Jan Hlaváč, který se na konci filmu mihnul v roli nakladatele. (Untouchabl)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno