Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

JoVanGogh 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvitujem skutočnosť, že v tomto filme zvieratá nerozprávajú. Spirit je krásny príbeh o tom, ako nemožno skrotiť niečo, čo je zakorenené v prírode, nech je snaha akokoľvek veľká. Hlavná myšlienka je teda pekná ale to nepovažujem za až tak podstatné. Čo ma však absolútne ohromilo bola dokonalá animácia pohybov (najmä koní) prepracovaná do najmenšieo detailu. Na tomto filme je čo študovať. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Do poslední chvíle, do poslední síly být svůj !.....Nádherný animák a jeden z mojich vôbec najobľúbenejších. Krásna animácia, pútavý príbeh a konečne sa správajú zvieratá ako zvieratá (nerozprávajú! a nespievajú) a ľudia ako ľudia. Možno preto ten menší komerčný úspech. Počas celého filmu hrajú piesne od Bryana Adamsa, ted ak tohoto speváka niekto nemusí, film mu neodporúčam. Ja som bol však maximálne spokojný. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy počítačová animace není ještě tolik proflákla, vzniká Spirit - divoký hřebec, který se pyšní ještě „starou“ dobrou kreslenou animací. Téměř všechny dialogy jsou vyměněny za řeč těla a výrazy obličeje a děj se spokojí s touhou po svobodě. Prosté ale přesto účinné. Jeden by se mohl divit, jak je možné, že tenhle koník o kterém v životě neslyšel, dosáhl červeného hodnocení? Rozumět zvířatům beze slov, kteří jsou ke všemu virtuální se nepoštěstí vidět často :o) ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Film, kde se toho moc nenamluví a přesto nemá divák problém všemu porozumět. Film s vcelku jednoduchým příběhem, který díky skvělé hudbě dostává velmi slušnou hloubku. Film o přátelství mezi člověkem a divokým koněm a o touze po svobodě, který mi tím finálním skokem přes propast připomněl slavného "Zachraňte Willyho". Když si to shrnu, tak se mi to líbilo. 8/10 ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Sympatický animovaný film s krásným prostředím divokého západu a dojímavým příběhem. Animace a grafika snímku je skutečně povedená a je to jedna z hlavních předností. Příběh je sice dojemný a citlivý, ale nadruhou stranu se jedná o průměrné a ničím nepřekvapující téma. Film je spíše určen mladšímu divákovi, který ho bude určitě hodnotit pozitivněji, než já. Ale mě se taky docela líbil, takže dávám slušné 3 hvězdy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Písničky k filmu složil a nazpíval Bryan Adams, čeští diváci zpěv uslyší v podání Fredyho Bittnera, text z angličtiny do češtiny přeložil Petr Čejka. V originále můžeme slyšet písničky na konci filmu v titulcích. Jde o tyto songy: „Here I am“, „This Is Where I Belong“, „You Can't Take Me“, „Get Off My Back“, „Sound The Bugle“, „I Will Always Return“, „Don't Let Go“, „Brothers Under The Sun“. (mar48)
  • Zvuky, které vydávaly koně ve filmu, byly zvuky opravdových koní. (Soundtrack)

Reklama

Reklama