Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (190)

misterz 

všechny recenze uživatele

Majster Ip Man v tomto snímku dokazuje, že ešte rozhodne do starého železa nepatrí a že ho nejaký frkan z jeho kung-fu trónu len tak nezosadí... Pobavil ma aj zápas Ip Mana s M. Tysonom, hlavne Tysonov štýl boja bol zaujímavý, dobre mi to rozkmitalo brucho. Myslím, že v skutočnosti by si moc neškrtol - trápnosť, ale aspoň pobavila. Dejová linka síce nevyšla z osvedčených cestičiek (ochrana slabých, osobná dráma...), ale stále to na mňa zaberá a stále to nenudí. K záveru prišlo aj na emócie, takže spokojnosť. Dôstojné pokračovanie predchádzajúcich dielov s týmto fenoménom kung-fu. 80/100 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Muž Internetového Protokolu je zpět, zase je to ten katalogový správňák, slušňák, pyjonýr a citlivouš, nemít ve scénáři manželku a malého makaka, řekl bych, že i panic, ochránce slabých a utlačovaných, vdov a sirotků, osvoboditel Hongkongu, Číny a nejspíš i Asie, specialista na boj tři sta patnáct na jednoho a mistr bojového umění Wůl Chum, s jehož nejúčinnější technikou jste schopni úplně nejrychleji ze všech během pěti vteřin ochmatat rachitickýma ručičkama i celou stoosmdesáticentimetrovou kozatou bloncku. Jeho ukrutnými soupeři jsou tentokrát nejprve lobotomizovaný huhňavý lidoop Michal, který rozhodně nemá ve filmu co dělat, měl by být držen výhradně za elektrickým ohradníkem v Zoo a pravidelně masírován obuškem na dobytek, a poté jiný opičák, co jako obvykle tvrdí, že „mé kungfu je lepší než tvé kungfu“. A nebyl by to náš hrdinný Ípéčko, kdyby sebevědomě neomacal Míšu až k chichotání, nepředvedl tomu Chum Yak Pukovi, že jeho kungfu je prostě to nejlepší z celé tlupy kočkodanů, a pak za bouřlivého potlesku kompletního Dálného východu hrdě neodkráčel do do-dža mazlíčkovat se s dřevěným paňácou se třemi dildy. Tudíž spatříte sice hezky natočený, avšak polodebilní čínský kýč, dosud nejidiotštější z celé série IP telenovel, který však některé zdejší husté experty v Gájkidu dohnal svou „reálností“ až k slzičkám. No jediti! ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Patetická linka s umírající manželkou zapracována tak nešťastně, že si celou dobu přejete, aby už konečně umřela.  Jinak je čínský Mirek Dušín opět ultimátní zejména v ukázkách parádní bojové choreografie, kde se Wing Chun stává uměleckou přehlídkou baletu se značkou smrtelně nebezpečný. Legendárním je pochopitelně souboj s Mikem Tysonem, který sice skončil úsměvnou remízou, kde si Ip Man zachoval tvář a Tyson koule, ale jinak oko fanouška při takové přehlídce nemůže zůstat suché. Osobně mě bavil i souboj s Thajcem, obvyklé hromadné mlácení a samozřejmě největší ozdoba v podobě finálního souboje mistrů Wing Chun, kde se člověk pochopitelně těšil jen na to, jakým způsobem ten druhý prohraje. Už je to ale přece jen až příliš schématický čínský patos, tři budou trojce slušet nejvíc. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Za tónů již notoricky známé melodie Kenji Kawaie se rozehrává třetí pokračování mistra Wing Chun Ip Mana ve výtečném ztvárnění Donnieho Yena. Z hlediska příběhového je třetí díl slabší než nepřekonatelná jednička, avšak není o nic horší než dvojka. Zajímalo by mě, nakolik korespondují události této části se skutečnými osudy sifu (asi nejfrekventovanější slovo v celém snímku :)) Ipa a do jaké míry jde o fantazii tvůrců. Ryzí radost setrvává z dechberoucích soubojových choreografií, které tradičně nacházejí silnou podporu ve zmíněné dynamické melodii Kenji Kawaie, jenž si s ústředním motivem dobře pohrává a různě jej modifikuje. Potěší též Mike Tyson v záporné roli a vzájemný souboj s Ip Manem má opravdový náboj, což se ovšem dá říci i o finálním střetu s konkurenčním mistrem Wing Chunu. Trochu zamrzí, že vztah Ipa s Brucem Lee je stále jen naťukáván a není mu věnován větší prostor. No, třeba se ho dočkáme v eventuálním pokračování. Skrze smutný, leč dlouhodobě předvídatelný závěr zvažuji i pátou hvězdičku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dobrou polovinu stopáže mě přepadaly obavy, zda-li tenhle díl dopadne dobře. Myšleno čistě filmařsky. Nechápejte mě špatně, ale rvačka co 5 minut, kdy se mlátí pomalu všecko co má ruky nohy příběhu rozhodně nepřidává. Samozřejmě klobouk dolů před 52letým Donnie Yenem. Naštěstí se v druhé polovině začínají dostavovat ty správné emoce. A Asiaté je rozhodně umějí. Prostě druhá polovina je zcela regulérní Ip Man jak jsme na něj zvyklí. Těžké životní zkoušky a divák rozumí že pro našeho hlavního hrdinu není kung-fu v jeho tíživé situaci to nejpodstatnější. Oceňuji že tvůrci přemýšlejí jak se sérií dále směřovat a beru tenhle díl jako závěrečný. 80% ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Thajským bojovníkom, ktorý ovláda Muay Thai bol Sarut Khanwilai. Tento thajský boxer sa objavil aj vo filme Skin Trade (2014), po boku svojho vzoru, ktorým je Tony Jaa. (MikaelSVK)
  • Konzultanty na Wing Chun byli u flmu bratři Ip Ching a Ip Chun. Jejich otcem byl mistr Ip Man. Mezi nejslavnější studenty, které vyučoval, patřil Bruce Lee. (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno