Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (190)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno špatně. Když zapátrám v paměti a vzpomenu si, jak úžasný první Ip Man byl, tak je mi skoro až do pláče, v jakou neskutečnou sračku se zvrhl. Příběh je opravdu těžce debilní a koukatelné zůstávají výhradně solidní choreografie soubojů, kterých je tu brutálně moc, ale vzhledem k tomu, že příběh byl evidentně psán rukou těžce lobotomizovaného retarda, tak to všechno všecičko vyznívá to ztracena. Skoro z každého záběru je cítit, jak hrozně to tvůrci tlačili na nějaký ten 3D efekt. Kdybych to býval tušil, počkal bych si na pořádnou 3D verzi. Takhle jsem pro spousty záběrů nenašel pochopení. O nejvtipnější, respektive jediné vtipné pasáže, se staral ten potetovaný, dnes již obtloustlý, negřík, který jediný dovedl, v celé historii Ip Manova dobrodružství, nakopat mistrovi, pro kterého obvykle 69 nepřátel v jednom okamžiku nepředstavuje problém, jeho čínskou sedinku. Kdyby tomu tak nebylo, jeho ego by mu nedovolilo se této taškařice zúčastnit. Kromě Majkího je k vidění ještě jeden tradiční bažant, který se domnívá, že jeho Kung-fu je to nejlepší pod sluncem, takže dojde k tradičnímu srovnání sil. Aby se zahrálo i na sentiment, tak nechybí nějaká ta rakovinka. Konec této taškařice byl vrcholný kokotismus. Brutální zklamání, které je třeba náležitě ohvězdičkovat a varovat svět před utrpením, kterého se mi dostalo v míře obrovské! ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Máme tu další pokračování Ip Manovi cesty, na které jsem se, nevím jestli úplně těšil, ale vím, že jsem si říkal po Zrození legendy, že bych klidně další film na toto téma dal. A stalo se! Donnie Yen opět ukázal, že je jedinečný, tentokrát ale se mu vyrovnal i jeho protivník/neprotivník Max Zhang (velmi mile překvapil). Obsazení Mika Tysona, považuji trochu za zbytečný úlet. Souboj mezi ním a Ip Manem byl sice zajímavý, pač konfrontace boxu a Wing Chungu se jen tak nevidí, ale radši bych v této záporné roli viděl třeba Jackieho Chana nebo Jeta Li. Víc by to do Hokongu sedělo! Bohužel musím přiznat, že příběhově jsem se malinko nudil a přišel mi až zbytečně vykounstruovaný, ale nadruhou stranu musím vyzdvihnout akční sekvence filmu, bojové scény byly úžasné a krásně přehledné, špica! Sečteno podtrženo jsem spokojený a pokud bude další díl, zase se na něj rád podívám :) ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Trojka určite lepšia ako prequel Zrodenie majstra a dokonca o niečo lepšia aj ako dvojka. Samozrejme, jednotke sa môže rovnať iba súbojmi. Práve na nich a na charizme Donnieho Jena môže stavať toto priame pokračovanie. Tyson je síce lakadlo a jeho súboj s hl. postavou je efektný, ale aj vtieravý a silne pochybujem, že by hocaký boxér dokázala odolávať všestrannému kung-fu umeniu, a to ešte takémuto veľmajstrovi z veľmajstrov. Dramatický príbeh neostal nič dlžný predchádzajúcim filmom, aj keď do neho primiešali zbytočne veľa linií. Spracovanie je kvalitné, nechýba napätie, akcia a aj vtip s Brucom Leem. A záverečný wing-čun súboj vsutku parádny, pokojne mohol byť aj dlhší. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Trochu jiné, než jsem čekala podle toho, co jsem si o tom předtím přečetla a viděla, ale pořád paráda. Nejvíc mě asi překvapila mini role Mikea Tysona. Podle toho, jak byla jeho účast v tomhle filmu prezentována, jsem čekala hlavního záporáka a on se tam jen mihne a sotva promluví. Ale možná jen dobře, protože jeho hraní byla celkem bída, kromě souboje teda. Přišlo mi to i jiné oproti předchozím dvěma dílům. Sice nechybí parádní souboje na hole, meče a pěsti, ale trojka se hodně zaměřuje taky na Ip Manův osobní život. Donnie se opět vytáhnul a Max Zhang mu slušně sekunduje, finální souboj prostě bomba. Přeloženo. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Lepší zakončení charismatického velmistra si neumim představit. Příběh pro mne nejosobnější a nejsilnější. Vizuální orgie. Soubojů je plno a jsou skutečně prvotřídní. ROZBOR!!! (Možné SPOILERY!!!!) - Už když Donnie Yen na úplném začátku trefuje dřevěného panáka mi naběhla husí kůže. Jakmile byla možnost film shlédnout, neotálel jsem. Yen se pro tuhle roli skutečně narodil a byl jsem nadšený každým záběrem. Výhoda tohoto překrásného eposu je narůstající kvalita, všecko je pomalé a ve výsledku se jedná o nezapomenutelný zážitek. Souboje jako takové mají perfektní, nápaditou choreografii, kadence nadlidská, absolutní maximum co ze sebe může fighter vypotit, odehrávaj se v zajímavých prostorech, nechybí ani bitky s přesilou a jeden na jednoho. Je jich fakt plno, jak jsem zmínil. Jsou kontaktní, dynamické, vizuál podporuje každý chvat s monumentální hudbou - a zatímco je kadence úderů bojovníků nadlidská, střihů je minimum, vynikající kamerové nájezdy a úhly, barvy a dobová atmosféra. Jinak finální souboj na chvaty mi přišel ze všech nejlepší. Bitkám nechybí, mnou nejvíce oceňovaný prvek této trilogie - emocionální náboj a obsahují přirozené prvky. Trio best of fights in this movie - Max Zhang vs. Donnie Yen / Donnie Yen vs. Mike Tyson / Donnie Yen vs. Sarut Khanwilai (Thajský boxer) // Donnie Yen je na vrcholu, charisma, sympatie, laskavost, přirozenost, Max Zhang už kurva potřebuje sólovku, ten chlap má co nabídnout, plno originálních chvatů, Mike Tyson jak bylo řečeno Yoshim, zbíječka, velmi potěšil a jeho pěti-minutovka mi stačila. Lynn Hung hraje úplně úžasně, zbožňuju tu herečku. A ještě potěšila postava mladého, Bruce Leeho :-) film byl často napínavý, naprosto strhující, nenašel jsem jedinou chybičku, bavila mne každá scéna. ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Jako každé jiné natáčení akčního bojového snímku, ani tomuto natáčení se nevyhnula zranění. Nepříjemného zranění nosu se dostalo představiteli hlavní role, čínskému herci Donnie Yen (The Monkey King (2014), Ip Man (2008)). Tomu, během natáčení specifické scény, jeho herecký protějšek, Max Zhang (The Grandmaster (2013), Rise Of The Legend (2014)), zapříčinil ošklivě vypadající pořezání nosu. Ihned po incidentu se ale herec svému protějšku omluvil a ochotně asistoval při jeho ošetření. Donnie Yen si ovšem z natáčení odnáší jizvu. Dalšího zranění se dostalo americkému představiteli hlavní záporné role, Miku Tysonovi (Grudge Match (2013), Mike Tyson: Undisputed Truth (2013)). Tomu během natáčení specifické zápasnické scény čínský herec Donnie Yen kolenem zlomil palec na levé ruce. Mike Tyson celou scénu ale i přes bolesti s profesionálním výrazem zkušeného boxera dotočil, za což si, dle vybraných zdrojů, vysloužil potlesk celé řady momentálně přítomných filmových tvůrců. (Conspi)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v Hong Kongu, jeho natáčanie prebiehalo v juhočínskom meste Fo-šan. (MikaelSVK)
  • Thajským bojovníkom, ktorý ovláda Muay Thai bol Sarut Khanwilai. Tento thajský boxer sa objavil aj vo filme Skin Trade (2014), po boku svojho vzoru, ktorým je Tony Jaa. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama