Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Dnes večer si otestujute svoje hranice a konečne dokážete, či si zaslúžite našu pomoc."  Brat Iris (Brittany Snow) potrebuje okamžitú transplantáciu kostnej drene, na ktorej úhradu jej finančné príjmy nestačia. Východisko z neľahkej situácie ponúka Lambrick Foundation, rodinná firma, ktorá chce pomôcť. Jediné, čo je potrebné urobiť, je v priebehu jedného večera sa spolu s ďalšími siedmimi účastníkmi zúčastniť hry na ich honosnom sídle a vybrať si medzi voľbou A alebo B. Na rozhodnutie je určených iba niekoľko sekúnd a bud' budú držať všetci spolu ako tím, alebo postupne eliminovať jeden druhého. Avšak aké sú skutočné možnosti? Je táto hra o tom, aby si súťažiaci pomáhali, alebo sa postupnou elimináciou ostatných prebojovali k víťaznému koncu? (sochoking)

(více)

Recenze (282)

khedy 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho úplně zabitého konce, dalo by se hovořit o velmi nadprůměrném thrilleru. Těch 90 minut uteklo až neskutečně rychle a taková půlhohodinka navíc by tomuto snímku přinejmenším neuškodila. Když přihmouřím obě dvě oči a pominu všechno to nelogické chování postav, tak si film 4 hvězdy určitě zaslouží. Ocení zejména milovníci série Saw a dalších zvráceností. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Taková hardcore variace Chcete být milionářem? Akorát že místo vědomostních otázek se čtyřmi možnostmi máte jen dvě a to přímo životně důležité.Třeba za A)nechat se utopit v sudu nebo za B)nechat se zastřelit? Zkrátka vždy máte možnost svobodné volby a když si nevíte rady, nechybí ani nápověda. Vlastně vždy je to 50 na 50 nebo to za vás prostě rozhodne soused u sváteční tabule. To pak není divu, že se sadistický prachatý vašnosta i se svým pokrevním mentálem popadají za břicha, když se hosté po hlavním chodu bodají a bičují jako o život. A abych nezapomněl, samozřejmě jsem se těšil na Šašenku a její herecký výkon. Na Oscara to sice zatím není, ale musíme jí dát čas..přece jen neměla dva penisy v konečníku, tak je to pro ní nová zkušenost. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Velký potenciál žánrové události okořeněný Hanekeho démoničnosti. A s hlubokou myšlenkou v závěru. Několikrát omletý námět a směs inspirací Jamese Wana a Daisuke Yamanouchiho. Jenže v unikátní atmosféře a skvěle herecky vyvážených a psychologických postav. U Sasha Grey a jejím krku jsem měl choutky. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi neskutočne sadlo. Aj napriek ošúchanému námetu, dokázal režisér vyťažiť maximum. Celkové natočenie a herecké obsadenie bolo perfektné. Od začiatku sa kontinuálne buduje dusivá atmosféra a s ňou spojený psychologický rozklad jednotlivých postáv. Vo filme neišlo iba o to zavrieť skupinku ľudí do miestnosti a za sľúbené peniaze čakať až sa sami postupne vyradia z hry. Páčilo sa mi zobrazenie vnútorného boja medzi svedomím a pudmi a s tým spojený vývoj jednotlivých postáv až do samotného konca, ktorý bol presne podľa môjho gusta. Film rozhodne doporučujem, hlavne milovníkom psychologických thrillerov. 85/100 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Vem žiletku a do toho! Můžeš si vybrat, pravé oko, nebo levé...chi, chi..." Filmů s hrami je řada - vadí - nevadí, A nebo B, tahle možnost je hrozná, ale můžeš si vybrat horší... Skupina sadistických prasat (nějak jsem si vzpomněl na Saló) vlastní bohatou nadaci, z jejíchž peněz by ráda přispěla nějakému chudákovi. Stačí jen, když vyhraje v takové veselé hře...kdo přežije... Hned první eliminace hráče pěkně vyšokuje a oni si pozdě uvědomí, do čeho se namočili. Brutalita filmu nespočívá ani tak ve fyzickém mučení (i když je ho požehnaně), jako v kladení otázek, kam až lze zajít: pro peníze, pro radost, pro přežití. Úlisný Re-Animátor J.Combs roztáčí ruletu smrti, ale sám si ponechává ruce čisté. ,,Já? To způsobilo vaše rozhodnutí!" Málokdy se mi daří odhalit konec filmu dopředu, zde jsem měl ale poměrně dlouhou dobu před závěrem jasno - dokonce i s tou třešničkou (jinak to přeci ani dopadnout nemohlo!). Mám neblahý pocit, že podobných organizátorů zvrácených her a všeho odhodlaných hráčů běhá po světě kopice... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Přestože se polovina filmu odehrává v jedné místnosti, natáčení probíhalo přesně rok. (rob_troy)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskej Pasadene. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama