Reklama

Reklama

Zataženo, občas trakaře 2

  • USA Cloudy with a Chance of Meatballs 2 (více)
Trailer 1

Po katastrofální potravinové bouři v prvním filmu byl vynálezce Flint a jeho přátelé nuceni opustit město. Tentokrát Flint ke svému úžasu zjistí, že jeho zařízení stále pracuje a vytváří neuvěřitelné tvory - cosi jako živoucí jídlo. Pojďte se seznámit s čipernýmí okurkami, hladovými tacodýly nebo krevetími opičkami! Flint bude mít s kamarády spoustu práce uvést vše zase na pravou míru... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (280)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Průhledná schematičnost scénáře se ještě celkem maskovala v úvodním městě vynálezců, ale zpátky na ostrově už svými zkratkami k polopatě podávaným rodinným poučením bezmála otravovala. Humor byl infantilní a měl zejména plynout z roztomilého oživlého zvířecího jídla (jídlomonster, haha), kterážto fantasmagorie mě dvakrát neoslovila, takže jsem spíš protáčel oči v sloup. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Animované, žrádelní, přátelské, roztomilé, záchranářské, poučné. Druhý díl se mi taky líbil, možná víc než ten první, přeci jen, má duše biologa a zájem o evoluci se stále hmatatelný. Nicméně boj dobra se zlem, po boku svých přátel, nějaký ten přešlap, pak morální nafackování si, konec dobrý všechno dobré. Pohodové to bylo. ..a teď zpátky do práce..monkey.. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Jednička ode mě dostala plný počet, neboť se jednalo o svěží a svižný animák, který diváky bombardoval skvělým humorem a originálními nápady. Dvojka už na tom bohužel tak slavně není a o bombardování originálními nápady se rozhodně mluvit nedá a ačkoliv je to s humorem trošku lepší, stále to není úplně ono. Obměna tvůrčího týmu je bohužel znatelná a ačkoliv se pokračování snaží přispět novými věcmi do kanónu série, jedná se o nápady, které fungují pouze jako zajímavá zmínka, ale jako dlouhodobější příběhový prvek to již nešlape. Základ zasazený předhůdcem je naštěstí natolik stilný, že i slabší nástavba jakž takž funguje, ale přesto se nelze po celou dobu zbavit dojmu, že jde o poznání lacinější nastavovanou kaši, která v akutální formě rozhodně nebyla potřeba. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jak navázat na jeden z nejoriginálnějších animáků? Jednoduše. Zápletku posunete o úrověň výše a zbytek zanecháte, tak jak je. Pokud se Vám líbila jednička, tak Vás dvojka rozhodně nezklame. Osobně jsem se na Zataženo, občas trakaře 2 těšil, jelikož trailery ukázaly, že tvůrci mají nápadů na rozdávání. Problém ovšem nastává v zápletce příběhu, která působí jako vykrádačka z několika jiných filmů. To by tolik nevadilo, ale co mě naopak vadilo bylo to, že se nedokázal využít potenciál většiny vedlějších postav a ani posunout postavy někam dál. Vím moc dobře, že je to jen animovaný film, ale podle mě si některé postavy zasloužily lepší využití. Co se týče celého filmu, tak ten utíka velmi dobře. Jediná věc, která ho výrazně brzdí a chvílemi i nudí byl začátek, který na mě působil zbytečným dojmem. Jakmile se, ale hrdinové vydají na výpravu, tak je to úplně jiná káva. Je cítit z filmu, že se tvůrci nemohli dočkat až se k této části dostanou, protože si tady můžou vyhrát jako nikdy. To co tady vidíte, je velmi příjemné po trochu nudnějším začátku. Nápady se střídají takovou rychlostí, že je chvílemi nestačíte ani pobírat. To ale není všechno i příběh změní své tempo a konečně se dostává ke slovu i akce, která je doslova k nakousnutí. Tvůrci si krásně vyhráli s novými tvory a obdařily je natolik pestrými barvami, že ladí oku a zárověň neustále zbuzují Vaši zvědavost čím to v dalších minutách trumfnou a tím to se tvůrci neustále trefují do černého. Po čase trochu zamrzí, že se podobné péči nedostalo zápletce. Je sice hezké, že svět ve kterém se příběh odehrává je lahodný a parádní, přesto mě mrzí jakým způsobem se příběh vyvíjí. Z mého pohledu za to jednoznačně může záporák filmu, který je neuvěřitelně nesympatický a nemá žádné charisma. Díky této skutečnosti, pak výborně funguje poslední třetina, která jasně dokazuje, že nápady tvůrcům nedocházejí a ukazují nám jeden geniální nápad za druhým. Popkulturních narážek malinko přibylo, a spíše samotný děj Vám bude připomínat slavnější filmy jako např. Jurský park. Vtipy jsou dobré a pobaví i několikrát. Animace je nádherná, krásně pestrobarevná a hravá jako minule. Zataženo, obačas trakaře 2 je povedené pokračovaní, které je malinko slabší, než první film, ale to co nedožene příběhem, to dohání vypracovanějším světem. A to se taky počítá. PS: Český dabing se povedl a závěrečné titulky jsou moc fajn a potitulková scéna pobaví. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Infantilně tupý, nudný, naprosto neinvenční a především postrádající kouzlo prvního dílu patvar, který není schopen ani vytěžit z tak bohatého potenciálu, jímž ostrov s novou faunou a flórou bezpochyby je. Tvůrci by si zasloužili jednu velkou tečku mezi oči + ten kdo dělal české dialogy by si měl najít jinou práci. Zabít 95% vtipů ze 100% je opravdové umění, klaním se. P.S. Představení směřované pro nejmenší a děti se zasmáli sporadicky sotva dvakrát? Namísto toho dělali raději v sále bordel? Takových varovných signálů a my stejně zůstali, až do konce čekajíc zlepšení. Bohužel se nedostavilo. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (3)

  • Když je ve 14. minutě zvolen nový "Thinkquanaut", při blahopřání na pódiu vykřikne: "Didgeridoo!" To je jméno australského domorodého hudebního nástroje, což je odkazem na vynálezcův původ. (cze.Oi)
  • Podle filmu vznikla stejnojmenná video hra vytvořená firmou GameMill Entertainmen. Uvedena na trh byla 24. září roku 2013 pro Nintendoo DS a Nintendo 3DS. (Kmotr76)

Související novinky

Kdo natočí Flashpoint od DC?

Kdo natočí Flashpoint od DC?

17.01.2018

Ve světle nedostatečných tržeb Ligy spravedlnosti (655 milionů dolarů nestačí ani na výdělky Muže z oceli) se filmový vesmír od DC maličko překopává. Jeho řízení teď bude mít na starost Walter Hamada… (více)

Kdo sepíše Spider-Mana?

Kdo sepíše Spider-Mana?

19.07.2015

Tobey Maguire (Spider-Man) a Andrew Garfield (Amazing Spider-Man) si užívají pavoučí důchod a Tom Holland (Nic nás nerozdělí) se naopak chystá na svůj marvelácký debut. Poprvé ho jako Petera Parkera… (více)

23 Jump Street je na cestě

23 Jump Street je na cestě

10.09.2014

Pokud jste viděli letošní akční komedii 22 Jump Street (ano, šlo o druhý díl 21 Jump Street), dobře víte, že by neměla mít pokračování. Phil Lord a Chris Miller (Zataženo, občas trakaře, Lego příběh)… (více)

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

22.03.2014

Phil Lord a Chris Miller patří mezi nejobletovanější režisérská dua současnosti. Jejich nápadité animáky Zataženo, občas trakaře a Lego příběh zaznamenaly velký úspěch, stejně jako bláznivá akční… (více)

Reklama

Reklama