Reklama

Reklama

Zbav se svých miláčků

  • USA Kill Your Darlings (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud nevyprávěný příběh, který v roce 1944 na kolumbijské univerzitě svedl dohromady mladičkého Allena Ginsberga, Jacka Kerouaca a Williama Burroughse o vraždě, jež stála u zrodu generace bítníků. Daniel Radcliffe jako Allen Ginsberg, hvězda generace bítníků, v životopisném příběhu z doby básníkových studií na kolumbijské univerzitě. Píše se rok 1944 a mladičký Ginsberg sebou nechá coby student kolumbijské univerzity beznadějně vláčet okouzlujícím Lucienem Carrem. Kromě Carra se Ginsberg přátelí se začínajícími spisovateli Williamem S. Burroughsem a Jackem Kerouacem. Společně utvářejí takzvanou generaci bítníků. O poznání starší David Kammerer, nula bezhlavě obdivující skvělého Carra, zemře za nevysvětlitelných okolností. Policie z jeho vraždy kromě Carra podezřívá ještě Burroughse a Kerouaca, a tak se všichni ocitnou ve vazbě. Policejní vyšetřování zásadně ovlivní celoživotní tvorbu začínajících umělců. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (149)

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo lepšie. Po hereckej stránke tomu síce nie je čo vytknúť, no tie ostatné stránky filmu dosť zaostávajú. Snažilo sa to o akýsi mix drámy a thrilleru, no jednotlivé žánrové zložky mi prišli ako mdlé a nevýrazné. Vlastne celý príbeh sa mi zdal odfláknutý. Tiež mi vadilo, že tu bolo veľmi slabo načrtnuté filozofické pozadie Beat Generation a autori sa to snažili hrať len na zaujímavé udalosti zo života jednotlivých postáv. No i tie boli po dramatickej stránke veľmi slabé. Slabší priemer. 55/100 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám podezření, limitně hraničící s jistotou, že kdybych se dokázal naladit na náladu tohoto snímku, tak bych si ho dost užil. Jenže já jsem, bohužel, zůstal zcela mimo a tak jsem viděl jen nesympatické postavy, jejichž jednání jsem nerozuměl a místo oslavy svobodné rebélie jsem se spíše nudil. A přestože jsem nikdy nebyl majitelem geniální mysli, tak tuším, že to nebylo dobře. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Představitelé beat generation i ti, co mezi ně nepatřili, ale tak nějak v té době žili, si zaslouží daleko odvázanější, drsnější, otevřenější, extravagantnější, bláznivější, šílenější a svobodomyslnější film. D.Radcliffe mě od dob Pottera každým dalším filmem utvrzuje v tom, že není herec, nýbrž jen obyčejné prkno, co nedokáže vyjádřit ani špetku emocí tak, aby to nebyla směšná křeč. Škoda, já se těšil na barevnou explozi, co zboří všechny hranice a rozmetá veškerá tabu... ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Když se Allen v 65' drápal v Práglu s korunkou krále majálesu před mikrofon (až ho vzápětí parta soudruhů odtáhla a vyexportovala prvním letadlem pryč), měl do kudrnatého, obrýleného sexy přihřátého nerdíka, co na koleji pravidelně provozoval intimní pánské čajové dýchánky přikrytý bichlemi Whitmanových sbírek, dost daleko, ovšem v rámci umělecké licence se to celkem snese, a po technické stránce tomu není co vytknout. Spojení bradavického absolventa s antigravitačním psychopatem má tu správnou chemii, a člověk jim chtě nechtě věří každý slintavý polibek. Takže asi jo, doporučená strava pro obzvláště hloubavé jedince. 3* ()

erased 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní po stránce obsazení i celkového zpracování, Kill Your Darlings je v první řadě proklatě příjemným překvapením, obzvlášť vzhledem k tomu že se jedná o autorský debut. John Krokidas zvládl pro atraktivní role zakladatelů beatniků zlanařit výborné herce, a celý, přirozeně působící a nijak patetický scénář dohnal téměř k dokonalosti kreativním splynutím obrazu a zvuku. Nejpamětihodnější je pak samozřejmě scéna se samotnou "Night in Question", ale celý film je tak svižný, že bych se nezlobil snad ani za dvojnásobnou stopáž. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Syn Luciena Carra Caleb zažaloval tvůrce snímku prohlašujíce, že jde o "šíření klamavých informací a další hollywoodskou propagandu." ... "Film je založen čistě na vyprávění Allena Ginsberga, který měl nespočet důvodů ke zkreslení faktů tak, aby mu zapadly do vyprávění a ladila jeho egu." Caleb Carr dále zdůrazňuje skutečnost, že David Krammerer, kolem jehož smrti se snímek točí, pronásledoval a sexuálně obtěžoval jeho otce již od dvanácti let věku. Uvádí, že jen díky přátelství s Jackem Kerouacem si Lucien konečně uvědomil, jak špatné a kriminální povahy byl Krammererův vztah vůči jeho osobě. Calebovu tvrzení nahrává i rozsudek soudce v případu jeho otce, který uznal, že Karemmerer na něj působil svým sedmiletým obtěžováním a pronásledováním takovým tlakem, že Lucien neviděl jinou možnost než použití násilí. Byl odsouzen na 18 měsíců v Elmira Correctional Facility v New Yorku. (Larrysbride)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York. (Terva)

Reklama

Reklama