Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (120)

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Všetky diely filmového spracovania Rurouni Kenshin boli pre mňa strhujúce a veľmi ma bavili. Ako po obsahovej, tak po vizuálnej stránke. Hlavný hrdina Takeru Satoh, bol pre rolu Kenshina fantastická voľba.  Bezpochyby ma bavili najviac „záporáci“ a to bez výnimky! Pri niektorých naskakovala husia koža, pri druhých sa vyčaril úprimný úsmev na tvári a vzbudil obdiv nad ich rozmanitosťou, bizarnosťou a sugestívnosťou. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle nemá Chybu !! Tenchu Power sakra! Hlavní hrdina vypadá jako nevinná holčička z Final Fantasy, ale vše co provádí s katanou si zaslouží oscarové ocenění, neskutečná řezba, potoky krve, stovky padlých nepřátel do toho závěrečný fight,který trvá asi půl hodiny a střetne se tam s největším samurajským hovadem všech dob.. Je to super, doporučuji všem ! ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Opět nic složitého pod sluncem. Dejte 15-ti letému japonci katanu s obráceným ostřím a dobré srdce, proti postavte několik pomatených, opět japonských bytostí s největším gzichtem včele, pořádně tomu naložte stopáží, srdce ryvnými výlevy a slušným audiovizuálem a dostanete průměrnou samurajskou vyvražďovačku, kterých je minimálně v poslední době jako šafránu. 60% ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Anime předloha je jedna z mých nejoblíbenějších, možná i ze všech nejoblíbenější, film bohužel moje očekávání nesplnil. Není se ale čemu divit, nemůže být jednoduché 40 dílů shrnout do 2 hodin, chybí tu tak zásadní věci, na kterých to celé bylo postavené a kromě Kenshina a Kaoru tu není ani možnost poznat ostatní hlavní charaktery, kteří tady nejsou ani zdaleka tak zajímaví a spíš tu překážejí. Pro mě, jako fanouška, nostalgie se dostavila už ze začátku a byl skvělý pocit si to po tolika letech znovu připomenout, v předloze to je ale všechno mnohokrát lépe zpracované a kdybych jí neviděl, tenhle film by mě zřejmě nikdy nepřinutil se na ní podívat. Nicméně pro fanoušky povinnost. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Ani ve snu bych nevěřil, že se povede udělat hraný remake Kenshina. Čekal jsem tragické herce, wu-sia létání a béčkové kulisy. Přitom prostředí je fantastické, bojové scény jsou přesně ve stylu původního seriálu a většina herců předvádí na jejich schopnosti životní výkony. Jen je škoda, že se tam toho snažili nacpat tolik. Obzvlášť prostřihy do minulosti byly zbytečné a matoucí. Díval jsem se na film se dvěma nezna-kenshinovcema a velkou část filmu jsem musel vysvětlovat, proč se co děje a tak, takže nevím, jak to bude fungovat, pokud jste neviděli seriál nebo nečetli mangu. V každém případě to bude více stravitelné, jak 90% hraných akčních historických filmů, takže dobrá volba na zabití večera. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)
  • Bitka v kuchyni sa natáčala 24 hodín v kuse. Herec Munetaka Aoki (Sanosuke Sagara) priznal, že to bolo extrémne náročné. (ywo666)
  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)

Reklama

Reklama