Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Recenze (120)

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Pro mne nejvěrnější přenesení Anime do podoby hraného filmu, samurajské inferno které neustále baví, občas nadnesené, občas zábavné ale po celou dobu neskutečně EPIC!!!! ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

A pak prej, že manga nebo anime nejde převést do hrané podoby... Tohle je přesně to, co bych chtěl od akčního filmu, hodně akce, která není hloupá, ale naopak velmi promyšlená. Navíc i po hudební stránce nemám filmu, co vytknout... Z postav mě zaujali především Kenshin (Takeru Sató), Kaoru (Emi Takei) a Megumi (Yu Aoi). Výborný samurajský film z velmi převratného období japonských dějin, který si nezaslouží nic než chválu. - 100 % ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Trošku nevyvážený film. Celou dobu se tváří ukrutně vážně a před koncem přiletí šutr jak z komedie s Jackie Chanem. Hromadné souboje v prvních dvou třetinách jsou takové nijaké, nepřehledné, finálové bitky jeden na jednoho jsou však famózní. V momentě, kdy už čekáte konec filmu, přijde asi 10 minut zbytečně nastavované kaše. Jinak jsem se ale docela solidně bavil ... 69% ()

ptsd 

všechny recenze uživatele

Bezva podívaná.... postavy jsou skvělé... akce se je dostatečný přísun a posledních 30 minut jeden velký nářez na live-action film dost kvalitní... pro milovníky samurajských filmů povinnost ,ale pozor žádné hektolitry krve necákají, Kenshin přísahal že nikdy nezabije a tak má katanu s ostřím na opačném straně ()

triana 

všechny recenze uživatele

Samurajský film točený americkým štýlom? A prečo nie. Amerika zapáchala z každej scény, ale kupodivu v tomto prípade to hodnotím ako veľké hviezdne plus. ()

Dr.Cilka 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi velmi nesadlo - dejova prazdnota a nesympaticka filmova podoba hlavnej postavy; este ze prepracovanost subojov (hlavne toho posledneho) to ako-tak vyvazila. Povodny "animak" ma dostal viac.. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Moje hodnotenie je silno pod vplyvom samurajských filmov z ranej mladosti :) avšak tento film veľa presviedčania nepotreboval. Dve hodiny ubehli ako mrknutie a nemám toho veľa, čo by som mu mohla vytknúť. Sugestívny soundtrack ma uondal a užívala som si pohľad na svižného Takeru. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tohle je mazec, všeobecně miluju samurajs filmy a tudíš jsem nemohl být zklamán, ale toto překonalo všechna má očekávání. Neskutečný souboje, hlavní postavy naprosto úžasný a co se týče závěrečné třičtvrtě hodinové mlátičky, tak tady je naprostá spokojenost, něco takového se jen tak nevidí. Rozhodně můžu jedině doporučit. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Rurouni Kenshin je mírně řečeno rozpolcený film. Co se akční složky týče, považuji ho za jeden z nejlepších japonských akčních filmů, které jsem viděl. Souboje byly sice hodně rychlé, ale zároveň realistické i nápadité. Ani celkovému vizuálu filmu nemám co vytknout. Navíc v závěrečných titulkách zazní písnička od One Ok Rock, díky kterým jsem se vůbec k tomuto filmu dostal. S čím ovšem RK nezabodoval, byl chaotický a nic moc objasňující děj. Bez znalosti anime nebo možná mangy sám o sobě prostě nefunguje, protože postavy nemají prakticky žádný prostor o sobě divákovi říct cokoliv nadbytečného kromě: "Já jsem ten a ten a moje role tady je taková a maková" - a už se jede dál. Nějaká motivace k jednání, které vidíme? Kdepak. Proto, pokud bych neviděl alespoň ty první tři díly anime, bych tento film musel hodnotit mnohem níže, protože by mi nejspíš nedával smysl vůbec. Takhle jsem měl alespoň tušení, proč se děje co se děje. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Jako akční film je to výborné. Předlohu neznám, tak nemůžu srovnat. Je na tom ale hodně vidět, že v anime/manze probíhá komplexnější děj. Tvůrci se sem toho snažili vložit tolik, že nakonec jim nestačila stopáž a všechno je nějak moc zkratkovité. EDIT: Po tom, co jsem ten film viděla už několikrát, jsem musel přehodnotit svoje hodnocení a dát o jednu hvězdu více. Sice pořád platí výše zmíněné, ale já mám ten film prostě ráda:) ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře předělané japonské anime do podoby hraného filmu. Postavy si zachovávají své charakteristiky, ale jsou upraveny do (téměř) reálných vlastností. Spousta dobře udělaných soubojů (i když zde o reálnosti moc mluvit nejde) a ucházející příběh. Možná některé postavy jsou tu trochu zbytečné a nejasné, ale třeba je znalci původního seriálu ocení. ()

diodoros 

všechny recenze uživatele

Keďže som od toho nič nečakal, tak ma film príjemne prekvapil (aj keď neviem, či by som to videl rovnako, keby som nepoznal mangu aj anime...). Herecké výkony sú kvalitné (herci sa do úloh hodili výborne), hudba veľmi dobrá, akčné scény (aj keď mierne prehnané) sú svižné, dynamické a rýchle, bez zbytočných spomalených záberov (pár tu je, ale dynamiku súbojov neničia), krvou sa nešetrí (ale ani nepreháňa) a tých pár neduhov ako smiešne niekoľkometrové skoky alebo ten blonďák v závere možno odpustiť. Atmosféra éry Meidži je vytvorená kvalitne, kamera je výborná, vizuál skvelý, kostýmy (klasické japonské aj západom inšpirované) podfarbujú atmosféru. Dej mangu nevyhnutne skracuje, na jej rozsiahlosť to ale scenáristi dokázali výborne, aby potešili fanúšikov aj nových divákov. To, čím sa tento film ale odlišuje od ostatných bezduchých a tupých akčňákov, či už zo Západu alebo z Východu je zakomponovaná myšlienka o konci samurajskej éry, otvorení Japonska svetu a jeho výhodách aj nevýhodách (zosobnených hlavným záporákom) a samozrejme hlavná myšlienka o nezabíjaní, ktorá je hlavným znakom Kenšina i ústrednou témou celého príbehu (aj v mange a anime) a ktorú tvorcovia do príbehu zakomponovali výborne a účinne. Film samozrejme nie je duchovný velikán ani prepracovaný psychologický príbeh (typu Kobajašiho Seppuku) a môže naštvať priaznivcov starých samurajských klasík z 50. a 60. rokov (ku ktorým sa radím aj ja), ale v dnešnej dobe plnej prepálených počítačových trikov, béčkových príbehov a tupej akcie plnej násilia a bezduchého zabíjania je tento film so svojimi praktickými efektami a príbehu o hľadaní pokánia a vymanenia sa z večného cyklu zabíjania menším klenotom. Filmové spracovanie Kenšina dopadlo výborne a môžeme sa tešiť na plánované pokračovania. (UPDATE 18. 5. 2021). ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Kenshin býval zabijákem a byl v tom zatraceně dobrý, ale v nové éře už zabíjet nechce a tak se toulá po světě a pomáhá lidem, aby napravil své hříchy a možná i proto, že vlastně vůbec není špatný člověk. Skvělý Takeru Sato jako tulák (s mečem s obráceným ostřím), který střeží svůj slib už nikdy nezabít. Emi Takei jako slečna Kaoru, slečna v nesnázích (s dřevěným mečem). Yu Aoi, jako krásná Megumi (bez meče, ale za to s kudlou). Munetaka Aoki jako chlápek s chutí na rvačku (a xxl mečíkem) a v neposlední řadě Yosuke Eguchi jako drsný policista (s pěkně ostrou katanou). Casting mi značně sedl a tahle zběsilá akce to je přesně můj šálek čaje, když už na akci přijde. Možná tam byly chvíle, kdy bych se i zasmála, protože některé věci, jako to jejich "létání" mi úplně nesedí, ale nevadilo mi to tolik a nebylo toho tam nad přežitelnou míru, aby mi to kazilo zážitek. Takže zas jednou nadšení. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Příběh, ať už hraný nebo nakreslený, je po vzoru anime poetiky trapný až běda. A na typické japonské halucinace je i původní příběh až nezvykle normální. Kousililínek anime jsem utrpěl a jeho kvalita si rozhodně nezadá s Digimony, přesto je hraná předělávka vcelku solidní z několika důvodů: Zaprvé, netradiční chytlavý hudební doprovod, zadruhé sympatičtí hrdinové. To je vše. Všechno se to vaří v jednom perkeltu, přičemž výsledný dojem je převážně pozitivní, ačkoliv sám nemám potuchy, jak jsem tu zabijáckou stopáž přechcal, jelikož onen perkelt vypadá dost nemastně neslaně (jak už jsem zmínil, příběh je vrcholně nezajímavý) a bojových scén je tuze po málu. Přes všechno se jedná o jednu z lepších cest, pokud máte rádi meče a strohé župany. ()

Snathoras 

všechny recenze uživatele

Z filmu, který jsem shlédl v japonštině, bez titulek a ve škole (takže jsem nic neslyšel), jsem viděl jen bojové scény, ale ty byly naprosto ultimátní tak proto si film zaslouží vysoké hodnocení! Nejepičtější byl běh v náklonu 165° a souboj borce s velkým mečem, který v půlce souboje pojedl. :) ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Anime o Kenshinovi si už moc nepamätám. V hlave mi utkveli výzor Kenshina, jazva, jeho správanie a hlavne jeho štýl meča, ktorý chráni. Filmík som si ale pozrel so záujmom. Príjemne natočené akčné scény, takto nejak si predstavujem sfilmované samurajské anime. ()

Petus 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stane, že vznikne akční film podle mangy/anime a je skvělý. Tenhle je jeden z nich. A kdybych předlohu neznala, možná by mi ani nedošlo, že film má původ právě v manze/anime. Vřele doporučuju všem fanouškům asijských bojovek, bez ohledu na jejich znalost předlohy, protože filmový hrdina Kenshin mi tady dlouho chyběl a už se velmi těším na připravovaný nášup. Kéž by byl minimálně stejně výživný. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Navzdory zdlouhavosti, navzdory připitomělosti, navzdory černobílému vidění světa víc než slušná samurajská bojovka s příběhem, který zde už hodně jiných přežvýkalo. Vskutku rušivé je ale vzezření hlavního hrdiny, který dle zmínky ve filmu v 15 už byl zabijákem, pak po strašlivé bitvě se dal na pokání-tuláctví, a po 10 letech vylezl na začátek filmu - a vypadá tak na 19. Takže pokud se nenapájel živou vodou, vybojoval tu bitvu snad v 11 a bojovníkem se stal v 5? To sakra nebyl někdo starší po ruce? Neboť ostatní rozhodně cucákovsky nevypadají a mléko z brady dávno slízli. Jinak obvyklý patos, filozofování a nádavkem rozkošné japonské cupitání ve fuseklích, zvlášť u žen. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Poslední pulhodinka jenom husina. Tomuhle říkám finále jako hrom. A ta hudba k tomu. Tohle se Vám povedlo, Japonci moji. Bravo! A to že si to sám Sato vše zahrál zážitek jen umocňuje. ()

Reklama

Reklama