Reklama

Reklama

Newyorská romance

  • Česko Love Song (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gretta (Keira Knightley) a její přítel Dave (Adam Levine) jsou spolu již od vysoké školy a společně skládají hudbu. Když Dave podepíše smlouvu s jednou z největších nahrávacích společností, odstěhují se spolu do New Yorku, aby zde začali život, o kterém vždycky snili. Dave však rychle nabytou slávu neustojí a brzy Grettu opustí. Všechno se však změní, když Gretta potká během svého vystoupení v zapadlém baru v East Village bývalého hudebního producenta Dana (Mark Ruffalo). Ten na tom taky není zrovna nejlíp a svoje zkrachovalé manželství a nedávný vyhazov z práce utápí v alkoholu. Když ji pak uvidí vystupovat, rozhodne se vsadit všechno na její talent a nahrát netradiční album přímo v ulicích New Yorku. Z náhodného setkání dvou zklamaných lidí se tak začne rodit hudba, která možná nedobije svět, ale rozhodně si získá srdce všech. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (423)

vitac. 

všechny recenze uživatele

V hlavním městě jazzu (v rámci celé planety), New Yorku, hrát na ulici takové s....y a ještě je točit... no to chce vskutku odvahu. V hudebních pasážích mi pomohlo naštěstí z nejhoršího lahvové pivo "Kanec" (ještě jednou tisíceré díky jeho dárkyni:)). Ale když si odmyslím ty chvíle křečovitého a vesměs triviálního muzicírování (jak já si během nich zavzpomínal se slzou v oku na Inside Llewyn Davis...:)), tak film nebyl zdaleka tak špatný, jak jsem pesimisticky očekával. Prapor drží Keira a Mark svým hereckým umem, podporováni solidní dávkou humoru. Originální příběh nečekejte, ačkoliv některá z rozuzlení pokládám za překvapivá (v rámci filmu, ne života) a uspokojivá. Jiná ne, ale tak už to chodí. New York má ovšem neoddiskuvatelného genia loci (aspoň pro mě), kterého film pochytil a dokázal zprostředkovat, což také oceňuji. Proto u mě za tři hvězdičky. P.S. Jsem na hlasy a nejednou jsem v komentářích oslavoval hlas Scarlett Johansson, protože se mi strašně líbí a pak jej slyším v hlavě ještě několik dní. Keira Knightley je v tomto ohledu také zajímavá (a všiml jsem si toho až teď), nikoliv však barvou hlasu, jako Scarlett, ale jeho melodií. Jistou roli určitě hraje fakt, že je z UK... ale přesto - je pozoruhodný. (Kino Art, 7. 1. 2016.) ()

Petule3 

všechny recenze uživatele

Skvělý film. Písničky jsou úžasné, Mark boží (ostatně jako vždy). Keira je příšerně vychrtlá, má velkou hlavu a zubí se furt jak pako, ale herečka je to skvělá a netušila jsem, že má takhle krásný a příjemný hlas. Příběh je jednoduchý a právě proto má takhle vysokou kvalitu. Rozhodně budu chtít vidět znovu, moc hezké. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Odpočinkový film o zkrachovalém manažerovi talentu, který najde hezky vyhlížející Angličanku, která chodila s frontmanem Maroon 5. K tomu i obsazení bylo vcelku dobré a i když to nemá asi takový konec, co divák očekává, tak není na konci smutný. Hezké 4*. ()

Fabe 

všechny recenze uživatele

Love song je dost zavádějící název. To Begin again rozhodně více vypovídá o filmu, který je o těch posledních velkých chybách a prohrách života, než člověk, i díky nim, vyzraje. To vše s perfektní kulisou města New York a povedeným hereckým výkonem Marka Ruffala. ()

Anetkajez 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost dobrý nápad na příběh, avšak z mého pohledu ho režisér John Carney neuměl dostatečně dobře ztvárnit. Příběh s nápadem nahrát album ve víru velkoměsta je opravdu dobrý, ale něco tomu chybělo. Třeba i trochu víc poukázat na krásný New York. Jinak obsazení výborné. Keira hrála jako vždy klasicky dobře, ale co upoutalo, byl výkon druhého hlavního hrdiny Marka Ruffala, který ač jako pro mě zatím naprosto neznámý herec, podal neuvěřitelný výkon. ()

Fathe 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná muzika... jinak film byl oddechový, nenáročný. Škoda, že se nešlo více do hloubky. Jinak Ruffalo výbornej :) ()

Shadowspark 

všechny recenze uživatele

Oddechové hudební drama pro nenáročné lidi, kteří navíc mají rádi muziku; přesně film, který bych si oblíbil. Pozn. Myslím, že Keira by se na zpěv měla dávat častěji, zajímalo by mě, jak by to Scarlett zvládla, kdyby dostala v tomhle filmu hlavní roli. ()

Lurtz37 

všechny recenze uživatele

Na slaďárny si nepotrpím a Ruffalo s Keirou určitě nejsou moji oblíbení herci, ale tenhle film mě rozhodně nijak neurážel, naopak jsem se párkrát od srdce zasmál, a oba představitelé hlavních rolí mě mile překvapili. Dokonce i Adam Levine mi tam seděl. Celkově super nacastováno! ()

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Příjemný a sympatický snímek, který dokáže nadchnout a určitě nenudí. Begin Again rozhodně patří k těm lepším filmům s hudební tématikou. Film je plný kvalitní a velmi poslouchatelné hudby. Zápletka není nijak extra dramatická, ale proč taky?! V jednoduchosti je krása a ve spojení s dobrým hereckým obsazením to skvěle klape. Keira Knightley byla v roli Gretty báječná - padla ji jako ušitá. Příjemně strávené odpoledne v kině jsem si vychutnal. Rozhodně doporučuji 4* ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení. Je zde tolik věcí co stojí za povšimnutí, potažmo i následující okomentování. Začnu hereckým obsazením, které bylo skvělé a jsem rád, že místo Scarlett Johansson byla obsazena až druhotně jmenovaná Keira Knightley pro kterou mám prostě slabost. Mark Ruffalo byl také správnou volbou, u Adama Levina jsem se trochu hledal, né vždy mi do role seděl. Koho ještě musím ale pochválit byl James Corden, který byl ve filmu tím člověkem, kterého každý potřebujeme i v reálném životě. Prostě kamarád pro cokoliv na kterého je spoleh. Přejdu-li k ději, tak se přiznám, že né vždy sympatizuji s tím, když se skutečnost prolíná s minulostí (diváka to může lecky odtrhnout od pozoru), zde to bylo ale natočené docela dobře a jen v první polovině. Jinak obsah samotného filmu byl skvěle vystižen, nevím jestli jsem chtěl přesně takovýto lehce neurčitý konec, ale zase dobrá změna, že to neskončilo po americku, že všichni budou mít na konci rádi toho druhého a vše bude růžové. V neposlední řadě se vyjádřím k soundtracku, který byl prostě bomba. Někdy až moc sladký, ale ke Keiře mi to sedlo a samotné texty byly také citlivé a tématické. Některé písničky, ač jsem je slyšel poprvé v životě, jsem si už oblíbil a samotný soundtrack pouštím stále dokola. Právě hudebnímu doprovodu u tohoto filmu jsem podlehl a dal bych mu 95%. Na závěr nutno podotknout, že toto je ten typ filmu, kdy se na hodnocení projeví vaše aktuální rozpoložení, nálada i zkušenost s danou situací. Já to prožíval stejně jako filmový tvůrci, tudíž mě Love song dostal. Některé filmy prostě nestačí vidět (O)once a tomuto dávám naprosto zasloužené čtyři hvězdy - 80%. ()

BlackAngels 

všechny recenze uživatele

Tohle mě dnes opravdu dostalo. Ale moc příjemně :-) Myslela jsem podle názvu, že mě čeká romantika hadra, tak jsem film docela odkládala na vhodnou chvíli, a když se po první noční vzbudíte po třech hodinách, tak vám to jako vhodná chvíle příjde :-) A sedlo to jako hrnec na prdel. Keira mě opravdu dostala. Jak výkonem tak i povahou filmové postavy. Bože to byla ale správná baba :-) Ona vás pobaví i rozebere do nitra aniž by jste to zpozorovali. No úžasné dílko! A její závěrečný triumf s jedno-dolarem mě opravdu utvrdil v páté hvězdě. Musím dodat, že i Mark Ruffalo byl ve filmu mému srdci zase o něco blíž. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Krásny film, plný krásnej hudby a krásnych myšlienok. Neviem, či sa mi už v nejakej úlohe Keira tak páčila, ako tu. Podobné to bolo i s Ruffalom či mladučkou Hailee. Toto je film, ktorý si budem púšťať počas sychravej jesene, kedy mi zaručene zdvihne náladu a opakovane ma očarí. Musím si zohnať soundtrack... 80% ()

LiA13 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit rozvláčným začátkem. Čekání se vyplatilo a u konečných titulků mne svíralo u srdce a měla jsem zvláštní pocit v hrdle. Moc pěkný. ()

akcul 

všechny recenze uživatele

* za Keiru * za Lost Stars * za to, jak hudba umí posunout naše vnímání událostí, světa - jinak nic zvláštního, lehká vykradačka Once ()

cguio 

všechny recenze uživatele

Film na špatnou náladu, hezký písničky a tentokrát mi ani nevadil Mark Ruffalo, který sice předvádí stále stejný výkon v každém filmu, ale sem se překvapivě hodí. ()

Související novinky

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Reklama

Reklama