Reklama

Reklama

Kouzlo přítomného okamžiku

  • USA The Spectacular Now (více)
Trailer

Sutter Keely žije teď a tady a naprosto mu to vyhovuje. Tenhle okouzlující a sebevědomý týpek, který je na střední mazákem, si nenechá ujít jedinou party. Miluje svou práci v obchodě s oblečením a budoucnost ho nezajímá. Nikdy nemá daleko ke sklence alkoholu. Poté, co dostane kopačky, ho na trávníku své zahrady probudí z kocoviny Aimee Finickyová. Ta představuje jeho pravý opak - čte sci-fi a nemá kluka. Zatímco Aimee sní o své budoucnosti, Sutter žije jen přítomností. I přesto svede osud tyhle dva dohromady. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (279)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní som si uvedomil, že sú dve typy tínedžerských/coming-of-age filmov: 1. primárne tínedžerské, ktoré sú určené pre vekovú skupinu, o ktorej sú; 2. primárne coming-of-age, ktorú sú síce o tínedžeroch, ale točia ich ľudia s komplexom Petra Pana pre podobných ľudí. Prvá polovica, je hrozne ubíjajúca tínedžerská báchorka a je určená hlavne pre násťročných. Dokonalým príkladom je strašne klišé postava Aimee, čoby utiahnutej nie príliš peknej knihomoľky, ktorej v jeden deň na dvore zaspí ožratý hlavný hrdina = hviezda strednej školy. Oh dear! Chvalabohu druhá polovica to výrazne ťahá nahor a na 60% to u mňa vytiahol skvelo nejednoznačný posledný záber. Každopádne viac by sa tomu hodila forma knihy, keďže mnohé scény si doslova pýtajú o zachytenie myšlienok hlavného hrdinu a nie je ani tak dôležité, čo sa deje ako to, ako to on vníma. 60-% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Film má rozhodně svoje kouzlo, které je cítit v určitých scénách a situacích. Moc se mi líbilo, jak byl příběh dospívající ústřední dvojice započat, nicméně v druhé polovině to na mě zapůsobilo tak nějak divně. Nějak mi nesedlo počínání hlavního hrdiny a jeho myšlenkové pochody a chování. Prostě to na mě nezapůsobilo tak jako na mnohé ostatní. PS: Nevím, proč ho to furt táhlo zpět ke Cassidy, Aimee byla lepší, i hezčí! :-) 65% ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"It's fine to live in the now. But the best thing about now is that there's another one tomorrow." Výjimečnost tohoto příběhu spočívá v tom, že není.. výjimečný. Je skutečný, autentický, přirozený. Po celou dobu jsem měla dojem, že opravdu sleduji příběh některých vrstevníků, protože něco takového zažívají teenageři dnes a denně. Předpokládám, že dost lidí se v tom najde. Tak lehce odvyprávěný (americký) příběh jsem už dlouho neviděla. Jestli vůbec někdy. Pro někoho plus, pro někoho mínus. Scénář sice "nešustí papírem", jak se tak říká, ale chybí mu nějaká dramatická linie nebo něco většího, co by ve mne zanechalo lepší pocit. Takhle za pár týdnů nebudu vědět, o čem to vlastně bylo (no jo, o čem to vlastně bylo?). Kromě toho, že z toho nečouhá hollywood, dva hlavní hrdinové jsou úplně normální lidé, rozhodně nečekejte prince Krasoně a školní krásku, oba jsou tak tuctoví jak jen můžou být. A potěšilo mě, že se nejednalo o žádné americké klišé "oblíbený kluk a přehlížená holka", konečně škola, kde byli všichni normální. Strašně mi ale vadila Shailene, ta se tak blbě chichotala v každé minutě, až jsem začala pochybovat, že to tak má být. Mimo to mě hrozně naštval konec, kvůli kterému nedám 4*. Sutter celou dobu až do posledního momentu nevypadal, že by byl do Aimee zamilovaný, ale nakonec se za ní dojemně a trapně rozjel, jako kdyby mu do poslední chvíle nebyla u.. (domyslete si). Přitom ta holka byla jednoduše na facku, chodili spolu sotva dvě vteřiny a už jim naplánovala celou budoucnost. Mimo to jsem nepochopila okamžik, kdy ji kvůli němu přejelo auto, ale ona nad tím mávla rukou a hned mu skočila do náruče..he? Díry v - jinak autentickém - příběhu by se tedy našly. A to docela zásadní bohužel. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

snímek o dospívání, který prostřednictvím hlavního hrdiny v podání (mně vcelku nesympatického) Milese Tellera naznačuje, že si všichni dřív nebo později musíme ujasnit, co si počít se životem, ať se nám to líbí, anebo ne.. k tomu je tu pár životních mouder a příjemná Shailene Woodley, takže z toho vychází jisté, i když trochu slabší 4*.. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Sutter je obľúbený stredoškolák, ktorý žije pre prítomnosť a nemá záujem riešiť, čo ho čaká v budúcnosti. Jeho život sa zmení, keď doň vstúpi jeho mladšia spolužiačka Aimee a on zistí, že v jeho živote nie je ani zďaleka všetko také dokonalé, ako si myslel. Stredná škola končí, dospelosť je predo dvermi a on musí spraviť rozhodnutie, ktorým smerom sa bude jeho ďalšia existencia uberať. Jeden z najlepších novodobých filmov o dospievaní a vynikajúca herecká príležitosť pre hviezdy nastupujúcej generácie Millesa Tellera (Whiplash) a Shailene Woodley (Fault in our Stars). Hlavne vďaka nim totiž vznikla občas príjemná, občas depresívna, ale stále kvalitná vzťahovka, kde divák musí obom postavám fandiť, aj keď zďaleka nie sú dokonalé. Táto snímka sa našej distribúcii nepochopiteľne vyhla, takže by som rád konečne poprosil o vydanie aspoň na DVD. 9/10 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Sexuální scéna byla pro oba hlavní představitelé jejich první. (..Lucas..)

Související novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Channing Tatum konečně režíruje

Channing Tatum konečně režíruje

23.11.2014

Ze striptéra hercem, z herce režisérem? Channing Tatum (Útok na Bílý dům) už několikrát dokázal, že si dokáže plnit velké sny. A již brzy si odškrtne další, jelikož hodlá společně se svým kamarádem… (více)

Reklama

Reklama