Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Ricky Gervais si sám pro sebe připravil roli v milém komediálním dramatu z anglického domova důchodců, kde jako věrný ošetřovatel vidí v každém jen to dobré. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (99)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

1. série - ***** (100%) Ricky Gervais překračuje svůj stín drze originálního a setsakramentsky vtipného komika a představuje se jako skutečně koncepční tvůrce, který se netopí ani v dramatické rovině. Použil stejnou pseudodokumentární formu jako u Officu a jeho nové dítko, autistický dobrák, Derek, patří do skupiny hrdinů, skrze které díky jejich nevinnosti a dobráctví promlouvají životní moudra s všeříkající přímočarostí. Derekovy osudy v prostředí domova důchodců dojmou a rozesmějí ve stejný okamžik, přičemž obě roviny jsou udržovány v dokonalé rovnováze díky pestré plejádě postav, kdy každá si za prvních šest dílů získá svého diváka. Starostlivá Hannah, udržbář roku Dougie, prasák Kev, nebo v neposlední řadě sám Derek, stačí si vybrat. Já se nadchl pro všechny, protože Ricky napsal, zahrál a zrežíroval s tak vysokým life indexem, že dojetí pod návalem slz se stejně jako já nevyhnete, ale hlavně ucítíte, že ta vaše pumpa pořád pulsuje správným směrem. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Novotina Rickyho Gervaise hraje překvapivě z velké části na tu "lidskou" notu - což mě ponejprv vyvedlo z míry, ale posléze příjemně potěšilo. Nečekejte nálož trapnosti, absurdity a cynického humoru jako v Office nebo Extras - tady jde zřejmě o hodně originální experiment a pokud "najedete" bez karambolu na první jednu dvě epizody, nebudete zklamaní. 7.5/10 ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Znova niekde úplne inde ako by sa od Gervaisa, alebo obyčajného seriálu čakalo. Derek je vo svojej podstate veľmi smutný príbeh o stroskotancoch a starcoch, ktorý si udržiavajú pozitivizmus v tej najčistejšej podobe a ktorý sú vo svojom úzkom okruhu sebe navzájom veľmi dôležitý. Seriál je hlavne úsmevný a aj keď úmyselne hrá na city, hrá na nich v tej najčistejšej podobe. Od začiatku priznáva aký je to seriál. Nehrá sa na prekvapivé zvraty ani na umenie. Snaží sa ukázať ľudskosť a snaží sa to robiť ľudsky. To je asi najväčšia devíza seriálu. Plus konečne úloha pre Karla Pilkingtona, ukázať svetu, že má aj herecký talent, aj keď jeho postava nie je až tak odlišná od jeho skutočného prejavu. Ale keď sa to tak vezme, ktorá v Gervaisovom seriály je? Gervais sám vytvoril novú postavu, ktorá sa nedá nezapamätať. Jeho Derek je láskavý, mentálny postihnutý, ale v konečnom dôsledku neuveriteľný dobrák, ktorý vás chytí za srdce a ak ste si seriál užívali tak ako ja tak v poslednej epizóde príde aj na slzy. Pre mňa znova príjemné prekvapenie a úžasný zážitok. 1 séria -100%, Veľká škoda odchodu Karla Pilkingtona. Na druhú stranu je to znova prekvapenie, pretože jeden z najkontroverznejších komikov natočil ďalších 6 dieľov, aké pohladia dušu a sú manifestáciou ľudskosti a šťastia v nedobrých podmienkach spoločnosti. 2. séria 100%. Konečne po dlhom zháňaní pozretý aj finálny diel. Na Gervaisových dielach zbožňujem to, že ma vedia dojať a pobaviť. Derek je krásna postavička a zase raz mu pripravil Gervais krásne finále. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Seriál o autistovi, žijúcom v domove dôchodcov. Začnem od posledného dielu prvej serie, kde sa hlavní protagonisti snažili charakterizovať ústrednú postavu seriálu Dereka. Najkrajšia vlastnosť s akou ho charakterizovali bola láskavosť . A o tom to je. Celý seriál je o láskavosti Dereka. O jeho kamarátstve, snahe pomôcť, o jeho žartoch, o jeho myšlienkovom pochode. Film je robený televíznou kamerou spracovaný akoby televízny dokument (záznam z prostredia starobinca). Zaujímavá myšlienka, dala filmu svojský charakter. Vo filme ma zaujala doposiaľ pre mňa neznáma herečka Kerry so svojim sympatickým výzorom a hereckým podaním. Filmovým fanúšikom zameriavajúcim sa na také témy ako sú ľudske psychické poruchy tento seriál odporúčam. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais znovu šokuje. Je neskutečně sympatické, že když se vzdá své notoricky známé masky nekorektního provokatéra, objeví se pod ní človíček schopný vytvořit jednu z nejsentimentálnějších sérií vůbec. Svět v ní je sice dokonale černobílý a vyhrocený do absurdity, jenže takto zjednodušená vize funguje a těch sedm dílů první řady prostě musí chytit za srdce. A přestože je škoda odchodu Karla Pilkingtona, i toho že druhá série ani samotný závěr už nepřichází s ničím "navíc", Derek svojí zkratkou stále jednoznačně dokazuje, že #KindnessIsMagic. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Karl Pilkington natočil všechny své scény za 12 dnů. (MeanWhile)

Reklama

Reklama