Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé vesnice Babovřesky přijíždí mladý kněz. Pro místní vesnické drbny je jeho příjezd velké zklamání, ony si představovaly někoho staršího. Jenže to není jediná novinka. Drbna Horáčková, která dělá místnímu starostovi Stehlíkovi sekretářku, zažije šok. Na úřadu se objeví mladá a krásná Ivana, která se uchází o místo sekretářky. A protože Stehlík má Horáčkové plné zuby, Ivaně místo přislíbí. Jenže ona o práci moc stojí, a tak si před Stehlíkem doslova klekne na kolena. To uvidí Horáčková a dojde k přesvědčení, že se jedná o orální sex. A hned to samozřejmě roznese po celé vesnici. Do Babovřesk přijíždí Hálovi, kteří po smrti stoleté Trudy zdědili lukrativní pozemky se starým domem. Na ně má ale zálusk zdejší starosta a jeho povedený příbuzný. Jenže pozůstalí se rozhodnou, že si dům nechají. Když ho začnou opravovat, zjistí, že tam straší. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 471)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek obrovskej kritike a negatívnej reklame, pustil som sa do tohoto filmu z očakávaním znovuzrodenia režiséra, ktorého filmy z minulosti sa mi navždy vryli do pamäti. Tento sa síce vryl taktiež, ale prívlastok prepadák roka v českej kinematografii, nikdy nebol taký výstižný. "Je mi líto Zdeňku." ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to skanzenové varianta Vesničky mé střediskové, avšak bez obsahu, smyslu a lidské důstojnosti. O náhražce humoru, jíž Babovřesky ládují diváka se svatým přesvědčením, že oslavují lidovou zábavu, by se daly psát celé traktáty. Lidovost má zřejmě značit třeba poslední výrok umírající stařenky: "Ty vole, je po mně!" ()

Reklama

Fr odpad!

všechny recenze uživatele

,,…NO HOLKA, CO SE TU VŠECHNO ZA TENHLE TEJDEN SEMLELO, SE TU NESTALO OD VÁLKY. TEČKA .…“ /// ÚVOD: To vám takhle do mě manželka asi šest (možná i pět) měsíců hučela, proč ještě neviděla Troškův novej biják. Styděl jsem se, páč pro rodinu všechno, a tak jsem navštívil místní kapličku, dal příslušnej dar, dostal pomazání a při zpovědi slíbil, že budu hodnotit s chladnou hlavou, objektivně, no prostě že se nenechám ovlivnit. (Nikým! Ani tebou Bože!) NĚKOLIK ZÁKLADNÍCH POZNATKŮ: Babka praví: ,,ble, ble, ble…VYPRDNE“ – a teď má asi následovat vodopád (nebo kurva jak se to říká) hurónskýho smíchu. Po 5ti minutách jdu tajně zvracet (přece nebudu kurvit rodině zážitek…). Sbírka přestárlejch holek a kluků, starosti protivnejch socek a jinejch duševně chorejch magorů – ano, to vznikne, když smícháte Kameňáky s Hošticema. Vydru nahradil (a návrat k taťkovi oslavil) Kikinčuk, silně věřící drbny – no to je fakt úplně jedno. Nejhůř mi bylo, když jsem zjistil stopáž – TY KRÁVO: DVĚ HODINY! No to ses posral v kině…. Škoda, že ten fór s tím koncem (líbil se mi!) byl jen fór… ZÁVĚR: Co si dát takhle křesťanský odpuštění? Tak aby bylo jasno – za mě NIKDY! Boží mlejny melou … a Troško – ON Tě vidí! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Auto mám neustále posraný vod holubů (počkej vole, se nenavážím do vesničanů….voni jsou i ve městech přece…ty ptáci samozřejmě…). 2.) Příjmení Šoustal mě zabaví na dvě hodiny. (a pak si vo tom doma vyprávíme a smějeme se, máma upeče buchty a zase se smějeme…). 3.) Když se v jednom filmu objeví příjmení Šoustal a pak i kuřba – kdy kurva vyjde ten blúray? /// PŘÍBĚH * HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Šakal

všechny recenze uživatele

Rozdělit takhle (filmovou) společnost na dva znesvářené tábory „na život a na smrt“ se nepovedlo snad ani při nedávno zkončeném prezidentském duelu mezi zkušeným (zákeřně-podpásovým) vzdělaným řečníkem (bonmotérem), aligátorem z Vysočiny Milošem (Šloufem) Zemanem a „modrou krví s lidskými hodnotami“, Karlem (Kalouskem) „neptejte se mě prosím na Benešovy dekrety“ Schwarzenbergem. Přičemž samotná (výsledná) podoba (paralela) není nezajímavá a už vůbec ne (čistě) náhodná. Čím víc se ta jedna „protitroškovská“ resp. protizemanovská (mobilizující zbytek (filmového) národa) skupina, opírá do té druhé-„protroškovské“ resp. „proMiloše“, tím opačný efekt to má. Důkazem budiž, že ta třetí „troškajemiupřímněuprdele“ se začíná překvapivě? přidávat na stranu Troška a spol. nebo řečeno slovy čísel http://kultura.idnes.cz/navstevnost-za-prvni-vikend-vedou-babovresky-f4i-/filmvideo.aspx?c=A130218_131730_filmvideo_jaz . Osobně se sice do kina nechystám (těch 170kč za lístek rozhodně využiju (pro sebe) smysluplněji), nicméně křižácké (protitroškovské) tažení (v dohledné době) také neplánuju. Takže, Zdendo, sejdeme se (řekněme za rok a půl) u reakcí na téma: „Dědkobrnky“ resp. (za tři roky) u snímku „fakani (a) faráři“. P.s. když už to nejde „nahoru na sever“, snad zaútočíš alespoň na opačný pól (zatím to vypadá slibně), protože (jak známo) negativní reklama, taky reklama. Otázkou ovšem zůstává, jestli to je ta cesta, po které se (vy)dávat?! To však (s dovolením) ponechám na každém z vás. S osobní poznámkou na závěr. Nesnažte se prosím, kdokoliv, o převýchovu těch druhých. Je to čistě věcí osobního (ne)vkusu. Ostatně i takové Prci, prci, prcičky bratrů Weitz(ových), těšící se (nejen) na místním serveru velké oblibě mají do inteligentní zábavy hodně daleko. A když už nějakou kritiku, tak prosím tu konstruktivní, neboť jakákoliv jiná, když pominu samotný fakt, že je kontraproduktivní, je v prvé řadě (prvoplánově) laciná, tj. (řečeno místní terminologií) „troškovská“. A to byste zřejmě neradi?! P.p.s a hlavně...., je to pouze film..... 93min, EDEN Hazard srovnává na 1-1, A. Stavrev naposledy foukl do píšťalky a Spartička balí kufry :-( TO je tragédie :-)) Edit. (to "pacifista, Dr. Watson" canakja: je smutné, že jsi byl "donucen" (davem) a vlastní názor nechal "doma".....zajímavá dedukce (spojitost) leč, ať čtu (svůj) komentář sebepečlivěji, (tebou) zmiňovanou spojitost: Zeman = Babovřesky "hledám marně".... Update: vážený pane "větvičko", co na to říct? Zřejmě nic. Jak vidno, nemá to žádný smysl. Snad jen, že každý neměl to štěstí, aby mu sudičky (tak jako vám) nadělily do vínku tolik přirozené inteligence, důvtipu a ostrovtipu. S veškerou úctou a přáním všeho nej, "váš pan závorka resp. uvozovka". ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela nerad to dělám, protože kritiků Zdeňka Trošky je víc než vojáků čínský lidový armády, ale mám ve zvyku si tady své vlastní hodnocení vždy odůvodnit. Rozumím ambici Zdeňka Trošky, narvat kina lidma a rozesmát je, proti tomu já osobně nic nemám a už vůbec bych si nedovolil urážet lidi, kterým se tenhle film líbí, jak to předvádí určitá část zdejších pozérků marně bažící po nálepce "erudovaný kritik s filmovým vkusem". Ovšem Zdeněk nemůže čekat, že komedie, která prakticky nemá žádnou vyprávěcí koncepci bude zábavná celý dvě hodiny a to je právě ten průser. Ke konci totiž film mele z posledního, některé "fórky" jsou v průběhu filmu opakovány (útoky na koule ) a dialogy slouží jen k prověření funkčnosti mikrofonů a jiné zvukové techniky. Ovšem, že by se jednalo o úplně katastrofální film, to zase ne. První půlhodinka solidně odsejpá a nejednou jsem se zasmál. Oceňuju, že Zdeněk se snaží letní atmosférou a hudbou navodit pozitivní náladu, jen je škoda, že neměl soudnost ohledně stopáže. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (25)

  • Stehlíkovi a Šoustalovi jsou sousedé, ale ve skutečnosti je mezi domem starosty a farností ještě jedno stavení. (kajov28)
  • Ve scéně, kde vidíme Ivanku (Lucie Vondráčková) poprvé na obecním úřadě (jde žádat o práci), tvrdí, že si přečetla inzerát v novinách. O pár vteřin později ale tvrdí, že o něm četla na internetu. (Petr.Penicka)
  • O pokračování bylo jasno již před koncem natáčení, scénář pro další díl byl dokonce hotov už před premiérou filmu. (sonnycz)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama