Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé vesnice Babovřesky přijíždí mladý kněz. Pro místní vesnické drbny je jeho příjezd velké zklamání, ony si představovaly někoho staršího. Jenže to není jediná novinka. Drbna Horáčková, která dělá místnímu starostovi Stehlíkovi sekretářku, zažije šok. Na úřadu se objeví mladá a krásná Ivana, která se uchází o místo sekretářky. A protože Stehlík má Horáčkové plné zuby, Ivaně místo přislíbí. Jenže ona o práci moc stojí, a tak si před Stehlíkem doslova klekne na kolena. To uvidí Horáčková a dojde k přesvědčení, že se jedná o orální sex. A hned to samozřejmě roznese po celé vesnici. Do Babovřesk přijíždí Hálovi, kteří po smrti stoleté Trudy zdědili lukrativní pozemky se starým domem. Na ně má ale zálusk zdejší starosta a jeho povedený příbuzný. Jenže pozůstalí se rozhodnou, že si dům nechají. Když ho začnou opravovat, zjistí, že tam straší. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 471)

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě jediné, co mi vadilo, je přepálená stopáž. Spousta scén je zbytečně dohrávaná za hranice pointy, až už scéna není vtipná. Samotná zápletka se záměnami toho, co bylo vidět, a co se skutečně dělo, je vachrlatá a na celý film by nevystačila, a tak není divu, že se brzy objeví i Truda a její dům. Podle toho také vypadá rozvíjení děje, které spíše připomíná televizní seriál nebo sitcom, než film. Přesně vidět, kde by v televizi byl předěl na další díl. Fakt škoda té natahované, zbytečně natahované stopáže, protože jinak se mi film líbí. Vtipy nejsou všechny fekální, velmi dobře to postihuje pokrytectví některých věřících, kteří lezou do kostela jen ze zvyku, ale jinak kradou a lžou, a i ta určitá situace na venkově je podle mne solidně vystižená. A to obojí říkám jako věřící a chlápek z venkova. Některé hlášky jsou dokonce skvělé, ale není jich až tak moc. Také vesnice mi přijde méně zalidněná, než třeba u Sluncí a sen - vlastně tu je sedm "statečných" babek, farář, dva dědci a starosta s rodinou, teprve časem přijede Dolanský, ale pořád je to na vesnici nic moc. Ale přes výhrady se mi to prostě líbí, často mi hrál úsměv na rtech, a docela jsem chápal, oč panu režisérovi šlo, a co přesně chtěl říct. (Mimochodem, velmi dobrá kamera.) ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Zvěsti nelhaly. A co víc, navíc jsme v partě lidí na projekci proměnili bílé víno v červené. Tím, jak nám do něj kanuly krvavé slzy. Tohle není lidová zábava, tohle je tupost, která nemá s humorem nic společného, protože tomu chybí základní znak filmového díla – souvislý děj. Víc jak dvě hodiny utopené v herecké trapnosti a bezbřehé tvůrčí debilitě. Ty prachy měli dát na charitu, idioti! ()

Reklama

Foox 

všechny recenze uživatele

Nesdílím úplně nenávist k Babovřeskám jaká kolem nich koluje, nejspíš právě kvůli tomu pro mě byli s velkými uvozovkami "milým" překvapením. Troška určitě natočil co natočit chtěl a proč kvůli tomu na něj házet špínu, když pomineme zbytečně dlouhou stopáž, máme průměrnou komedii se sympatickým obsazením, lehce vulgárním, jednoduchým humorem a určitou dávkou nadsázky, alespoň tedy doufám. Samozřejmě hodně zaměřenou na svou cílovou skupinu. 50% ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Hm. Jedno se musí nechat: jakmile jsou na scéně Vondráčková s Dolanským, film působí dojmem relativně vkusně uvolněné podívané. Věřím, že kdyby Troškovi napsal scénář někdo, kdo má v hlavě méně hnoje a neustálé potřeby točit něco "krejzy", mohl by vzniknout příjemně lehký letní film. Jenže v Babovřeskách je těch dvou poměrně málo a je jim nabídnuta pouze krátká, přímočará a nicneřešící romantická linka. Všechno ostatní je na pytel. Trable s farářem a starostou jsou obdařeny natolik stupidními gagy, že pro mě byl problém úvodní polovinu filmu v kuse dokoukat. V Troškosvětě se tradičně nehraje na věrohodnost. Postavy se chovají infantilně a imbecilně, neustále pokřikují, směšně se pohybují a pitvoří, nedocházejí jim ani banální souvislosti a neustále konverzují ve stylu extrémně afektovaných kreténů. Ostatně jak jinak by se dostaly do tolika absurdně laciných dvojsmyslných situací. Finální hledání trezoru pro změnu působí jako parodie na zdravý rozum. Nechybí kvanta laciných fórků s obnaženými zadnicemi, nakopnutými rozkroky, sexuálními narážkami a kadícími holuby, přičemž se údajně jedná o "milou lidovou zábavu". Znamená to tedy, že je obyčejný divák primitivní idiot? Troška v nejmenovaném rozhovoru uvedl, že kvérů a násilí je ve filmech dost, načež natočí film, kde jsou plus mínus všichni odporní podrazáci, štětky, pomlouvači a ignoranti. A všichni se vyžívají v bezdůvodném násilí! Ale to se nepočítá, protože jsme přeci v lidové komedii! Boha, ten chlap buď večer vynechal dávku, nebo je úplnej magor! Totální fiasko je scéna s falešnými závěrečnými titulky - proboha, proč? Koho to napadlo? A proč mu za to nenafackovali? To fakt nikdo nevidí, že se to tam absolutně v žádném kontextu nehodí? Nepotěší ani vizuální stránka, místo vesnického léta z filmu svítí něco, co vypadá jako cukrlandové omalovánky. Co se týká srandy, napočítal jsem nakonec asi pět chvilek, u kterých jsem se lehce pousmál a u kterých si dokážu představit, že by jinde a jinak mohly být opravdu vtipné. Tady ne. Dolanský s Vondráčkovou by sice hvězdičku zasloužili, ale celek je tak strašlivě nesnesitelná pí***ina, že nemůžu jinak. ()

Fr odpad!

všechny recenze uživatele

,,…NO HOLKA, CO SE TU VŠECHNO ZA TENHLE TEJDEN SEMLELO, SE TU NESTALO OD VÁLKY. TEČKA .…“ /// ÚVOD: To vám takhle do mě manželka asi šest (možná i pět) měsíců hučela, proč ještě neviděla Troškův novej biják. Styděl jsem se, páč pro rodinu všechno, a tak jsem navštívil místní kapličku, dal příslušnej dar, dostal pomazání a při zpovědi slíbil, že budu hodnotit s chladnou hlavou, objektivně, no prostě že se nenechám ovlivnit. (Nikým! Ani tebou Bože!) NĚKOLIK ZÁKLADNÍCH POZNATKŮ: Babka praví: ,,ble, ble, ble…VYPRDNE“ – a teď má asi následovat vodopád (nebo kurva jak se to říká) hurónskýho smíchu. Po 5ti minutách jdu tajně zvracet (přece nebudu kurvit rodině zážitek…). Sbírka přestárlejch holek a kluků, starosti protivnejch socek a jinejch duševně chorejch magorů – ano, to vznikne, když smícháte Kameňáky s Hošticema. Vydru nahradil (a návrat k taťkovi oslavil) Kikinčuk, silně věřící drbny – no to je fakt úplně jedno. Nejhůř mi bylo, když jsem zjistil stopáž – TY KRÁVO: DVĚ HODINY! No to ses posral v kině…. Škoda, že ten fór s tím koncem (líbil se mi!) byl jen fór… ZÁVĚR: Co si dát takhle křesťanský odpuštění? Tak aby bylo jasno – za mě NIKDY! Boží mlejny melou … a Troško – ON Tě vidí! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Auto mám neustále posraný vod holubů (počkej vole, se nenavážím do vesničanů….voni jsou i ve městech přece…ty ptáci samozřejmě…). 2.) Příjmení Šoustal mě zabaví na dvě hodiny. (a pak si vo tom doma vyprávíme a smějeme se, máma upeče buchty a zase se smějeme…). 3.) Když se v jednom filmu objeví příjmení Šoustal a pak i kuřba – kdy kurva vyjde ten blúray? /// PŘÍBĚH * HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (52)

Zajímavosti (25)

  • Poté, co se farář Šoustal (Lukáš Langmajer), Ivanka (Lucie Vondráčková) paní Stehlíková (Veronika Žilková) a starosta (Pavel Kikinčuk) usmíří a farář se starostou se objímají, je možné si nahoře všimnout mikrofonu. (TheStitch630)
  • Ve scéně, kdy starosta (Pavel Kikinčuk) střílí ze vzduchovky, vydá vzduchovka zvuk, který vydat nemůže. (dc125)
  • Adam (Jan Dolanský) ve svém domě poslouchá stařičký gramofon na kliku, který měl otáčky 78 r/pm. V záběrech však vidíme na tomto gramofonu klasické LP od firmy Supraphon, které se vyráběly mnohem později a které se pouští na nových, elektrických gramofonech s otáčkami 33 r/pm. Toto klasické LP by na gramofonu s pohonem na kliku nešlo spustit, resp. zvuk by byl mnohem rychlejší, nesrozumitelný a gramofon by LP nenávratně zničil. (BrianStorker)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama