Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Energický a neúplatný revident bankovní filiálky v Renešově Popelec Hadimrška je vyslán do Prahy se závažným úkolem zachránit před bankrotem velkoobchod s gramofony, firmu Zlatník a spol. Její mladý majitel se totiž víc než o obchody stará o kabaretní zpěvačku Mici Angoru. Popelec vtrhne do podniku jako vichřice s pevným úmyslem uvést vše do naprostého pořádku za každou cenu. Mimo jiné oznámí panu Zlatníkovi, že se musí oženit s Astou, dcerou bohatého konzula Wielanda. Ta se sice nebrání sňatku s mužem, který jí byl poněkud nezvyklým způsobem vybrán, ale chce se přesvědčit, jaký je. Domluví se s dívkou ucházející se u Zlatníka o místo sekretářky, aby se mohla s budoucím manželem co nejlépe seznámit. A Popelec se pouští do boje s Mici Angorou, která se nehodlá vzdát snadného života z peněz Zlatníkovy firmy. (TV Nova)

(více)

Recenze (182)

MM11 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů ranných třicátých let, který se pro svou oblíbenost dočkal i Německé verze. Tu neřeším, samotná domácí mně po léta vytáčí a netuším, jestli to je spojením "chladného řemeslníka" Friče a nápaditého Lamače. Polopatě - přehnané scény, vlezlá odrhovačka a překombinovanost (i komediálních) scén. Vlasta Burian má na svědomí lepší filmy. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Komplikované vybírání nevěsty či milenky mezi kočkou Mici a psem Astou, které pořádně vyšperkuje svými hláškami Vlasta Burian. Píseň o Hadimrškovi je ale časem vlezlá. Mezi prvními zvukovými filmy ale naprosto vyniká, podobně kvalitní filmy přicházejí podle mého až o několik let později. Musím také přiznat, že tehdy třicetiletému Jaroslavu Marvanovi jeho roli naprosto věřím. A ponaučení na konec? Všechno zlé je pro něco dobré a když svou prostopášností zchudnete, tak si najděte bohatou nevěstu :-) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Počátky frisbee jsou datovány do univerzitních kruhů v USA někdy ve 40. letech dvacátého století, ale kdo tohle tvrdí, asi nezná Hadimršku a jeho úklid gramofonových desek.. Exhibice lidového baviče, který jako ztřeštěný revident s mottem „ubrat peněz, přidat práce“ staví své herecké kolegy do úloh pouhých nahrávačů a statistů. Pár momentů pobaví, ale že by se mi Popelec za čas nevyelektroluxoval z paměti, to nemohu říct.. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Abych zde byl plně pochopen. Považuji tento film za prvé česko-kinematografické předvedení tvrdé zásadovosti a čisté pečlivosti. Dále zde chci pozvednout jedinečný výkon ženy, která mě učarovala. Byla to žena, která si v přestrojení hrála na sekretářku, aby zjistila, jestli její muž je ten správný. Zde snad vidíme prvky feminismu, který se u nás za první republiky velmi ukazoval. Buďme shovívaví k době našich minulých rodičů a pradědů a připušťme si, že jejich filmy stále patří a budou patřit mezi největší poklady české kultury. A to je taky důvod proč se na tyto filmy dívám. Abych byl schopen podávat svědectví o českých zemích a jejích impozantnosti a vyspělosti, která se projevuje ať už kulturou, architekturou či v politické sféře, která bohužel není tak stabilní a plná jak bych si představoval. Nyní závěrem: Pan Burian mi podal ruku a já mu ji rád potřesu. Ano, skvěle jste to zvládl a já vám dávám 4 hvězdy. Pane Popelče, pro příště, již se prosím naprosto vyrovnejte se svoji minulostí, ať vás nerozhodí zpěvačka. :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keby som Hadimršku nespoznal, nič tragické by sa nestalo. Je to síce dobrák, ale zároveň vôl na kvadrát, žeby sa aj Homer mohol uňho veľa veciam priučiť. Film mi občas pripomenul Diggers of 1933 a celkovo štýl nablýskaného Hollywoodu, lenže bohužial som nikdy neprišiel Burianovi na chuť a tak jeho komediálne výstupy považujem na rozdiel od úplne všetkých užívateľov za najväčšiu slabinu filmu. Ja som sa pri nich ani raz nezasmial. Potešilo vykreslenie ženských postáv ako silných osobností, ktoré si robia s mužmi čo len chcú, čím snáď ešte len predbiehajú zlatú dobu Hollywoodu. Je otázne, či je značne prekombinovaný scenár na takýto typ komédie vhodný, mne už bolo po čase jedno, ako to celé skončí a záver je asi vhodným vyústením absurdity celého scenára. Samozrejme myslené v dobrom. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Předválečnému kabrioletu Tatra T57a se přezdívá hadimrška. Proslavila se totiž právě v tomto filmu. Jezdí v něm revident Popelec Hadimrška (Vlasta Burian). (Stegman)

Reklama

Reklama