Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (730)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ano, je to lepší než Gympl. Ale ne o tolik, aby si to zasloužilo o hvězdičku víc. Vorel mladší mi nikdy nepřišel herecky zajímavý, což vyniká ve dvojici s Mádlem, který si svého hajzla s chutí užívá. Slušná kamera i střih, hudebních tracků by mohlo být víc než ty dva, co se pořád opakovaly. Scénář opět podivně kostrbatý. Jak se asi bude jmenovat příští díl? ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Bez jakékoli nápaditosti, gradace, ale hlavně BEZ DĚJOVÉ LINKY. Scénář je prostě zoufalý a celé je to o ničem. Film najednou skončil a já vůbec nevěděl, co chtěl říct. Navíc ani se vtipem to není žádná sláva a jedná se čistě jen o (pod)průměrnou zábavu, kde si z celého snímku (na rozdíl od Gymplu) vybavím pouze jednu scénu (Kraus/Chýlková hádka :)), což je sakra málo. Herecké výkony celkem fajn, ale jako celek to opravdu nestojí za moc. Sotva 50%. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tomáš Vorel je pro mě příklad velice zajímavého režiséra, který je originální, věrný sobě a s časem vyzrává. Herecky vyzrál i jeho syn, povedlo se výraznější herecké obsazení než u Gymplu. Vejška je alesoň pro mě divácky vděčná a svěží, vypráví dnešní práběh bez přikrášlení a přehnané stylizace, není optimistický se šťastným koncem, ale ani drastický nebo neuvěřitelný. Nevím, jestli si to pan režisér přečte, ale i tak mu děkuji za jeho tvoření. Přeju mu, aby se nenechal ničím znechutit a točil dál. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nic nečmáral na zeď, nefetoval a ani nikoho neuplácel, protože se nerad špiním od barev, rád vím o světě a nemám čím uplácet. Bylo mi zkrátka jasné, že tohle nebude film natočený dle mých tužeb, ale byl jsem zkrátka zvědavý, zda se kdysi zajímavému Vorlovi podaří natočit něco ještě pitomějšího než byl Gympl. Nepodařilo, protože tohle bylo o něco lepší. A přestože trestní zákoník kriminalizuje nejeden nesmysl, tak § 228 odst. 2 podle mého smysl má a všem, kdo jej porušují, bych nastříkal koule na brčálově zeleno. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale po shlédnutí Vejšky mi nebylo úplně nejlíp. To u Gymplu jsem se kolikrát i zasmál a na konci si řekl, že to byla docela dobrá komedie. Tady tohle už jako komedii považovat nemůžu, když teda nepřijmu ten klasickej Sklepní humor. Ve filmu se totiž objeví věčně nalitá matka, fotr, co má pod palcem půlku papalášů z Prahy nebo holka, co šuká za prachy...a pro prachy. Takový ty tři klasický motivy, ze kterých normálnímu člověku dobře nebude. No a do toho zní depresivní rap Vladimira 518 a příběh, kterej vlastně pořádně ani příběhem není, což není u takového filmu vysloveně na škodu. Mádl a Kraus každopádně ti nejlepší z filmu. Kraus by mohl točit klidně i víc... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Při hodině kresby na UMPRUMu na stojanu Julie (Eva Josefíková) objevuje tag "Pasta", na dalším pak "Oner". Tagy odkazují na spoluautora scénáře a graffiti tvůrce Pasta Onera. (MTHRFCKR)
  • Ve filmu dělá Petr Kocourek (Tomáš Vorel ml.) hasicím přístrojem graffiti na stěnu ve vestibulu metra Smíchovské nádraží. Po natáčení bylo graffiti umyto, ale zůstaly po něm masivní fleky. (stepan_s)

Reklama

Reklama