Reklama

Reklama

Nemecký tank Biely Tiger, ktorý takto nazvali ruskí tankisti, je nočnou morou ruskej armády. Kdekoľvek sa zjaví, podarí sa mu zastaviť postup ruských tankových jednotiek. Medzi tankistami sa šíri správa, že tank má dušu zvieraťa. Ruská generalita sa snaží nájsť tank a posádku, ktorá sa Bielemu Tigrovi vyrovná. (andykovac)

Recenze (80)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Fantasy z období WWII? No to by jeden nevěřil... Co si o filmu myslet opravdu nevím. Je hodně svérázný a originální. Když jezdí tanky (i když ten Tiger byl hodně prapodivná replika :D) je to fajn a film má své kouzlo. Potom se blábolí o tom jak jeden tankista má vlastně nadpřirozené schopnosti (zázračné uzdravování př.) a povídá si s Bohem (který prý vypadá jako tankista). Německý tank mizí a nezanechává stopy... kosí ruské tančíky jeden za druhým a pak na něj pošlou jeden (upravený) s posádkou tří (tady je řidič a velitel jedna osoba???!!!) tankistů. To blábolení velitelů je taky občas groteska. No a ten konec... ten je dost nečekaný a pofidérní. Váhal jsem mezi 2 a 3... nechám nakonec trojku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

GENERÁLE SMIRNOVE, DÁVÁM VÁM ROZKAZ NAJÍT A ZNIČIT NĚMECKÝ TANK, ZNÁMÝ JAKO "BÍLÝ TYGR"!..... /// Přízrak mezi tanky a triumf německýho ducha může zastavit pouze houževnatej ruskej člověk (Meresjev? Hovno …) Ivan Ivanovič Naydyonov (,,Jsem ruský tankista. Co ještě potřebuji?“). Jeden proti jednomu. Tank proti tanku. T-34 vs. Panzerkampfwagen VI Tiger. Na férovku. Jenže tankovej Bůh radí jenom jednomu…. Pičovina? Tak to zas né! Spíš bakalářskej příběh, kterej zaslal divák s krycím jménem ,,tankista“. Брестская крепость to sice není, ale po těch všech sračkách, konečně normální a koukatelná filmařina. I když film o chlapíkovi, kterej kecá s tanky moc důvěry nevzbuzuje a kterej dost pokazí ,,hloubavej“ závěr. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Tankista“, kterou napsal Ilya Boyashov číst nebudu. 2.) Mám rád tanků smrad a TENHLE ještě neznám! 3.) Chcu vidět, jak Němci podepisovali kapitulaci. 4.) Thx za titule ,,robilad21“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy jen v podstatě za to, že zvuky výstřelů byly autentické a také to, že konec nebyl patos. To by se Amíkům nestalo, takže palec nahoru. Jinak to bylo takové... hlavní hrdina nesympatický až na půdu, příběhově slabé, řada věcí nevysvětlena a tankista co mluví s tanky, jako to už je moc. Více hvězd prostě těžko. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Luxusne natočená.. čo? Alegória? Mysteriózna óda na tanky, kde tankový démon vzdoruje samotnému tankovému bohu, ktorého prorokom je istý Ivan Ivanovič.. Nájdený Najdenov. Neporaziteľný Biely Tiger číha.. - ale neznamená to víťazstvo nemeckého ducha, nie.. je to víťazstvo vojny, ktorá stále striehne kdesi medzi brezami alebo v močiari a nepozorovane mizne, vždy pripravená znovu sa zjaviť.. Nedokázal som v tomto filme nájsť propagandistický náboj, z ktorého som ho sprvu podozrieval.. buď tam nie je alebo je tak zašifrovaný, že ho nevidno.. zastretý wtf momentami, ktoré sa doslova valia s absolútnym vrcholom v scéne večere nemeckých generálov.. jahody so šľahačkou - a dychberúcou krásou každého jedného záberu. ()

p3tris 

všechny recenze uživatele

Film, který jede kvalitativně dolu jak na tobogánu. Má vynikající začátek, kdy vidíme opravdu hnusné autentické bojiště, celkem zajímavá zápletka o přízračném tanku a slušné válečné scény, včetně dobrých replik strojů (kromě ústředního Tigra). Pak se to ale zvrtne v ukecanou mysteriózní hovadinu s naprosto zbytečnou, téměř dokumentárně natočenou scénu podpisu kapitulace a závěrečném monologem (v té době už mrtvého) Hitlera o nutnosti války, kterou jsem jaksi nepochopil... Škoda promarněného potenciálu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal od mája do novembra 2011. Pre film bola postavená celá dedina, v ktorej sa odohrávali posledné zábery filmu. V ateliéroch Mosfilmu bola postavená budova, kde sa podpisovala kapitulácia Nemecka a replika tanku Tiger. (andykovac)

Reklama

Reklama