Reklama

Reklama

Nemecký tank Biely Tiger, ktorý takto nazvali ruskí tankisti, je nočnou morou ruskej armády. Kdekoľvek sa zjaví, podarí sa mu zastaviť postup ruských tankových jednotiek. Medzi tankistami sa šíri správa, že tank má dušu zvieraťa. Ruská generalita sa snaží nájsť tank a posádku, ktorá sa Bielemu Tigrovi vyrovná. (andykovac)

Recenze (81)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny filmu jsou nabušené pilulkou pro tankisty. A mě jakožto tankového nadšence plesalo srdce. Výborné a napínavé pasáže, kdy třicet-čtyřka a Tiger hrají hru na kočku a myš. Atmosféra se dala krájet, prostředí chudých ruských vesnic, bahnitého terénu, a bohatou ukázku vojenské obrněné techniky (Pz IV, T-34, IS-2, ISU-152, ...). To vše nasvěčovalo a mělo to rozjeté na výborný ruské válečňák. Pak ale přišla závěrečná třetina, která rozdrtila celý ten krásný sen, který se v divákovi pracně tvořil. Sakra, proč? Proč to zbytečně kompikují a hází tam scény, které nemají s takovýmto příběhem nic společného. Veliká škoda, mě to mrzí o to víc, že film měl našlápnuto k tomu, aby se v mých očích stal jedním z nejlepších tankových. Naprosto souhlasím s uživatelem gogo76, který to vystihl a cítil přesně jako já. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Esoterika, legenda, válečný, dobrodružný, politický, filosofický. Nehodící se škrtni. Všechno a nic. 1) Trocha sovětské mystiky, věru, pěkně doplňuje západní filmovou tvorbu. Zhruba půl hodiny před koncem se všechno zlomí a film se transformuje do jakéhosi politického pamfletu, což pak jen potvrdí závěrečný dvouminutový proslov. Zbývá se jen otázat tvůrců: to vše je natočeno podle skutečnosti?_____ 2) Nejsem žádný fanoušek vojenské techniky ani tanků (stačil mi rok vojenské služby jako velitel tankové čety) a tak neocením kvalitu zbraňových replik ani westernoidní souboj dvou tanků - toho dobrého a onoho špatného._____ 3) Zajímavé komenty vysvětlují, co chce film říci: kolemjdouc*****, yvona****. ()

Reklama

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Film trochu mysteriózní válečný, výjimečný v tom, jak blízko je divák. Palec nahoru že tvůrci nechali zvuky co nejreálnější. Zvuk Tigra, když střílí to je neskutečný něco (i když zbytek je jen předělaný ruský SJ-2, tak aby vypadal na Tigra). koho zajímá může si přečíst Otto Carius je to zajímavý. 4,5/5 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo o čistě válečný film, hbitě bych ho zodpadoval, ale protože se ruští tvůrci pustili poněkud jinou cestou a natočili si takového "Zaříkávače tanků", sledoval jsem stopy pásů tak dlouho, až mě dovedly ke třem hvězdičkám. Za výslednou známkou stojí i nepatetický závěr snímku se zajímavou a ne zrovna scestnou myšlenkou. Takže ano, k tomuto filmu mám sice dost výhrad, ale nemusím litovat času, který jsem u něj strávil. Už se těším, až budu za bouřky vyhlížet zlatý T- 34... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem nepochopil, co tím básník chtěl říci. Bílý tygr jako symbol válek, které jsou středobodem všeho lidského dění? To asi těžko, to by už nikdo nežil, všichni by zhebli ve válce. Tedy kromě Hitlera, zdá se. Trocha mystiky, surových záběrů a minimum hudby. Pád davových scén, A stejně je to chladné jak psí čumák, bez emocí, bez napětí. a nakonec stejně chybí finále. Překvapivě ani ty dvě tři válečné scény nemají přes množství ohně nějaký potenciál nebo válečnou naléhavost jako třeba u Černý jestřáb sestřelen. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal od mája do novembra 2011. Pre film bola postavená celá dedina, v ktorej sa odohrávali posledné zábery filmu. V ateliéroch Mosfilmu bola postavená budova, kde sa podpisovala kapitulácia Nemecka a replika tanku Tiger. (andykovac)

Reklama

Reklama