Reklama

Reklama

Země dinosaurů

  • Česko Země dinosaurů 1 - Jak to všechno začalo (více)

Obsahy(1)

Prostřednictvím tohoto kresleného příběhu pro celou rodinu se vydej s dinosauřími kamarády Nožičkou, Sárou, Zobkou, Bodlinkou a Pírkem na báječnou cestu do pravěku. Před dávnými a dávnými časy, v dobách čadících vulkánů a strašlivých zemětřesení, se jeden malý brachosaurus jménem Nožička ocitl úplně sám. Na své cestě do legendárního Velkého údolí se šťavnatou trávou potká čtyři malé dinosauříky, kteří se k němu připojí. A tak začne vzrušující, ale i nebezpečné dobrodružství, během něhož malí kamarádi potkají hladové dravce a jiné překážky. Díky tomu se naučí mnoha novým věcem, jako je pomoc kamarádovi a týmová práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Ondr4H 

všechny recenze uživatele

Přiznám se že jsem doslova probrečel celý film.Každá scéna má v sobě nějaký moment, který hravě pocuchá s emocemi.Nádherná animace, děj jasně daný s vymezenými rolemi.Žádné nešvary novodobých 3D animáků, kteří více než na děti cílí na dospělé různými náznaky. Velice nezávadný animák, který ale může lehce zamávat se slabšími povahami, jako se to stalo mě, ale nelituji.Správný film má vyvolat mnoho emocí. ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Cim to je,ze urcite filmy,ktore sme videli ako deti nikdy nezabudneme a o desiatky rokov nam spomienka na nich zvlhci oci a v dusi pocitime zavan sentimentu?Mozno je to tym,ze ako deti sme emocionalny odkaz z tychto snimkov mohli vnimat v krystacky cistej podobe bez predsudkov,ktore nas suzuju v dospelosti...Ja osobne sa snazim v sebe tento moj "detsky" pristup udrzat co najdlhsie,pze inac by som prisiel o to kuzlo,ktore mnohych z nas opusti potom,co zacneme dospievat...Tento konkretny poctivo animovany skvost,produkovany Stevenom Spielbergom je asi najdojemnejsim a nakrajsim filmom,ktory som kedy videl...Je to asi zhoda nahod,ze sa v tomto diele vsetky casti produkcie tak nadherne doplnaju,ze zazitok,ktory si so sebou po zhliadnuti so sebou zoberiete,je intenzivnejsi ako zivot sam...Len ked si zoberiete hudbu.Anjelske zbory a krasne tahave melodie umocnuju uz aj tak intenzivny zazitok o sto percent.Citliva rezia ani raz nezavaha a dej plynie neuveritelne rychlo.Animacia je mila,detailna a velkolepa.Scenar je klasicky,ale to je skor vyhoda...Reziser ma aspon viac moznosti na ovplyvnenie divakovych emocii...Dokonalost sama,ktora nema konkurenciu a ostane v mojom srdci navzdy.Pre moje deti,ak ich budem mat,to bude povinny film ;-) ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Vyrůstal jsem na tomto animáku na německy dabované VHS. Parta malých dinosaurů ztratí rodiny a musí se dostat do země zaslíbené, kde je hodně jídla a všichni žijí pohromadě. Různorodou partu vede malý dinosaurus Littlefoot, kterému podkopává autoritu paličatý Triceraptos. Příběh plný dramatu, kamárádství, lávy a predátorů. Doteď z toho mám husí kůži. Je to divné psát to o animáku pro děti, ale on je hodně intenzivní ! ()

Marasuchus17 

všechny recenze uživatele

NEZAPOMENUTELNÁ NEJKRÁSNĚJŠÍ SRDCOVKA Upřímně musím pronést, že tenhle film si rozhodně zaslouží v celém světě mnohem větší popularitu než tu, kterou má dnes a také hlavně srdce snad každého diváka, nebot' já u žádného jiného filmu plného vážně silných zážitků jsem nikdy neprojevoval tolik emocí najednou (jako např. radost z lásky od Nožiččiny maminky, soustředěné napětí v souboji s Ostrozubem, strach z temnot v roklích či jeskyních),a hlavně ten obrovský smutek ze smrti Nožiččiny maminky a Nožiččiny následné samoty, u této části jsem vždy bez výjimky uronil(a stále roním) celé hektolitry slz, protože já sám na úmrtích svých mazlíčků i svých příbuzných poznal, jaké to je. Odvažuji se i tvrdit, že žádná smrt rodičů ve filmech typu Lví král, Bambi nebo Jak vycvičit draka 2 nebyla tak moc dojemná a smutná, jako v tomto filmu, jelikož ve všech jmenovaných filmech brzy rychle naskočila pozitivnější nálada a hlavně ty děti nebyly u svých rodičů, když umírali, takže se se svými rodiči vlastně ani pořádně nerozloučili, ale zde se všechny jmenované věci opravdu odehrály. Navíc to nezlomné a opravdu pravé přátelství, které nakonec přeci jenom panovalo mezi Nožičkou,Sárou,Zobkou,Pírkem a Bodlinou je na celém filmu jednou z nejkrásnějších scenérií. Podle mě celá planeta Země už nikdy nespatří takový překrásný, dojemný a originální příběh a proto přísahám,že v jakémkoli momentě, kdy mi budou zbývat poslední hodiny mého života, tak se ještě naposledy před svou vlatní smrtí podívám na tenhle vážně dojemný,smutný a nejkrásnější film,který jsem kdy ve svém životě viděl. Kvůli všem těmto výše zmíněným důvodům dávám tomuto poctivému kreslénému filmu zasloužených a právem náležejících ∞ % ! PS na závěr: Jen člověk bez srdce by neměl podobné emoce,pocity a myšlenky jako já po zhlédnutí celého tohoto překrásného a vážně moc smutného a milého filmu. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si na to jako mladý, tak jsem byl z toho vedle. Takové animáky dnes už nikdo neudělá. Neskutečně pěkně naanimovaný animák, ale je to zároveň hodně smutné, a nejvíce mi vadilo to arogantně namyšlené mládě Triceratopse, byla to holka, a co si se mi vybavuje, že se jmenovala Sára, ale nejsem si tím jist, protože jsem to už dlouhou dobu neviděl. Pro děcka je to jedna (z málo samozřejmě) nejpěknějších animovaných pohádek co kdy vznikla. Naprosto doporučuji, a je to velký nadprůměr. (Aktualizuji komentář. 20.7.2022) Mě ten film vehnal slzy do očí. Nádherná nostalgie. I když nejsem malý, tak jsem se na to musel na ČT D dívat. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Strašlivá černá postava, v níž se společně spojí Nožička, Zobka, Pírko a Bodlina poté, co se jim zázračně podaří vyváznout z asfaltové jámy a vydají se zachránit Sáru před dravými pachycephalosauridy v jeskyni, je odkazem hned na dvě hororové postavy. První z nich je tzv. „Asfaltová příšera“ (Tar monster), kterou je možno spatřit v mnoha epizodách seriálu Scooby-Doo (od r. 1976). Druhou je černé mýtické stvoření s dlouhými rohy na hlavě, hubenou černou postavou, pokryté kožešinou a mající dvě bílé jasné oči, které se jmenuje „Netvor“ (the Beast), pocházející např. z Raně gotických hororových příběhů (Early Gothic Horror stories). (Marasuchus17)
  • V některých částech filmu se hudba složená Jamesem Hornerem výrazně podobá jeho starší hudební skladbě k velkému sci-fi trháku Vetřelci (1986). James Horner se totiž pro složení hudby do tohoto animáku rozhodl v některých částech použít podobné nebo stejné hudební prvky. (Marasuchus17)
  • Při dobrém sledování je možné si v úvodní scéně pod hladinou vody vlevo všimnout skupiny bublin vyplouvajících k hladině, které nápadně vytváří podobu šroubovice deoxyribonukleové kyseliny (DNA), jež je základním stavebním kamenem pro všechny živé organismy. Jedná se o malý teaser na Spielbergův Jurský park (1993), který vznikl o pět let později a v němž DNA také sehrála důležitou roli. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama