Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Před sto lety byly ďáblovy oddíly, které chtěly zničit svět, donuceny k ústupu do záhrobí. Dnes opět přišel jejich čas. Chtějí zaplavit svět svou temnou silou. Neočekávaně jsou však zastaveny. Komu se to podařilo? Záhrobnímu komandu! Komandu amerických dětí, které se spojí a dětskou bezelstností neohroženě bojují proti teroru krutých monster. Dobrodružný film pro děti a mládež je nejen napínavý, ale také veselý. Setkáte se tu s řadou legendárních filmových příšer, například Draculou, Frankensteinem, Vlkodlakem, Mumií, Netvorem z Černé laguny a dalšími. O kvalitě speciálních efektů není třeba se příliš rozepisovat. Stačí připomenout jména dvou mužů, kteří se na nich podíleli: Richard Edlund a Stan Winston. Tím je řečeno vše. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Další ze snímků mého dětství, paradoxně s dětmi v hlavních rolích. Povedené béčko o partě dětí, ktěří bojují s hororovými Avengers :D a docela se jim to daří. Filmu nechybí parádní autentická atmosféra, přesvědčivé herecké výkony a spousta božích hlášek a humoru. To, že se spíš jen sotva budete bát, je věc druhá - já tohle viděl poprvé tak v deseti letech a i tak mi to stačilo :D. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Film určitě neurazí, ale také ničím nevystupuje z šedi průměru. Neambiciózní a nevážný námět, kdy skupinka dětí bojuje proti legendárním příšerám, hodně pozvedají povedené efekty a tempo příběhu zaručující divákovi jakous takous zábavu. Určitě je to věnované spíše mladšímu publiku, i když při jednom (obzvlášť vyvedeném) momentu by jste měli vašim ratolestem raději zakrýt oči. 55% ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Klasická monstra jsou zpátky. Jako vůdce Dracula, po jeho boku Frank(enstein), Vlkodlak, Mumie i Netvor z Černé laguny - tahle sestava se schází, aby zvrátila rovnováhu sil ve prospěch Zla. Čelit jim ale tentokrát nebude Van Helsing, nýbrž dětský Monster Squad (plus Scary German Guy...). Dobrý, slušná zábava a pěkný tribute klenotům studia Universal. 80’s verze monster se vyvedly, jen v případě Dracula to asi není úplně ono - nějak mi ten herec nepřišel adekvátně charismatický. Nicméně, MONSTER SQUAD je podle mě ideální horor pro vaše dítě a já lituju, že jsem to sám neviděl už jako dítě. ()

choze 

všechny recenze uživatele

V 80. letech se začal Hollywood po úspěchu E.T. zaměřovat na dětského diváka a natočila se řada úspěšných komediálních hororů s dětmi a náctiletými v hlavních rolích jako GREMLINS, CRITTERS nebo ZTRACENÍ CHLAPCI. ZÁHROBNÍ KOMANDO má motivem mládeže bojující s nestvůrami ve stylu KROTITELů DUCHů docela blízko k poslednímu jmenovanému. Sešlo se u něj několik známých jmen (scénář Shane "Poslední skaut" Black, masky Stan Winston) a výsledkem je příjemný horor pro děti s klasickými filmovými monstry jako Dracula, Frankenstein, vlkodlak, mumie či netvor z Černé laguny, který dílem postraší (děti) a dílem rozesměje a rozhodně výrazněji nezaostává za výše jmenovanými snímky. Odrovnala mě scéna ve které Dracula vycení zuby na malou holčičku a zasyčí: "DEJ SEM TEN AMULET, TY ČUBKO!" Od Freda Dekkera jste mohli svého času najít na hororovém regále ve vaší videopůjčovně i slušnou NOC HUSÍ KůŽE o vesmírných slimácích měnících lidi na zombies a třetího ROBOCOPA. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dobro a zlo sú po väčšinu času v rovnováhe, akurát raz za sto rokov sa môžu tieto sily prevážiť. No a práve teraz nastal ten čas, kedy má zlo možnosť preraziť a ovládnuť svet. Pomocou magického amuletu a rituálneho ceremoniálu sa tomu pokúsi zabrániť partia adolescentov. Rozhodnú sa odvážne postaviť na odpor prisluhovačom temnoty. Musia čeliť takým nebezpečným, nadprirodzeným protivníkom ako je gróf Drakula, Frankensteinove monštrum, oživlá múmia, vlkodlak, či netvor z Čiernej lagúny. Jedine odhodlané záhrobné komando mladých bojovníkov proti nečistým silám, môže zastaviť inváziu diabolských oddielov, ktoré chcú uvrhnúť svet do temnoty. Snímok "The Monster Squad" natočil v roku 1987 režisér a scenárista Fred Dekker. Je to zábavný, dobrodružný, kinder fantasy horror, ktorý je nasiaknutý nezameniteľnou, podmanivou americkou filmárčinou osemdesiatych rokov minulého storočia. *** ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Film je propleten odkazy na spoustu hororových klasik. Napříkald hlavní postava Sean (Andre Gower) v první polovině filmu nosí tričko s nápisem "Stephen King rules". V druhé polovině pak nosí svetr, jenž svými červeno zelenými pruhy nápadně připomíná svetr Freddyho Kruegera z Noční můry Elm Street. (Alfréda)

Reklama

Reklama