Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Moje hlava mi říká, že první část se mi líbila víc. Ale pořád si nedokážu vysvětlit čím. Možná jen tou větší realičností jako v Nolanových filmech. Druhá část byla mnohem blíže sci-fi, už kvůli přítomnosti Muže z oceli. O to víc pak nabírá na obrátkách akční a emocionální stránka snímku. Ale naprosto nejúžasnější byla scéna v tunelu lásky. Nakonec se musím přiklonit k názoru, že druhá část je lepší než ta první, ikdyž mezi nimi je takový rozdíl, že je skoro nelze porovnávat přímo. Celkově oba díly dohromady jsou tou úplně nejlepší z komiksových adaptací (ano pane Nolane omlouvám se, ale je to tak). ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výtečná temná jízda, která svou atmosférou a brutalitou šlape na zadek svým hraným bratříčkům. Začátek je sice možná malinko pomalejší, ale po Jokerově televizním představení se tempo a zběsilé dění již nezastaví. A po téhle bitvě dvou komiksových ikon bude mít i pokračování Muže z oceli co dělat, aby to trumflo. 80%+ ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu přibylo řežby a nereálnosti, takže to bylo místy skoro až otravné. Překvapuje mě, že právě tahle část je v žebříčku (co tam vlastně kurva dělá?), protože mi přišla o kus horší než ta první. Pořád se na to dobře kouká a nenudí to, ale na 86% celkového hodnocení to není určitě. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kolik lidí jsem zabil tím, že jsem tě nechal žít?" Hodně, ale jsou to jen nakreslení lidé, takže mi je to jedno. Já jsem prostě z druhé části nijak zvlášť nadšený nebyl, protože to střílelo, bouchalo, dýmilo, ale že by mě to nějak ohromilo, tak o tom by se dala vést obsáhlá debata v anarchistických kroužcích. Mě prostě trochu mrzí, že tentokrát jsem neobdržel žádné fórky, žádný nadhled, ale prostě prostě jenom velkou dávku akce. A ani Joker s Brunem mě nedokáží přesvědčit o tom, že někdo nechá Supermana nebo Batmana zemřít v době, kdy mu každý z nich vydělává spousty dolarů. A v takovém prostředí já nedokážu být napnutý, to si spíš občas zívnu. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Justice League sa už dávno rozpadla. Sedemdesiatročný Batman sa po dostatočnom odpočinku opäť púšta do boja o Gotham. Jeho kondička už nie čo bývala, no odhodlanie má stále rovnaké, najmä keď sa musí postaviť Jokerovi, ktorý svojimi zločinmi odhaľuje morálne hodnoty ľudí rovnako ako u Nolana. Po prvýkrát sa mi páčil aj charakter Supermana. Ten už sám neposudzuje, čo je dobro alebo zlo, riadi príkazmi vlády. Dej sa odohráva v časoch studenej vojny a opäť je horúco. Tri plnohodnotné postavy doplnené o ďalšie postavičky sa púšťajú do boja, kde si každý siahne na dno svojich síl. Ku kladom patria aj zobrazenie davového šialenstva a pasivity ľudí, využitie médií, akcia, v ktorej nie vždy platí vyhýbanie sa guľkám, gradácia deja, kde všetko do seba zapadá a uzavretie kruhu. Najlepšie animované zosobnenie Batmana a navyše sa nevýba brutalite. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)
  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)

Reklama

Reklama