Reklama

Reklama

Dark Touch

  • Švédsko Dark Touch (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

V osamelom írskom mestečku sa jedenásťročná Niamh (Missy Keating) stáva jedinou preživšou krvavej masakry, v ktorej zahynuli jej rodičia a mladší brat. Polícia podozrieva gang vraždiacich vandalov a ignoruje tvrdenia malého dievčaťa, podľa ktorej je vinníkom dom, v ktorom žili. Aby ju zbavili jej strachu, jej svedomití susedia Nat (Marcella Plunkett) a Lucas (Padraic Delaney) ju v spolupráci so sociálnou pracovníčkou prichýlia u seba. Niamh sa len pomaly vyrovnáva so starostlivosťou láskavého a prívetivého manželského páru a medzitým desivé nebezpečenstvo, ktoré sa ukrýva v neďalekom dome, neustále narastá. (Incantator)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (58)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po dvě třetiny naprosto výborné. Nikoli děsivý horor jako takový, ale nepříjemně znepokojující psycho thriller. Taková mladší verze Carrie vyhnaná do extrému. Jenže na konci se cosi zvrtne a ta trapná pointa film totálně zabije. Tvůrci podobných filmů by si měli vrýt pod kůži pravidlo, že méně je někdy více. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ty vole, Marino de Van, pojď si pro pár facek! Já myslel, že si tu spokojeně pomlaskám, že zase jednou jsem viděl film, kterému se podařilo u mě vypěstovat jistou děsivou atmosféru, a vono se to v závěru tak posere. Přemýšlel jsem, kdo koho znásilňoval, a jestli vůbec, jak je to asi s osudem předešlé holčičky, jestli je to všechno nějaká kletba či zlý duch a jak se ho všem podaří zbavit, a nakonec to celé tak nějak vůbec nechápu, a zjišťovat se mi to nechce. Přitom tahle dramatická změna v mém hodnocení plyne jen z poslední čtvrt hodinky! Do té doby celkem paráda. Člověku je holčiny líto, má z ní pocit, že sama v tom nemá pořádně jasno, co se kolem ní vůbec děje, a pak přichází něco jako popření. Přijde scéna, kdy kupa dětí přijde do baráku a něco se tam stane, a najednou pocit "Cože?! To se fakt stalo, nebo to je jen sen?!" A pak to pokračuje a člověku je najednou jasno, že tyhle wtf věci se fakt dějí. Že tohle nebude asi hollywoodskej film. Že na to je to moc divný. Že to bude určitě něco evropského. Něco, kde se snaží tak trochu i o ten art. Že tady to nebude podle šablonky. Bohužel kdyby to podle té šablonky jelo, byl bych spokojenej mnohem víc. Takhle váhám mezi 2 a 3 hvězdami... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože má režisérka Marina de Van na svém kontě již několik snímků a v hororových vodách není žádnou začátečnicí, tak mé pozornosti jaksi doteď unikala. Proto jsem byl hodně zvědavý na naši společnou „premiéru“ a nějak jsem nebral na zřetel varovné komentáře a „nadávky“ na tento film. Přiznám se, že až do poslední čtvrthodinky jsem je ani nechápal, ale potom se mi konečně rozsvítilo. Tohle je totiž další zdárný příklad, jak totálně zpackaný závěr může pokazit celkový dojem. Pravda, jakmile naskočily závěrečné titulky, nestačil jsem zírat a musel prostě říct „A tohle má být kurva jako co? To už jako skončilo?“ Přitom začátek mne příjemně navnadil, krvavé „polojatka“ mám rád a atmosféra měla taky celkem grády. Potom se sice napětí začalo vytrácet, protože hlavní hrdinka Missy Keating (jo je to dcera zpěváka Ronana Keatinga) byla pořád taková tichá, zamlklá, ale tak kdo by nebyl, když byla od mala týraná a zneužívaná (samozřejmě ve filmu). Pak se není čemu divit, že se jeden pěkně nasere a začne všechno lítat… ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Některé děti jsou spratci potřebující vojenskou výchovu. Pokud však rodiče své děti zneužívají, pak zaslouží být vykucháni zaživa.... Podařený klon Carrie, ve kterém zneužívaná dívka začne účtovat nejen se světem dospělých, ale i dětí. Tomu říkám příkladná rodičovská výchova! Ano, děti kopírují model chování svých rodičů. Zpočátku sice není jasné, zda nemá děsivé události na svědomí poltergeist či jiná ďábelská síla, postupně je ale vše vysvětleno. Malá Carrie jen vypustila vlastního démona. Drama s mysteriozními prvky disponuje pěknými efekty, ponurou atmosférou (hned na začátku je divoká bouře), šerosvitnou kamerou i vydařeným (byť umírněným) gore. Jeden z nejlepších momentů - zmasakrování tlusté svině, co vychovávala dcerku se synem pěstmi. A hvězdu navrch za vřelý konec! Na rozdíl od jiných mi přišel logický. p.s. hlavní hrdinka je možná magor i ve skutečnosti. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Keď pozeráte nejaký film a poviete si zas zbytočný film ja som si to práve povedal, keď som dopozeral tento. Keď začali lietať veci po izbe,hýbala sa postel aj luster, rozbíjali sa skla atď. Tak tvorcovia tohoto filmu chceli čo najdlhšie zákryt, kto je vrah ale mne to bolo hneď jasné. Kto videl 1 seriu Hrozba s temnoty tam jeden chalan trpel Telekynezov a najprv zabil otca a strýka, ktorý ho ustavične mlátili a potom chcel aj svoju nevlastnú matku. Podla mňa tento film kopíroval Hrozbu s temnoty, ten diel mal asi 40minút ale bol o vela lepši ako 91 minút tohoto nie moc vydareného hororu. A Hlavná predstaviteľka v podobe M.Keating bola fakt (NE)UŽASNÁ. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Missy Keating, představitelka malé Niamh, je dcera bývalého člena skupiny Boyzone Ronana Keatinga. (Tasartir)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno