Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zákon není jeho nejlepší přítel. Federální agent Richard Chance občas neváhá porušit zákon, aby dostal členy podsvětí za mříže. Bez výčitek svědomí zneužívá donašečku Ruth, která je zároveň jeho milenkou. Nepolapitelný padělatel peněz Eric Masters jednoho dne zabije Richardova parťáka, který šel po jeho stopě. Richard je od té chvíle posedlý myšlenkou na pomstu. Proto svého nového kolegu Johna Vukoviche přiměje také porušovat zákon. Jejich nejnebezpečnější akcí je nelegální přepadení údajného zločince, od kterého chtějí získat peníze na fingovanou transakci s Mastersem. Zatímco oni riskují stále víc, Masters jim pořád uniká… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

genetique 

všechny recenze uživatele

Fajn herci, súčasného kalibru ešte v mladučkom prevedení, kôpka peňazí, pár gramov drog, falošné peniaze a scenár je na svete. Kiežby bol výsledok taký dobrý ako sa z mojej prvej vety zdá. Ale nestačí to všetko len zmiešať, treba vedieť presný recept a nie tam tie ingrediencie len tak bezhlavo hádzať. A nebyť možnosti zrýchleného pretáčania (samozrejme nie cez skvelú autonaháňačku), asi by bol výsledok ešte nižší. 60%. ()

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Po geniální francouzske spojce, kterou beru jako nedostizny TOP natočil ten samý režisér o tolik slabší odvar, že je zředěný jak homeopatikum. Jasně jsou tam dobre momenty ale zapory totalne prevladaji. Uz na zacatku prisel prvni WTF moment. Kdyz obejevi mrtveho kolegu na strese neoznami to nikomu vysilackou. Pak najde umirneneho islamistu na strese, namisto aby ho strelil do hlavy, tak schova revolver a chce se nechat vyhodit do vzduchu. Znicehonic se odkudsi vynori druhy kolega, ktery se vysplhal nekolik pater po stene jako spiderman pomoci telepatie najde fousace shodi ho dolu ten se odpali kousek od neho a kdovi proc to nikoho nezabije. Celou dobu me srala ta hrozna hudba. A nahotu ve filmu si predstavuju tak, ze ta zrzka ukaze bobrika a ne ze budu nucenej se koukat na dicka Petersona. ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Velkoměstská kriminálka,která má koule! A špinavou atmosféru,která se už dnes nenosí.Všudypřítomný bordel,ulice plné grázlů,smrt číhá za každým rohem a horko a smrad z ulic L.A. přímo cítíte z obrazovky.Možná to není dokonalý film,ale rozhodně je dokonale natočený.Friedkin totiž s tou atmosférou umí skvěle pracovat,zakomponovat do nich zarputilé a rebelanstké hrdiny,kteří dostávají jednu ránu za druhou,ale stejně jdou dál,i když dobře ví,že v tomhle světě ti hodní nevyhrávají.A protivník s tváří Willema Dafoea je zatraceně těžký sousto i pro toho největšího frajera.Do toho vyhrává rockový soundtrack,s násilím si nikdo hlavu nedělá a absolutní nepředvídatelnost,kdy člověk netuší,co se může stát v příští minutě,drží diváka v neustálém napětí.Plus automobilová honička,která své sestře z Francouzské spojky nezůstává absolutně nic dlužná.Nekompromisní lahůdka. 90 % ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Chytře vymyšlená kriminálka, která Friedkina zastihla v okamžiku dočasného návratu staré formy. Příběh začíná jako přímočará cesta umanutého poldy za vyřízením starých účtů, jenže vývoj situací ukáže, že ne všechno se dá naplánovat, a i když má člověk schopnosti a žádné zábrany, život si všechno zařídí podle sebe. V hlavní roli září William Petersen, který svedl s ďábelským Williamem Dafoem vyrovnaný souboj jak co se týče zápletky, tak v herecké rovině. Film přišel trochu pozdě, protože tak kruté žánrovky už pomalu vycházely z módy, ale atmosféra těží z perfektní osmdesátkové hudby, takže na tom nejspíš vydělal. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom má všetko (vrátane v záporných rolách typického prehrávania Willema Dafoea), každý detail (vrátane dejiska), v každom ohľade (napríklad osemdesiatkové postupy), svoje pevné miesto. Toto si Friedkin uhnietol výhradne podľa seba a je to poznať a je to radosť sledovať. Plnokrvný, diabolsky rafinovaný... diabolský výkon! ()

Galerie (75)

Zajímavosti (56)

  • Slávna automobilová naháňačka sa natáčala ako posledná, najmä preto, že ak by sa niečo stalo hlavným hercom, väčšina filmu by bola už tým pádom natočená. (Real Tom Hardy)
  • Bar, do ktorého ide v úvode filmu Chance (William Petersen) na pivo po skočení z Mosta Vincenta Thomasa je podľa filmu blízko daného mosta. Je to tak aj v skutočnosti, zhruba dve míle na juhozápad. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama