Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Francouzské filmy jsou prostě nečitelné, opět se to potvrdilo. A navíc je to další film Annie Girardot, který začal jako úplná kokotina a skončil tak, že jsem nakonec uznale pokynul hlavou nad zajímavostí samotného scénáře. Komedické prvky jsou mega suchý, ani jednou jsem se nezasmál, ale jako detektivka to fungovalo a vrah byl pro mě pořádným překvapením. Někde mezi 3-4*, nakonec to nechám na třech (cca 55%). ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Sympatický film se sympatickými představiteli z éry famózního českého dabingu (V.Galatíková, Č.Řanda, J.Švehlová, M.Moravec). Převládá francouzský šarm a zajímavá kriminální zápletka, komediální prvek je slabší. To má země galského kohouta lepší primárně komediální kousky. Ale ten původní český dabing...to je radost poslouchat a body nahoru :) 75% (Viděl jsem >3x cz) ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Není to žádná řachanda. Jede to napříč různými žánry, těžko bych Nežné kuře někam zařadil, ale je to fajn filmík. Co se týče té kriminálky zápletky rozhodně jsem si napětím nehryzal prsty (tak jo, hryzal. Přiznávám. Ale ne napětím.) Ovšem rozuzlení je nepředvídatelné (pozor drobné spoilery) a vrahův úkryt v továrně originální (konec drobných spoilerů.) Romantické zápletce se příliš času nevěnuje, i tak je uvěřitelná a mezi miláčkem Anine (která zde hraje trošku drsňější postavu, než obvykle) a Noiretem je výrazná jiskra. I když bych rád fanoušky Noireta upozornil, že zde má přece jenom vedlejší postavu a nějak moc dlouho v celkovém součtu na plátně není. Čtyřka je zde slabší, ale to neva. Byla to dobrá podívaná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Něžný polda, co už rozhodně není kuře, jeden starý mládenec, co do jejího ohně přilívá svou vodu a přitom se paradoxně zvyšuje žár, brutálně týrané Renaulty, nejpomalejší autohonička v historii francouzské kinematografie a pár úkladných vražd poslanců šídlem s leopardem na rukojeti. Nostalgii probouzející mix romantické komedie a krimi, který oboje dávkuje v přesně takovém množství, aby nepřišel o grácii a šarm a vy jste si tolik nelámali hlavu s logikou. Netřeba dodávat, že kdyby si tohle pachatel zkusil u nás třeba na Jardu Faltýnka, pohořel by. Hroší kůže nejde jen tak propíchnout.. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Pragmatická policajtka a neohrabaný vědátor, ale nádherně jim to spolu ladí. Ačkoliv Annie Girardot má za úkol být neohroženou ženou zákona, polovinu filmu poněkud neemancipovaně a elegantně procupitá v podpatcích (druhou polovinu řídí jako prase, případně se nechá vozit jinými, co řídí jako prase). Philippe Noiret ji krásně doplňuje a zvláště ve scéně, kdy vyhazuje zmrzliny z taxíku, je kouzelný. Za zmínku stojí i dvě role Lisiny matky a tety Suzanne. Tetičku hraje předválečná hvězda Simone Renant a v roce 1978 manželka producenta, který stál za vznikem Něžného kuřete (navíc s dabingem Jiřiny Bohdalové, to se taky málokdy slyší). Něžné kuře je dobře uvařeným koktejlem kriminálky a komedie, přesto z téhle dvojice filmů mám mnohem raději o dva roky mladší Ukradli torzo Jupitera. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Skladba, kterou zpívá sbor v restauraci, je „Agnus Dei“. Přestože zní jako duchovní chorál z 12. století, jedná se o novodobou skladbu autora hudby k filmu Georgese Delerueho. „Agnus Dei“, tedy beránek Boží, je velmi staré a rozšířené pojmenování pro Ježíše Krista. (sator)
  • Filmová továrna Cluipardi, která hraje v příběhu důležitou roli, se nacházela na adrese Allée Florent Schmitt 4, Saint-Cloud. Točilo se opravdu ve skutečné bývalé továrně, která byla však později zbourána. (sator)
  • Natáčení probíhalo v Paříži a jejím pařížském regionu a také v městečku Honfleuru. (sator)

Reklama

Reklama