Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

topi 

všechny recenze uživatele

Něžné kuře je něžný film. Přestože v něm teče dost červené tekutiny jak z Argentových giall, je odlehčený vtipným a jemným humorem. Režisér Phillippe de Broca je vždycky zárukou perfektně odvedené práce a jeho filmy mají smysl a srdce. O hudbě Georgese Delerue platí to samé. Annie Girardot a Philippe Noiret alias Věra Galatíková a Čestmír Řanda jsou úžasnou dvojkou. Catherine Alric jakoby vypadla z oka své dabérky Jarmily Švehlové. Tehdejší dabing opět ve vrcholové formě. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Dokud jsem neviděl Něžné kuře, domníval jsem se, že ono řčení Sherlock Holmes v sukních bývá pojmenováním pro ženy-policistky spíše obrazným. Zde ale neustále spěchající Annie Girardot vyráží do akce řešení případu skutečně v sukni a na podpatcích k tomu, dokonce v tomto oděvu a obuvi leze i po řebříku. Což o to, kriminálka navzdory spíše klasickému ději o pátrání po sériovém vrahovi je to nesmírně zábavná, zvláště když nám do ní Philippe de Broca tentokrát namixoval vedle menšího pozadí politických protestů 70. let a několika atmosféricky působivě temných scén i neobyčejně kouzelné romantické jiskření mezi policistkou a profesorem řečtiny coby starými známými spolužáky, až v silném protikladu k oné temné kriminální zápletce doprovázené skutečně něžným humorem. Můj celkový dojem, který nemá daleko od toho, abych udělil plný počet hvězdiček, tady ale sráží právě řadka neuvěřitelných úletů a okatých chyb, jaké zde tvůrci nechali své hrdinské policisty provést. Přičemž čím déle film trvá, tím horších přehřešků se policisti tady dopouštějí a ačkoliv nad většinou z nich bych v případě komedie bez potíží mávl rukou, ba některé vnímám i velmi pozitivně a považuji za originální (a kvůli velké lásce přeci lze i zastavit vlak, tohle byl fakt krásný moment! :)), tak závěrečný čin ze strany policistky mi už opakovaně nepříjemně vyrazil dech a ani napodruhé jsem ho nějak nerozdýchal. Přesto mi bylo u tohoto filmu opět potěšením, kromě sympatické Annie Girardot i díky nezapomenutelnému Philippu Noiretovi ve vedlejší roli zpívajícího učitele a jsem naladěn i na volné pokračování, na které se onedlouho konečně taky podívám. [85%] ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Sympatický film se sympatickými představiteli z éry famózního českého dabingu (V.Galatíková, Č.Řanda, J.Švehlová, M.Moravec). Převládá francouzský šarm a zajímavá kriminální zápletka, komediální prvek je slabší. To má země galského kohouta lepší primárně komediální kousky. Ale ten původní český dabing...to je radost poslouchat a body nahoru :) 75% (Viděl jsem >3x cz) ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Francouzská delikatesa té nejvyšší jakosti. Girardot a Noiret jsou kouzelná dvojice s nadpozemským dabingem v našláplé krimi komedii, která je nesmrtelná. Francouzi v sedmdesátých letech točili výborné filmy, které u nás i za těžkého totáče do TV pustili. I skoro po čtyřiceti letech, je to pořád velmi koukatelné, Ráda jsem to opět viděla, kdo by mohl zapomenout na strašidelnou starou továrnu CLIPARDI a vražedná karosářská šídla s leopardem mezi šestým a sedmým obratlem. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Docela temná kriminálka o pátrání po sériovém vrahovi poslanců se střetává s rozvernou romantickou komedií o sbližování jednoho páru středního věku. A moc to nejde dohromady, vlastně vůbec. Hrdinka si odbíhá z vyšetřování řešit soukromé záležitosti, vede ho jen tak mimoděk a nijak ji nevzrušuje, že mrtvol přibývá. Navíc se mrknutím oka mění z poblázněné romantické padesátnice na drsnou komisařku. Přesto nemám srdce dát míň než 4 hvězdičky, protože Girardotová a Noiret jsou úžasní a bez problémů uhrají i značně nepravděpodobný příběh. A jejich jiskření je krásné :-) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • V roce 1978, po uvedení filmu ve Spojených státech, se producent Dean Hargrove chopil nápadu z tohoto filmu a vznikl seriál Dear Detective (od r. 1979) s Brendou Vaccaro v roli inspektorky. Po čtyřech epizodách byl seriál kvůli nedostatečné sledovanosti ukončen. (sator)
  • Natáčení probíhalo v Paříži a jejím pařížském regionu a také v městečku Honfleuru. (sator)
  • Filmová továrna Cluipardi, která hraje v příběhu důležitou roli, se nacházela na adrese Allée Florent Schmitt 4, Saint-Cloud. Točilo se opravdu ve skutečné bývalé továrně, která byla však později zbourána. (sator)

Reklama

Reklama