Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 2

Recenze (139)

Han22 

všechny recenze uživatele

Smolař je film, který jsem v dětství neviděl a od kterého jsem čekal další Funésovku. Bohužel Louis de Funés zde hraje pouze vedlejší roli mafiána a hlavním hrdinou je zde Bourvil. Ten hraje prosťáčka který má nevědomky propašovat cadillac nacapný po střechu kontrabandem. Sice to zvládá bez problémů, ale k srdci mi moc nepřirostl ani on, ani film ve kterém se dohromady nic moc vtipného nebo dějového nestane. Nejlepší scény (autoopravna) má beztak Funés. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Námět je hodně podobný tomu z filmu Záhadný kontraband (1964) s Belmondem. Bourvil mne nikdy příliš neoslovil, ani v komediálních, ani v charakterních rolích, tohle byl snad dokonce jeho nejslabší výkon. Funès je zde ve výborné kondici, ale bohužel nemá takový prostor jako v mnoha jiných filmech, které byly postaveny na jeho komediálním talentu. Ale chvíle, které patří pouze Funèsovi, jsou silné, sprchování v kempu, nebo nenápadka na celnici. ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Zábava, akce, automobilové honičky, přestřelky, milostné zápletky a příběh naplánovaný samotným nesmrtelným Luis de Funèsem. Pan Antoine Maréchal je rodilý smolař, kterého smůla neopustí od začátku do konce filmu. Ztvárněn byl další hvězdou francouzské komedie, panem Bourvilem. Na pět hvězdiček se to u mě nedostane, ale jen o ten nejmenší kousíček. O hvězdu méně je podle mě odpovídající hodnocení, které nemůže urazit. ()

subic 

všechny recenze uživatele

To je ten film s tím cabrioletem Cadillac, dlouhým jak tejden, co má pod nárazníky zlato, v křidelkách heroin, v baterii diamant a ten největší uprostřed volantu. Kdo jiný to tam napěchoval než Louis de Funès, který navíc na zboží celou cestu dohlíží. Je ho potřeba přepravit po vlastních z Neapole, je vidět Neapolský hrad, do Bordeaux, kde se má nalodit na loď na Floridu. Bourvil tu sice hraje ťulpase, jako vždy, ale cestou na to přijde. 71% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Aber das ist nicht möglich. - To já zase nerozumím, co tím myslíš, holka." U Smolaře tak trochu zamrzí, že spolu Louis de Funès a Bourvil neměli více společných scén. I když má film gangsterský nádech, působí jeho akční linie poněkud unyle a humorná rovina se rovněž držela celkem na uzdě. Sekvence z autoopravny a kempu měly sice své kouzlo, ve zbytku však šlo spíše o nevýrazné scénky. V rámci de Funèsovy tvorby jde o průměrný a nijak nevyčnívající kousek. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Louis de Funes měl obavy z konkurence slavného herce Bourvila, že ho herecky "převálcuje", ale nakonec měl každý tak odlišnou roli, že se nádherně doplňovali. (Mariin)
  • Ve filmu se objevuje zelené, bílé a červené auto, což jsou i barvy vlajky Itálie, ve které se natáčelo. (camper)

Reklama

Reklama