Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celá parta četníků ze Saint Tropez je poslána do důchodu. Cruchot žije na překrásném zámku se svou ženou a nudí se. Když jeden z party utrpí ztrátu paměti, ostatní se rozhodnou ho unést a připomenout mu staré krásné časy. Ve svých starých uniformách však Saint Tropez obrátí vzhůru nohama. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

argenson 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejhorší Četník. Překombinovaný děj založený na ztrátě paměti jednoho z nich, divácky laciné odkazy k předchozím dílům. Zjevná inspirace moderními trendy pak vyústila v pro mě naprosto trapné scény v drogovém doupěti, stejně tak málo uvěřitelná je pozdější dějová linka s příšernými dětmi. Ano, vtipný je začátek se zoufale se nudícím Cruchotem, své kouzlo má i závěrečná destrukce atomové bomby za pomoci kleštiček na šneky. Jinak ale tenhle film nemusím. Bod navíc ale za hudbu. Hudba ve francouzských filmech je obecně velkým plusem. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Poslední díl s původní četnickou partou...a bohužel si s odstupem  musím přiznat,  že je  určitě nejslabší z této základní četnické čtyřky a už mě zdaleka tolik nebaví jako dříve, zatímco úvodní Četník v Saint Tropez  nebo předcházející ženicí díl se mi zdají pořád skvělé,   Dokonce bych řekl, že je  Výslužba  místy ještě horší než závěrečné Četnice. Tohle je dosti rozlítaná epizoda, která od Cruchotovy domací znuděnosti, bloudění po Saint Tropez, přejde až k  deaktivaci bomby, ale některé situace se mi zdají jen jako táhlá vyplň. Kdybych ale Výslužbu po letech poslal nemilosrdně (ale vlastně možná i  zaslouženě)  do průměrného hodnocení, zanevřel bych tím na všechna svoje nadšená zhlédnutí na DVD před pár lety, na Červenou Karkulku podle Paula Préboista, hipísackou vsuvku, Fuggasovo ikonické naříkání, že chce zpátky do ústavu, Gerberovo dojímání nad vzpomínkami  a hlavně závěrečný geniální výslech nezdárných chlapečků, Gerberovo marné překonání okna a deaktivaci   bomby pomocí kleštiček na šneky: Duo Funés-Galabru je sice nezklamatelné, ale v tomto dílo bohužel mistři  nemají tolik co hrát. Tak si to v závěru plně vynahrádí a rozjedou to, až se z nich (doslova) zapotí. Raz, dva, tři  ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dá se s tím zabít čas. Tenhle humor hodně zestárnul. To co mně přišlo směšné až roztomilé sleduji dnes s "busterkeaten" ksichtem. Nic zde mě nerozesmálo, ale to je u mě napjosto nojmájní, Údo. Louis de Funes a parta neschopných četníků kolem něj je naivní a jak je možný, že se při své debilitě dostali až na četnickou stanici? Díval jsem se na to znova po velmi dlouhé době a opakované reprizování této sérii jen škodí. 50% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Náš četník se ocitl ve výslužbě ... z ničeho nic - a na jeho výkonu je to znát ... bohužel. Děj sice obsahuje i přínosné a vůbec po všech stránkách skvělé a originální gagy, leč chvílemi se zadrhává - a v nouzi nejvyšší si vypomáhá trochu podřadnými scénkami, které jsou (nebo spíš které by MĚLY být) pod jeho úroveň. Vůbec nejslabší je paradoxně finále - ale na druhou stranu: Znám i daleko trapnější pokusy o vtip. Trochu usmolené 3* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Starý známy žandár ( z roku 1963) čo velí malému policajnému zboru v juhofrancúzkom prímorskom mestečku Saint Tropez, strážmajster Ludovic Cruchot bol už v New Yorku (1965). V roku 1968 sa oženil. No a na počiatku sedemsediatych rokov dvadsiateho storočia sa ocitol i so svojimi kolegami vo výslužbe. Avšak táto partička ostrieľaných policajtov sa nemieni len tak ľahko vzdať aktívnej služby. Srdcom i duchom sú to stále akcieschopní príslušníci poriadkových síl. O tom je štvrté pokračovanie francúzskej žandárskej komediálnej ságy. Som toho názoru, že je to asi najslabší diel z celej tejto kultovej série. ** ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Když na sebe Cruchot (Louis de Funès) vylije barvu, následně běží za svoji manželkou (Claude Gensac), aby ji polil také. Ovšem ve chvílí, kdy je postřelen, je v následujícím záběru vidět, že má oblek úplně čistý a dokonce má jinou barvu. (SONY_)
  • Za túto štvrtú časť ságy dostal Louis de Funès (Cruchot) honorár dva milióny frankov, čo predstavuje veľký nárast v porovnaní s jeho počiatočným honorárom za prvý film, ktorý bol 90 000 frankov. (Arsenal83)
  • Cruchot (Louis de Funès) s Gerberem (Michel Galabru) koukají dalekohledem na pláž a vidí tam své manželky s cizími muži. Přestože jsou z toho oba rozrušeni, myslí si, že jsou to jen halucinace (nakonec nebyly). Stejný případ se stal Cruchotovi ve filmu Četník v New Yorku (1965), kde několikrát zahlédl svou dceru Nicole (Geneviève Grad) a výsledkem také nakonec byla úvaha, že jsou to jen pouhé představy... přestože také nebyly. (SONY_)

Reklama

Reklama