Reklama

Reklama

Diana, princezna z Walesu (1961–1997) byla patrně nejznámější, zcela jistě však nejfotografovanější ženou dvacátého století. Její předčasná smrt po autonehodě v Paříži na konci srpna 1997 šokovala celý svět. Film režiséra Olivera Hirschbiegela zachycuje poslední dva roky života této výjimečné ženy (ve filmu ji představuje Naomi Wattsová), která už v té době žije v odloučení od manžela, prince Charlese. Při jedné návštěvě v nemocnici se Diana seznámí s kardiochirurgem pákistánského původu Hasnatem Khanem (Naveen Andrews), který ji okamžitě zaujme svým klidem a profesionalitou. Překonat „stavovské rozdíly“ není pro lékaře ani princeznu až takový problém. Horší jsou překážky, které přijdou poté, co se z obou stanou milenci. Jakou může mít jejich vztah budoucnost? Diana je v hledáčku bulvárních novinářů, kteří sledují každý její krok – a tudíž i každý krok jejího partnera. Případné manželství s ní by tedy pro Hasnata znamenalo opustit lékařské poslání. Jeho muslimská rodina je ostatně proti sňatku s rozvedenou křesťankou… (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (213)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Film z kategórie úplne zbytočných, ktorý neponúka nič, čo by mohlo diváka zaujať a čo by si mohol odniesť z tých takmer dvoch prázdnych hodín. Nikto nepochybuje, že N.W. je dobrá herečka, no na to, aby mala čo hrať potrebuje scenár a tento je na úrovni slovenských denných seriálov. Filmová Diana je jeden veľký fail, ktorý mne ako divákovi, čo o tej skutočnej Diane mal informácie na úrovni bežného prehľadu, neodovzdáva okrem nepríjemnej pachute, nič. 1,5/5* ()

lillien odpad!

všechny recenze uživatele

Nejnudnější životopisný film jaký jsem kdy viděla. Roztahaná trapná romance proložená tunami detailních záběrů na Naomi a její dobře nacvičené Dianiny ksichty, které lze jako jediné přičíst filmu k dobru, občas se jí ten výraz opravdu povedl. Nechápu, kdo měl ten dementní nápad roznimrávat skoro dvě hodiny Dianin vztah s jakýmsi nesympatickým pandžábským cigošem, když její přínos lidstvu spočíval především v humorné čtyřhře ve složení: Diana, královský šereda, studený čumák a subík Charles, domina křížená s rottweilerem Camilla a bulimie. Z toho by se nějaký děj dal i vytřískat. Tohle byl ovšem totální propadák. A já blbec se vydržela týrat až do konce, protože jsem se těšila na nějaký ten díl Besipu s Dodim Alfayedem v tunelu. Pozor spoiler! V tunelu taky píču uvidíte. ()

Reklama

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem spíše negativní názory na tento film, ale tím se většinou ovlivnit nenechávám. I tak jsem překvapen, že je to lepší, než jsem si sám myslel. Naomi sice příliš jako Diana nevypadá (i když v některých scénách celkem ano), ale dokázal jsem jí uvěřit, že to Diana je. Dokázal jsem se do ní vcítit a to je asi to, o co šlo. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Lady Di jsem za jejího života obdivovala a její odkaz přežívá v lidech stále.. Možná byla jen vykonstruovaná postavička z nejslavnější famílie na světě, ale rozhodně měla osobní kouzlo a charisma.. Její postavu by mohla klidně hrát Tereza Maxová, ale rozhodně ne Naomi Watts, která se její role zhostila dosti ploše a nacvičovala si možná pózy doma před zrcadlem, ale rozhodně nesáhla až na dno své herecké energie.. Příběh o Lady Dianě, který se vznáší jen na hladině jakoby ani nebyl.. Danielle Steel by se za tuhle kýčovitou mělkou podívanou rozhodně nestyděla, ale mě tehle film dokonale uráží.. Příběh může být jakýkoliv, ale hodně záleží na zpracování.. :-( ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film naprosto zesměšňuje Dianu. Klad je v tom, že ukazuje Dianu jako obyčejnou ženu a ne jako princeznu, ale ty dialogy, a celý film je hrozný! Ve filmu se objeví krátké scény, kde se Diana věnuje humanitární činnosti a to mě bavilo daleko více než celý samotný film. Navíc Naomi Watts ani jako Diana nevypadá. Jediné, co se na ní Dianě podobá jsou vlasy, jinak nic! ()

Galerie (130)

Zajímavosti (12)

  • Naomi Watts cvičila šesť týždňov iba Dianin hlas, ďalšie týždne potom intenzívne študovala všetky zábery a dôležité televízne rozhovory, aby zachytila pohyby tváre, gestá a reč tela. Zásadné pre vystihnutie Diany boli podľa herečky oči. „Na jej očiach bolo niečo zvláštne. Vedeli sa meniť z veľmi plachých a zraniteľných očí na oči plné sily s takpovediac konfrontačným pohľadom," opísala herečka. (Zdroj: Bonton)
  • Naomi Watts zpočátku chtěla prosadit změny ve scénáři, protože byl příliš drsný, ale nakonec usoudila, že právě toto všechno je součástí nepříliš šťastného života princezny Diany. (R´Hell)
  • Naomi Watts dvakrát odmietla ponuku na hlavnú rolu, zobrala ju až na tretíkrát. Pôvodne kvôli strachu z reakcii Dianiných detí. (DarkSaint)

Reklama

Reklama