Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New Yorku, kde se koná mezinárodní policejní konference. Cruchotova dcera se sem dostane jako černý pasažér, tady se proti vůli svého otce seznámí s pohledným italským důstojníkem. Když to Cruchot zjistí, začne jí hledat, přitom se zaplete i s místními pouličními gangy... (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Ó, ten pán mluvit s kufr, to já nikdy nevidět! Na tuhle zaoceánskou výpravu se s četníky vydávám velice rád. O nic horší, než původní díl a jelikož Funés a Galabru prakticky neslezou z obrazovky, je to společně s třetím dílem, možná můj nejoblíbenější film z celé série. Je to především slepenec několika geniálních mikropříbehů a scén. Zábava začíná už na lodi a pak se spolehlivě přesune společně s hlavními hrdiny do New Yorku. Už zmíněné americké velkoměsto, by mi pohodlně stačilo na vysoké hodnocení, protože mám pro filmy z tohoto prostředí slabost. Ale pro jistotu je tady fůra opravdu mimořádně vtipných okamžiků (bloudění na lodi, angličtina, konference, taxikář, Cruchotovo blouznění, převlek za Číňana, psychoanalýza atd.). No prostě vynikající letní francouzská komedie, ale přesto oproti Saint Tropez pojatá trošku jinak. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Pohlednicový film. Aneb cestujeme po New Yorku s hrdiny z (tehdy čerstvě) úspěšné francouzské komedie. Uprostřed tolika pochodů za rezké hudby, drobných příhod a epizod z různých míst jsem si právě jako u zábavného cestopisu občas i připadal. Jakoby hlavní devizí nebyla ani komedie, než spíše výlet do amerického velkoměsta. Začátek s kufry, hledání místnosti na lodi, výukou angličtiny a pod. skvělý, no s příchodem do New Yorku to mírně začlo upadat. Nebýt zápletky s dobrodružstvím dcery se zatajenou identitou v cizím městě (což zčásti dost vykrádá první díl), chyběl by i souvislejší děj. A ta chvilková proměna dění v taneční číslo à la West Side Story uprostřed filmu? Naprosté WTF, které tomu přihodilo punc menší slátaniny. Věřím, že nemožnost jednoho z představitelů četníků vycestovat mohla dost poznamenat natáčení, horší je to s případnou výmluvou, že právě tato skutečnost tolik poznamenala i kolísavou kvalitu výsledku – zvláště, když v centru dění je prakticky jen Cruchot a jeho šéf, zatímco zvyšní četníci (mimo Fougasse ležícího nakonec hned dvakrát ve špitálu) tvoří jeden vedle druhého už jen nezbytné a nevyužité křoví. Z větší části stále ještě dobrá oddechová zábava ze 60. let, ač v případě pokračování série se nelze vyhnout srovnávání a Četník v New Yorku oproti Četníkovi ze Saint Tropez za mne zaostává asi tak o dva stupně pozadu. 60% ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Sice ne tak kvalitní jako první díl, ale o to zase vtipnější. Sledovat patálie Chruchota a jeho bandy v americkém prostředí, to je něco neuvěřitelného. Nicole mi v tomto filmu docela vadila, ale aspoň díky ní vzniklo několik dalších legendárních scén. Jiné scény byly zase naprosto zbytečné a natahované (např. Chruchotův "souboj" o maso s chuligány). Chudák Fougasse si toho New Yorku moc neužil :) Vaše flowers jsou hnůj! ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Vkusné pokračování prvního dílu této legendární četnické série. Četníci ze St. Tropez tentokrát odlétají do New Yorku a s nimi Cruchotova dcera Nicoll coby černý pasažér. Ta mi v tomto díle hodně připomíná Báru Mottlovou, jen s tím rozdílem, že má mnohem menší prsa. Cruchot vyvádí v New Yorku, jakoby mu celé toto město patřilo. Ještě víc než Maisner o 30 let později. Možná se Maisner právě Cruchotem inspiroval. [21321. hodnocení, 256. komentář, 67%] ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Změna prostředí režii ani scénáři evidentně neprospěla. Jakoby si najednou na sto procent nevěřili ... jakoby (na rozdíl od úvodního filmu) chvílemi raději přenechávali veškerou iniciativu četnictvu ze Saint Tropez ... jakoby spíš než na vlastní schopnosti spoléhali na jeho osvědčenou týmovou práci a profesionalitu. Tím spíš, že úspěšné tažení francouzského četnického oddílu nástrahami americké metropole jistí svým osobním kouzlem a schopností improvizace dcera strážmistra Cruchota - neboť Nicole je pravá Francouzka, stejnou měrou půvabná jako paličatá. Ale na dějové linii se absence pevnějšího vedení nakonec projeví: Je snad až nepatřičně rozvolněná a jednotlivé scénky nejsou spolu dostatečně provázané. Přesto zaručuje příjemně strávený večer ve společnosti neohrožených četníků reprezentujících starou dobrou Francii. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (19)

  • Pri nácviku poplachu a následnom nástupe má Cruchot (Louis de Funès) správne oblečenú záchrannú vestu, no v ďalšom zábere, keď sa rozpráva s Fougasseom (Jean Lefebvre) je vidieť, ako má záchrannú vestu oblečenú nesprávne, zaviazanú zvrchu cez ruky. (Van_der_Ovec)
  • Úvod filmu na natáčal v Saint Tropez, nalodenie v prístavnom meste Le Havre a zvyšok snímky sa nakrúcal v New Yorku. (dyfur)

Reklama

Reklama