Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté. Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku. Bláznivé funesovské eskapády začínají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

První polovina na mě zapůsobila velmi dobře, šéf je v podstatě diktátor, kontrola zaměstnanců v převleku parádní, no a samozřejmě Louis de Funès dává průchod svému temperamentu a jeho cholerické výbuchy jsou k popukání.. Bohužel druhá půlka je mýma očima úplně někde jinde, celé se to překlopilo do zasněžených hor a mě to moc nebavilo, hledání pana prezidenta mě za srdce nevzalo.. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Vlastně souhlasím s tím, co tu již bylo řečeno. Grand restaurant měl potenciál stát se Louisovou nejlepší komedií a první část, ve které se seznamujeme s prostředím a provozem restaurace U Septima na to má dost solidně našlápnuto. V rolích číšníků jsou skoro všichni, co si zahráli Louisovy podřízené v jeho hvězdné éře (vlastně chybí jen Christian Marin a Jean Lefebvre z Četníků). Ale jakmile unesou prezidenta Novalese, všechno jde do háje a ačkoli se nadále vyskytují pěkná místa ("Silnice je mnohem lepší."), tak to mrzí už kvůli té nevyužité příleitosti s tím udělat něco víc. A divím se, že si Funés nevybrousil lepší zápletku, víc spjatou s prostředím restaurace, vždyť o podobném projektu snil už od Gentlemana z Epsomu, kde si zahrál menší roli restauratéra. Skvělý dabing F. Filipovského je už vlastně samozřejmostí, ale tady ho musím opravdu vyzdvihnout. Vznikl až v 70. nebo 80. letech, v době, kdy běžěl Septim v kině, byl FF nemocný a tak se dabing udělal v Brně a Funése daboval Jaroslav Dufek. Filipovský film později tedy předaboval a do role se tentokrát vžil snad ještě víc než jindy, až mu při rozhovoru Septima s ministrem ulítlo: "Á, jděte do prdele!" Schválně si toho všimněte. :-) . ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dokud se čerpá servilita Rogérka, aby mohla být předána hostům, provádějí se inspekce na bázi provokace a tempo pianisty mění šikanózní výcvik personálu na bakchanálie, je dění v Septimově vývařovně na čtyři michelinské. Jenže jak se začne obíhat novinový stánek a přejede se do zasněžených hor na jakousi kombinaci Fantomase a bondovky s Moorem, je to už na udání Státní zemědělské a potravinářské inspekci, protože se přestalo vařit s čerstvých surovin. De Funès s upgradem FF je ovšem skvostný. Užil jsem si i drobnosti, jako třeba jeho vyděšený výraz, když divizní komisař vypráví recept s dušením ve vlastní šťávě či tradiční celoobličejové opocení v krizových situacích.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Funes sa chopil scenára, dokonca vyberal hercov, počas nakrúcania si vymýšľal gagy za pochodu a hercov aj sám dirigoval. Takže je to v podstate celý film len jeho a preto to nemohlo zle dopadnúť. Bol totiž v top forme. Slávna scéna s Hitlerom bude rozosmievať už navždy a je nezabudnuteľná. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Během první půlky jste zasobení tou nejlepší porci humoru , že nestíhate otevírat pusu. Scéna "Ein Musskat Nuss Herr Müller. Ein Musskat Nuss , Musskat Nuss!" Nemá chybu a dokazuje jak byl Funes genius. Pozdeji co zmizí El Presidente to ztrazí tempo , ale i tak se jedná o jednu z nejlepších komedií. Kdo neviděl tak nepochopí proč si francouzi zakladají na své restarauce a jídlo :D. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Film je prvým filmom v kariére Louis de Funèsa, na ktorom sa konkrétne podieľal, dokonca bol pôvodne ohlásený ako režisér. (Arsenal83)
  • Restaurace pana Septima (Louis de Funès) se nachází v Paříži na Avenue Dutuit 1. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama