Reklama

Reklama

Oskar

Trailer

Bohatého průmyslníka Barniera překvapí jednoho nedělního rána jeho zaměstnanec, drzý mladík Christian Martin, a požádá ho, aby mu zvýšil měsíční plat, protože si bude brát jeho dceru a nehodí se, aby tak bohatá dívka si brala muže s tak nízkým platem. Barnier je šílený vzteky a chce mladého muže okamžitě vyhodit. Ale Martin mu vysvětlí, že věnuje celý svůj majetek, který získal podvodnými transakcemi, své nastávající. Mimochodem, ty podvodné transakce se týkají podniku pana Barniera. Když Barnier uhodí na svou dceru, ta přizná, že má milence, a na radu pokojské Bernadetty ještě „přihodí“, že s ním čeká dítě. A to je teprve začátek onoho šíleného dne neurotického Barniera, ve kterém se zaměňují kufříky i jména, kde dochází k nenapravitelným nedorozuměním, které ubohého Barniera stojí skoro život... Role uzurpátorského průmyslníka Barniera byla jednou z velkých hereckých příležitostí Louise de Funese. Hrál ji dlouhá léta na jevišti a ve filmové adaptaci Édouarda Molinara, natočené téměř před padesáti lety, byl nedostižný. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem sa tváriť ako suchár a priznám, že scenár je veľmi vtipný. Vtipný je aj Funesov ksicht, lenže režisér si myslí (a v dobe vzniku asi správne), že čím viac opičiek bude Louis robiť, tým je to vtipnejšie. Čiže on v jednotlivých situáciách, ktoré sú vtipné už len tým, že sa naňho pozrieme, musí pokračovať ešte minútu a ukázať nám všetku svoju mimiku. Dnes to už bohužiaľ pôsobí dosť prehnane a umelo. Nezastieram, že v mladosti som sa z toho išiel potrhať smiechom. Takže i keď je Funes výborným komikom, nakoniec je on samotný najväčším kladom a zároveň aj mínusom tejto stále populárnej komédie. Netreba pripomínať, že bez Filipovského dabingu by to bolo polovičné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Klasický Louis de Funés a film, kde dabing Františka Filipovského značí kvalitu a ta je zde určitě zaručena. Hodně jsem se u toho zasmál a ačkoliv jsem ten film předtím ještě neviděl dokázalo se mi, že Funésův humor mi nezevšední nikdy, ani jako malému ba ani dnes, což mě hodně těší. Plno lidí ale tvrdí, že Oskar je to nejlepší co Funés natočil a podle mě to hodně zábavné je, ale stále u mě vede Velký flám, ten jen tak něco nepředčí i když na tohle se určitě víckrát taky rád kouknu. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Louis de Funès v plné síle a totálním nasazení, úlisný nápadník Claude Rich, poněkud jednodušší fyzioterapeut Mario David, Agathe Natanson alias dcera na zabití a kdo jiný než Claude Gensac jako Funèsova filmová manželka. A více než malé množství kufříčků. „Germaine! Víš, co je nového? Hrabě Honoré de La Butinière už nemá uhry!“ ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Francouzská One man show v podání jednoho z největších francouzských komiků všech dob mistra Funése. Komedie které chvili trvá než se dostane do tempa, nicméně až to mistr rozjede naplno tak nebudete stačit vstřebávat takové množství intrik, podvodů, dialogů a grimas, které v takovéto míře zvládne jenom on. Příběhová linie není nikterak složitá, zavede nás pouze do domu podnikatele Bertranda, kterého jednoho rána vzbudí jeho zamětnanec s prosbou zvýšení platu kvuli dívce, kterou si chce vzít, tak celý tento bláznivý kolotoč začíná. Pak již sledujeme neuvěřitelný výkon v podání mistra, jehož nepostradatelnost ve filmu se nedá zpochybnit, odmyslíte-li si jeho výkon, tak se není na co dívat ani by nebylo co hodnotit. Ostatní herci ať se snaží jak se snaží tak proti tomuto malému francouzskému geniovi zůstavají neviditelní. Dialogy jsou napsané Funésovi přímo na tělo, jelikož v jeho podání zní až neuvěřitelně vtipně, i když leckdy vtipné nejsou. Celkově se jedná o výbornou komedii, která se odehrává v trochu komornější atmosféře a stojí hlavně na výkonu hlavního představitele. Není to zábava pro každého, ale pro milovníky Louise de Funése v hlasovém podání Františka Filipovského je povinností. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Vieš čo je nové, drahá? Honoré de la Butiniere už nemá uhry! A vieš prečo? Spýtaj sa našej slúžky!" Brutálna (brutálne dobrá) kufríková komédia s vyšperkovanými dialógmi, scenárom aký túži napísať hádam každý scenárista a Funésom, ktorý tu podáva ešte lepší herecký výkon, než je jeho štandard. 90 % ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Námět byl nejprve uveden v divadle, kde sklidil velký úspěch. Právě proto se scenáristé poté rozhodli pro jeho filmové ztvárnění. (chleba24)
  • Obsazení Claude Gensac do role Germaine Barnier navrhla skutečná žena Louis de Funèse (Bertrand Barnier) Jeanne. Gensac později v rozhovoru pro France Dimanche uvedla: „Jeanne pak navrhla Louisovi, aby si mě vybral jako svou pravidelnou partnerku. Chtěla, abych byla manželkou jejího muže na plátně.“ To se také v pozdějších snímcích s poměrně nepřetržitou pravidelností stalo. (Komiks)

Reklama

Reklama