Reklama

Reklama

Oskar

Trailer

Bohatého průmyslníka Barniera překvapí jednoho nedělního rána jeho zaměstnanec, drzý mladík Christian Martin, a požádá ho, aby mu zvýšil měsíční plat, protože si bude brát jeho dceru a nehodí se, aby tak bohatá dívka si brala muže s tak nízkým platem. Barnier je šílený vzteky a chce mladého muže okamžitě vyhodit. Ale Martin mu vysvětlí, že věnuje celý svůj majetek, který získal podvodnými transakcemi, své nastávající. Mimochodem, ty podvodné transakce se týkají podniku pana Barniera. Když Barnier uhodí na svou dceru, ta přizná, že má milence, a na radu pokojské Bernadetty ještě „přihodí“, že s ním čeká dítě. A to je teprve začátek onoho šíleného dne neurotického Barniera, ve kterém se zaměňují kufříky i jména, kde dochází k nenapravitelným nedorozuměním, které ubohého Barniera stojí skoro život... Role uzurpátorského průmyslníka Barniera byla jednou z velkých hereckých příležitostí Louise de Funese. Hrál ji dlouhá léta na jevišti a ve filmové adaptaci Édouarda Molinara, natočené téměř před padesáti lety, byl nedostižný. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

malylada 

všechny recenze uživatele

Vynikající situační komedie, která by se hodila více na divadelní jeviště. Louis de Funes tentokrát neexceluje sám a je výborně doplňován ostatními herci. Zápletka kolem kufříku, plná zmatku a výměň neztrácí ve svižnosti ani na chvíli. Ke konci scénky malinko splývají, ale i přesto patří tato nepříliš známá komedie s Louisem de Funesem k tomu nejlepšímu z francouzké tvorby 60. let......8/10 ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Slavná francouzská divadelní hra Clauda Magniera, se kterou Louis slavil velké úspěchy na divadle a později i ve filmu (v divadle si s ním později zahrál i jeho syn - Olivier). Pro mě jako pro milovnici jeho komiky je Oskar skvělou podívanou, Louis je tu úplná komická střela!! Claude Rich je v roli Christiana prostě roztomilý a je tu opět Louisův komediální ansámbl, zahrnující Claude Gensac, Paula Preboista nebo Maria Davida v roli maséra. ''Kufříček, kde mám svůj kufříček!!''...''Oskar ukradl diamanty služce, která jela na severní pól, protože měl mít dítě ve vašem kufříku!!'' :) http://www.youtube.com/watch?v=fYEyIoJ37s0 ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Louis de Funes je prostě úžasný a pokud dostane roli, která mu je šitá na míru, exceluje a dokáže utáhnout klidně sám celý film. Ostatní mu jen sekundují a po skončení filmů si je vlastně ani nedokáži vybavit. To je pro mě trochu problém, ke skvělému filmu bych chtěl i skvělé vedlejší role. Například Senzační prázdniny jsou mnohem lepší. Navíc konec bohužel sklouzne na úroveň komedie dell'arte, která bývá vždy podobně překombinovaná a přespříliš ukecaná, což není můj šálek čaje. Přesto jsem se dobře pobavil a jako výtečné odreagování mohu jen doporučit, ale na nic víc to není. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Vieš čo je nové, drahá? Honoré de la Butiniere už nemá uhry! A vieš prečo? Spýtaj sa našej slúžky!" Brutálna (brutálne dobrá) kufríková komédia s vyšperkovanými dialógmi, scenárom aký túži napísať hádam každý scenárista a Funésom, ktorý tu podáva ešte lepší herecký výkon, než je jeho štandard. 90 % ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čo tu Funès predviedol, je asi vrchol jeho šialenosti a u mňa asi najlepšia jeho komédia, čo je určite veľmi slabé slovo na toto dielo. Dej som si nepamätal, ale záchvaty smiechu z detstva áno a tie sa zopakovali. Predvádzať virtuálne naťahovanie nosa počas pol minúty, aby to nebolo trápne ani nevkusné, to si môže dovoliť okrem kreslených postavičiek len jediný herec. Príbeh odohrávajúci sa v jedinom dome s pár miestnosťami je primeraný a neruší komplikovanosťou. Zámena postáv, kufrov a vzťahov tu má také tempo, že všetci iba otvárajú ústa. –––– Ono se to zdá komplikované, ale je to úplně prosté. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Poprvé spolu ve filmu L.de Funés a Claude Gensac (hráli spolu v osmi filmech). (M.B)
  • Námět byl nejprve uveden v divadle, kde sklidil velký úspěch. Právě proto se scenáristé poté rozhodli pro jeho filmové ztvárnění. (chleba24)

Reklama

Reklama