Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Asi padesátiletý krejčí Miroslav Opatovský (M. Karpíšek) je zaměstnán v předním pražském módním salonu. Jeho klientky a modelky jej považují za neškodného, bez ostychu se před ním svlékají a koketují, ale také jej lehce zneužívají. Stres, stereotypní práce, postupující věk a hlavně skrytá sexuální úchylka však na muže doléhají víc, než kdokoliv tuší. Opatovský se jednoho dne neovládne a svou nahromaděnou agresi si vybije na mladé fotografce Monice, kterou na opuštěném místě přepadne a uškrtí. Dívka ho stačí před smrtí vyfotografovat, avšak on zahodí aparát do vodní nádrže. Zatímco se rozběhne rutinní policejní vyšetřování, Opatovský má nutkání k další vraždě… Kriminální film režiséra Otakara Fuky vznikl na motivy skutečných událostí, k nimž došlo v osmdesátých letech v severních Čechách a v Praze. (Česká televize)

(více)

Recenze (123)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Takové československé giallo. Zajímavý námět ale nepovedené a nepřesvědčivé ztvárnění, dnes už bohužel trochu vyčpělé. Milan Karpíšek jako muž který byl terčem posměchů, byl úchyl už od pohledu, ale hrát bohužel moc neuměl. Jedna ze zavražděných (Hana Vávrová-Heřmánková-sestra zemřelé Dany Vávrové) byla někdejší hlasatelkou čst a dodnes působí v tv. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Abyste se mohla bránit, musíte být nervově fit!“ Místy až humorné scény v úmyslně odstrašující kriminálce, ve které (nejen) vyšetřovatelé série pražských vražd kouří jen tehdy, když jsou nervózní. Výchovně pojatá (svůj účel to toho času rozhodně splnilo) tuzemská detektivka, aneb ze spořádaného důchodce nadrženým násilníkem. ()

Reklama

klima777 

všechny recenze uživatele

Skutečně by mě zajímalo, jak Milan Karpíšek – operní pěvec – přišel k roli fetišistického vraha? Jeho mimika byla úžasná... Dodnes si film pamatuji, neboť jsem dostala několik záchvatů smíchu. Což se za jistých okolností počítá... Jinak se jedná o normalizační detektivku, čímž je řečeno prakticky vše. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zeby psychologicka kriminalka alebo ceskoslovenske giallo ? Mne sa zda ze skor druha moznost, Fuka bol len priemerny reziser a asi najlepsi film co natocil boli Pumpari od Zlate Podkovy, inak to bola bieda a mizeria. neoslovil ma ani portret udajneho vraha - slusny clovek zijuci so zenskou, poriadna praca ...... ne, ne, na to bol Fuka len obycajny rutiner : 51 % ()

Derek 

všechny recenze uživatele

snaha o ceskoslovenske giallo, ale otakar fuka ma dost daleko od daria argenta. vrazdy (hlavne ich rychlost prevedenia) su usmevne ako i nemastny-neslany vysetrovaci tym, mna naopak potesil milan karpisek ako vrah ktory dostava prekvapivo dost priestoru. zabudnuta a lahko zabudnutelna krimi ktora napriklad kalasovkam nesiaha ani po clenky... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Keď Milan Karpíšek (dámsky krajčír) v máji 2002 zomrel, televízia film na jeho počesť znova vysielala. Dva dni potom Olgu Hrubú (učiteľka hudby Marta), ktorá hrala jeho druhú obeť, prepadol na ulici neznámi chlap. Našťastie ju iba okradol. Keď to potom hlásila, policajti si ju chvíľu prezerali, a potom sa spýtali: "Nejste vy ta uškrcená z toho filmu?" . (Raccoon.city)
  • První oběť má na pitevně po škrcení na krku tzv. strangulační rýhu. (Winster)
  • Vražedné scény byly natáčeny na stejných místech, kde se v 80. letech 20. století odehrál případ, jímž je film skutečně inspirován. (Nick321)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno