Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Asi padesátiletý krejčí Miroslav Opatovský (M. Karpíšek) je zaměstnán v předním pražském módním salonu. Jeho klientky a modelky jej považují za neškodného, bez ostychu se před ním svlékají a koketují, ale také jej lehce zneužívají. Stres, stereotypní práce, postupující věk a hlavně skrytá sexuální úchylka však na muže doléhají víc, než kdokoliv tuší. Opatovský se jednoho dne neovládne a svou nahromaděnou agresi si vybije na mladé fotografce Monice, kterou na opuštěném místě přepadne a uškrtí. Dívka ho stačí před smrtí vyfotografovat, avšak on zahodí aparát do vodní nádrže. Zatímco se rozběhne rutinní policejní vyšetřování, Opatovský má nutkání k další vraždě… Kriminální film režiséra Otakara Fuky vznikl na motivy skutečných událostí, k nimž došlo v osmdesátých letech v severních Čechách a v Praze. (Česká televize)

(více)

Recenze (123)

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Koukatelný film, kterému chybí jednak vyšší bodycount a druhak napínavější hledání pachatele punčochových vražd. Zajímavé je, že černá punčocha tu neslouží jako maska, nýbrž jako zbraň, které se vrah po vzoru amerických kolegů nevzdá do finálních titulků. Chtělo to ještě udělat pokračování, kde by vrah "Černá punčocha" vstal z mrtvých a navázal tam, kde jeho řádění skončilo. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

To bylo tak slabý, pane Columbo, že už snad ani "ještě jedna otázka". Barevní z 80. let nepodali dnes vůbec dobrý výkon (opět!) a tak se nelze divit, že tenhle zápas opět projeli. Sice občas zpoza rohu vykouklo něco skoro zajímavého, ale zas se rychle ztratilo, aby prostor dostala nezáživnost a plitkost. Myslím, že rozhodně negativním znakem je, když je mi vlastně od začátku naprosto volný, jak to dopadne. Možná kdyby to bylo víc akční, jako Dědula Úchyla vs. Nezkrocené karatistky, ale darmo mluvit, na tenhle film si za tejden ani nevzpomenu. No nečim tu televizi museli krmit, když telenoveloidní průmysl byl v plenkách, ale tohle je ztráta času. Tohle prostě vzniklo, tak se s tím holt vyrovnám a půjdu si pustit Krtečka, jehož krimi příběh Lízátko je teda o dost lepší! ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, že tenhle film existuje a popravdě říkám, že kdybych na něj narazil tak mě svým obsahem nezaujme. Navíc česká kriminálka z roku 1986. Díky nechci. Je to ale součástí výzvy od HorrFi(ho) a to se odmítnout nedá. Se zvědavostí ( proč mi to HorrFi dal do výzvy ) jsem šel do toho. Teď k filmu. Co si budeme povídat. Opatovský měl ve filmu práci kterou mu může každej chlap ( co je na ženský ) závidět. Kdo by kolem sebe nechtěl mít takovej harém. Jenže jak je vidět. Všeho moc škodí. Zvlášť po 36 letech. Neopětovaná láska, zlost, částečná averze vůči ženám a noční můry. To vše Opatovského trápí. A mi tak můžeme vidět přeměnu z krejčího na vraha. Škoda, že přeměna na vraha je tak rychlá. Do první vraždy jsem byl z filmu celkem nadšenej ale po první vraždě moje nadšení rychle upadalo. Rozbíhá se totiž detektivní linka a film pro mě ztratil kouzlo. Stala se z toho klasická, tuctová česká kriminálka.Příběh Opatovského jde spíš do pozadí a prim hraje vyšetřování. K mé spokojenosti by to muselo být naopak. M. Karpíškovi totiž role celkem sedla a na můj vkus dostal málo prostoru. Místo vyšetřování bych se spíš zaměřil na pomalej rozklad osobnosti a vraždy. No vypadalo to hodně nadějně ale dopadlo to tuctově. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Česká kriminálka s originálním prostředí děje i se zajiímavým nápadem s osobností vraha. Navíc je film i zajímavě rozvržen u nás netypickým způsobem vyprávěním děje. Sledujeme osudy vraha, i policistů po něm pátrajících. Škoda, že je ve výsledku silně průměrným snímkem, krotkým, nevýrazným počinem tehdejší upadající doby. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Další z početných důkazů, že v sedmdesátých a osmdesátých letech se, až na výjimky, kriminální filmy prostě nedařily. Byly vesměs velmi jednoduché, s primitivním dějem a ještě primitivnějšími hrdiny. Černé punčoše kraluje šílený Karpíšek, nesympatičtí vyšetřovatelé a plejáda unylých dívenek v čele s Hanou Heřmánkovou. Logický závěr nelze v tomto případě očekávat ani v nejmenším. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se od 15. května do 20. prosince 1986. (GASTON73)
  • Natáčelo se mj. u Národního Divadla v Praze. (Winster)
  • Olga Hrubá (učiteľka hudby Marta) neherečka povolaním profesionálna vizážistka po rokoch o filme povedala „pan Karpíšek (dámsky krajčír) bral svou roli strašně vážně, škrtil mě tak vehementně, že jsem se ho místy opravdu bála, a ani umřít nebylo jednoduché, můj skon si vyžádal pět natáčecích dnů." . (Raccoon.city)

Reklama

Reklama