Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osudy Boda, nezaměstnaného bývalého vojáka a Sissi, sestřičky na psychiatrii, se jednoho dne protnou díky dopravní nehodě na ulici Wuppertalu. Pak se potkají znovu: v bance, a to zrovna během loupeže... Jinými slovy by se dal film popsat jako příběh lidí, kteří si museli nejprve vzájemně zachránit život, aby se mohli do sebe zamilovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Poslední film, který mi zbýval ke zkompletování všech Tykwerových filmů byl právě tenhle. A pohříchu je to asi nejslabší kousek z jeho dosavadní filmografie. Příběh zde nabral až příliš neuvěřitelných kontur, navíc filmu chybí lepší drajv-je až příliš rozmělněný a pomalý, některé scény jsou natahované až k nesnesitelnosti (např. návštěva chatky v dešti), což mě u Tykwera nepříjemně překvapilo. Pochválit musím opět skvělou hudbu a neméně dobrou kameru. Vůbec nejhůře na mě však v celém snímku působil konec-kýčovitý a neoriginální až hrůza. Naštěstí tento rejža nedělá chyby moc často... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Po ne zrovna povedeném Nebi jsem byl zvědav na další Tykwerův film, abych mohl posoudit, zda jej ho opěvování opodstatněné. Věřte tomu nebo ne, ale ono opravdu je. Princezna a bojovník je nádhernou podívanou, která vůbec není natahovaná. Zajímavé love story o dívce, které chlapec zachrání život, a tak se do něj zamiluje, přičemž jejich lásce není dopřáváno podtrhuje zejména geniální závěr. 90% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Lola byla sice originální, ale byla to spíš hříčka než film. Tykwer tedy dokázal, že dovede skvěle i vyprávět příběh a dokáže při tom působit stejně svěže a zajímavě. Franka Potente si po Lole vyzkoušela naprosto odlišnou postavu a zvládla to na jedničku. Perfektní romance (nebo je to spíš pohádka?). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMOCNICE BIRKENHOF, PSYCHIATRIE.......“... /// Sisi se zamilovala (35 minut a konečně se něco děje) a Bodo je taky rozbitej. Co se dělo doposud je důležitý, ale tak složitě popsatelný – respektive složitě vyprávěný – takže výstižně to pojmenuju ,,hodina o hovně“. BOŽE SISI, VÍŠ CO DĚLÁŠ? Pocity? Hodně rozporuplný. Přirovnal bych to k Melancholii (vole vím, že je mezi nima 11 let...). Prostě jsem se nudil, ale jsem schopnej uznat, že Tykwer je výbornej vypravěč. Jako vejlet mezi duševní suterény dobrý, ale jako film? Prostě mě tyhle duševní bubáci nestrašej. Aspoň doufám..... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že se nemám hádat s manželkou před příjezdem na benzinovou pumpu. (Na druhou stranu, - je to prej dobrý na fyzičku.) 2.) Jsem zralej na pořádkou dávku Benperidolu. (To já během filmu taky...) 3.) Thx za titule ,,PietroAretino“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Je toto opravdu z německé produkce ? Snový, dechberoucí snímek, v žádném případě nenudí, ale stále nutí k přemýšlení, k podrobnému rozboru duší obou hlavních protagonistů, navozuje vedlejší životní otázky. Dopředu těžko předvídatelný děj, originální vestavba hudby a kamera, která svými typickými pohyby a chováním říká, ano jsem to já, už jste mě mohli vidět i jinde. Mohu tak jako u S. Coppoly dodat, Tykwere: houšť a ještě větší kapky................. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu byla využita visutá dráha Schwebebahn, která je symbolem německého města Wuppertalu. To je rodištěm režiséra Toma Tykwera. (Namaste)
  • V době natáčení filmu byla herečka v hlavní roli Franka Potente přítelkyní režiséra Toma Tykwera. (pUnck)

Reklama

Reklama