Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín. Současnost. Letní den, v němž minuty rozhodují o lásce, životě a smrti. Lole a Mannimu je něco přes dvacet a jsou milenci. Manni pracuje jako kurýr pro pochybného překupníka s auty. Poslední akce však nedopadne podle plánu. Vletí v metru do náruče revizorům a ztratí igelitku se 100.000,- DM, které si má šéf za dvacet minut vyzvednout. Zoufalý Manni volá Lole. Co si počít? Když ty peníze nesežene, zemře. Lolin mozek pracuje naplno. Má dvacet minut na to, aby sehnala sto tisíc, dvacet minut na záchranu Manniho života. Lola vyrazí z domu do ulic Berlína vyběhat sobě a Mannimu život, sehnat nějak někde sto tisíc. Lola běží ne jako, ale o život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (663)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jenom člověk neinformovaný si může myslet, že v Německu nemůže vzniknout dobrý film a teď opravdu nenarážím na nic konkrétního. Nejdůležitější na tomhle je spád a jeho relativně krátká délka. Pokud je ale všechno tak do detailů promyšlené, zarazilo mě několik drobných logických chyb. P.S. předtím jsem si myslel, že půjde o nějakou psychologickou věc a byl jsem mírně zklamán, ale to už je můj problém. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Time is on my side… yes it is. Dá se to říct o filmových hrátkách s linearitou i době, která prověří hodnotu ve své době třeba převratného snímku. Vertigo Tykwer sice kouzlí s kamerou, střihem, hudbou i barvami, ale míč je někdy šišatý a rozhodčí obvykle nastaví nad rámec devadesáti minut.. Při pohledu na tempo a výdrž toho rudohlavého Oskara bez plechového bubínku je mi tak trochu záhadou, jak to že ještě Němci nemají olympijské zlato v běhu na střední tratě.. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tykwer je filmový autista, který si dělá co ho zrovna napadne a jakoby mimochodem to navíc dělá geniálně. Jak nejsem zrovna odborník na cizí slova, tak Lola běží o život by mohlo být z fleku synonymem pro výraz neortodoxní. Jen doufám, Tomáši, že víš něco víc než my ostatní a že je nakonec vážně ze všeho nejlepší nikoho neokrást a nezabít...? No a ještě něco k běhání: je to nádherný sport, pokud ho tedy dělají krásné zrzavé holky a pokud já se na to můžu jenom koukat. (Challenge Tour 2015, film č.2) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty jsi běžela?" Trojnásobnej souboj nedobrovolný zrzavý sprinterky s tikajícími hodinami je svižnej, hravej i nápaditej. Střihačovy nůžky navíc spolehlivě odstranily vše, co by nějak mohlo zvolňovat tempo a tak to mám rád. A nyní již vím, že když se mi něco nepovede, tak stačí nepříčetně zařvat a budu mít další pokus. Nebo ne? ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Nejoriginálnější osmdesátiminutový klip a zároveň nejlepší německý film, jaký jsem měl doposud možnost vidět. Litry červené barvy na vlasy a vysoká čísla spálených kalorií Franky Potente zaručeně vzaly za své a pro mě připravily nezaměnitelný filmový drive, který až na přechody mezi jednotlivými verzemi příběhů ani na vteřinku nedrhne. Běží a běží stejně jako Lola, jako nebesky šukézní Lola, jejíž běhy jsou doprovázeny perfektní hudbou a nedává vám skoro prostor vydechnout. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Hlas, ktorý sa ozýva v titulnej skladbe filmu "Wish (Komm zu mir)" od producenta Thomasa D, patrí Franke Potente. (ZetDaElO)
  • Na filmovém festivalu Sundance získal snímek v roce 1998 Cenu diváků. (Terva)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama