Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín. Současnost. Letní den, v němž minuty rozhodují o lásce, životě a smrti. Lole a Mannimu je něco přes dvacet a jsou milenci. Manni pracuje jako kurýr pro pochybného překupníka s auty. Poslední akce však nedopadne podle plánu. Vletí v metru do náruče revizorům a ztratí igelitku se 100.000,- DM, které si má šéf za dvacet minut vyzvednout. Zoufalý Manni volá Lole. Co si počít? Když ty peníze nesežene, zemře. Lolin mozek pracuje naplno. Má dvacet minut na to, aby sehnala sto tisíc, dvacet minut na záchranu Manniho života. Lola vyrazí z domu do ulic Berlína vyběhat sobě a Mannimu život, sehnat nějak někde sto tisíc. Lola běží ne jako, ale o život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (663)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tykwer je filmový autista, který si dělá co ho zrovna napadne a jakoby mimochodem to navíc dělá geniálně. Jak nejsem zrovna odborník na cizí slova, tak Lola běží o život by mohlo být z fleku synonymem pro výraz neortodoxní. Jen doufám, Tomáši, že víš něco víc než my ostatní a že je nakonec vážně ze všeho nejlepší nikoho neokrást a nezabít...? No a ještě něco k běhání: je to nádherný sport, pokud ho tedy dělají krásné zrzavé holky a pokud já se na to můžu jenom koukat. (Challenge Tour 2015, film č.2) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený, na to, kolik stál, i technicky dokonalý, ale jinak na můj vkus příliš plytký pokus o adrenalinovou jízdu, ve kterém Franka Potente běhá, aniž by se zapotila (asi používá kvalitní deodorant, který deaktivuje potní žlázy), křičí na každého tak, až křišťál praská a snaží se sehnat sto táců pro svého ňoumovitého boyfrienda, který si neuměl pohlídat ani blbou tašku z penězma. Bylo to fajn, jednou... víckrát už mě ale tenhle maraton zabalený do 82 minut do svých spárů nenaláká. Promiň, Lolo. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Lola rennt" je pre mňa jeden z najlepších a najzaujímavejších nemeckých filmov. V ňom som sa prvý krát stretol s neuveriteľne podarenou video-klipovou réžiou. Frčí to od začiatku do konca ako na divokej house party. Nadupaný techno thriller. Nenáročný námet je realizovaný svižnou filmárskou formou na báze troch odlišných možností vývoju deja, spojených do jedného ucelenené a umne poskladaného snímku. Premyslený scénar, dynamická kamera, perfektný strih, energický soundtrack, dobrí herci a kreatívna réžia. ***** ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Originální nápad, především tohle slovní spojení dělá z Loly neobyčejný filmový zážitek a zároveň z Franky Potente udělal velmi nadějnou mladou herečku a Toma Tykwera katapultoval do role jednoho z nejtalentovanějších německých režisérů, což potvrzuje dodnes. Lola je bezpochyby zajímavý snímek a jen dokazuje, že kvalitní film stojí hlavně na kvalitním a nápaditém scénáři. Na druhou stranu, když snímek nějakou dobu pobýval v TOP250 na imdb, tak jsem opravdu očekával ještě něco lepšího a z toho důvodu, že Lola úplně nanaplnila mé očekávání, dávám čtyři hvězdičky. Ovšem rozhodně doporučuji....... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 125 nejlepších neanglicky mluvených filmů - 125 Greatest Foreign Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Velmi svěží a zábavný německý thriller plný emocí, krásných červených vlasů běžící Loly a nenadálých místy groteskních situací. Tempo, rytmus, střih, vše je podřízeno cíli zachránit milovaného partnera ve 20 minutách od položení červeného telefonu. A když to nejde napoprvé, máme celkem 3 pokusy. Trailer: http://www.sms.cz/film/lola_bezi_o_zivot/ukazka ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Věty na začátku filmu ("Míč je kulatý" a "Hra trvá 90 minut") jsou známé výroky německé trenérské legendy Seppa Herbergera. (don corleone)
  • Na získání peněz má Lola (Franka Potente) dvacet minut. Stejně dlouho trvají všechny tři příběhy. Lola současně sází na stejnou číslici v kasinu. (pajik)
  • Scéna, kdy Lola v herně svým jekotem roztříští sklo a vyhraje, je inspirovaná filmem Plechový bubínek (1979), kde si malý Oskar svým jekotem, kterým též tříští sklo, vynutí to, aby mi bubínek nikdo nesebral. (Panfilmex)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama