Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín. Současnost. Letní den, v němž minuty rozhodují o lásce, životě a smrti. Lole a Mannimu je něco přes dvacet a jsou milenci. Manni pracuje jako kurýr pro pochybného překupníka s auty. Poslední akce však nedopadne podle plánu. Vletí v metru do náruče revizorům a ztratí igelitku se 100.000,- DM, které si má šéf za dvacet minut vyzvednout. Zoufalý Manni volá Lole. Co si počít? Když ty peníze nesežene, zemře. Lolin mozek pracuje naplno. Má dvacet minut na to, aby sehnala sto tisíc, dvacet minut na záchranu Manniho života. Lola vyrazí z domu do ulic Berlína vyběhat sobě a Mannimu život, sehnat nějak někde sto tisíc. Lola běží ne jako, ale o život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Upřímně - byla jsem dost skeptická, když vyšly docela dobré kritiky na film zrozený v Německu. Ale rozhodla jsem se překonat pomyslnou bariéru a podívala se na něj. Rozhodně jsem neudělala chybu. Film ubíhá ve strhujícím tempu díky neuvěřitelně originální a hodně dobré režii. Hlavně je tady NÁPAD, tři stejné příběhy lišící se v detailech, které ovšem zaručí pokaždé naprosto odlišný výsledek. A navíc s velmi slušnými herci v hlavních rolích. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nesmírně se mi líbil zvolený styl a naprosto šílené tempo, ve kterém se snímek odehrával. Originalitou se zde nešetřilo a všechna 3 možná vyústění hlavního příběhu se mi moc líbila. Nejedná se o kdovíjak sofistikované dílo, ale zkrátka to mělo šťávu a šmrnc. Název je všeříkající, Lola zde většinu stopáže běhá za zvuku parádního soundtracku. Sedlo mi to a dokonale mě to zabavilo. Tom Tykwer mi znovu ukázal, že má prostě styl. [80 %] ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele

Nejoriginálnější osmdesátiminutový klip a zároveň nejlepší německý film, jaký jsem měl doposud možnost vidět. Litry červené barvy na vlasy a vysoká čísla spálených kalorií Franky Potente zaručeně vzaly za své a pro mě připravily nezaměnitelný filmový drive, který až na přechody mezi jednotlivými verzemi příběhů ani na vteřinku nedrhne. Běží a běží stejně jako Lola, jako nebesky šukézní Lola, jejíž běhy jsou doprovázeny perfektní hudbou a nedává vám skoro prostor vydechnout. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Originální nápad, především tohle slovní spojení dělá z Loly neobyčejný filmový zážitek a zároveň z Franky Potente udělal velmi nadějnou mladou herečku a Toma Tykwera katapultoval do role jednoho z nejtalentovanějších německých režisérů, což potvrzuje dodnes. Lola je bezpochyby zajímavý snímek a jen dokazuje, že kvalitní film stojí hlavně na kvalitním a nápaditém scénáři. Na druhou stranu, když snímek nějakou dobu pobýval v TOP250 na imdb, tak jsem opravdu očekával ještě něco lepšího a z toho důvodu, že Lola úplně nanaplnila mé očekávání, dávám čtyři hvězdičky. Ovšem rozhodně doporučuji....... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj keď som tento videl až po 20 rokoch od nakrútenia, považujem ho za neoriginálny, hlúpučký a vo svojej podstate škodlivý film. Verím tomu, že sa nájde dosť jedincov, ktorých film utvrdí v tom, že keď sa človek dostane do úzkych, stačí mať nápad, trochu šťastia a hlavne dobre a dlho behať až sa vybehá happy end. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (21)

  • Natáčanie telefonovania v búdke a doma trvalo celý jeden deň. (ČSFD)
  • Když Lola (Franka Potente) běží poprvé, přebíhá ulici, následuje blízký střih a je vidět, že tričko má vyhrnuté. Po dalším střihu Lola odbočí do další ulice a je vidět, že tričko má shrnuté. (Mydlivoj)
  • Hlas, který je na začátku filmu vypravěčem, patří Hansu Paetschovi, který je známým německým vypravěčem pohádek. Jeho hlas zná každé dítě, které v Německu vyrůstalo s pohádkami na kazetách. (don corleone)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama