Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každému jeho důstojnost a hrdost. Pierre Richard jako muž, který se nedal koupit... Perrin je novinář a svou práci má rád. Obchod i noviny, pro které Perrin pracuje, patří mocnému tiskovému magnátovi. Reportáž o výstavě hraček v obchodním domě bere jako běžnou novinářskou rutinu a povinnost. Ještě před otevřením výstavy si ji přijde prohlédnout jeho rozmazlený synáček, kterému tatínek vždycky všechno dovolí a nedokáže nic odepřít. Myslí si, že si tak dokáže koupit synovu lásku. Proto také nic nenamítá, když si chlapec jako svou novou hračku vybere právě Perrina. Nadaný novinář tak ke své nelibosti a úžasu všech obohatí inventář dětského pokoje. Brzy však pozná, že se nestal jen hračkou, ale především nástrojem dětské pomsty. (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film s Pierrem Richardem, který jsem viděl. Svůj podíl na tom ale má taky fakt, že je to vlastně thriller, který kdyby nebyl komediálně laděný a měl jiný závěr, by se klidně mohl zvrtnout dokonce do hororu. Ale hlavně se mi to líbilo stejně kvůli nejedné povedené vtipné scéně a také kvůli dost originálnímu námětu, který sám o sobě sliboval velké množství potenciálních gagů a naštěstí ho Veber využil nadprůměrně. Navíc to tentokrát i odněkud někam šlo a nebyl to jen sled scének, který nějak začne a nějak skončí. To se mi totiž stalo u zbylých dvou filmů s Richardem a i když jsem se u nich bavil zhruba podobně, ta bezdějovost mi v nich vadila. To tady ale bylo vyřešené, takže mám skutečně spoustu důvodů, proč mít Hračku radši než třeba Život plný malérů. Byť teda v počtu hvězdiček žádný rozdíl mezi těmi třemi filmy vůbec nemám... 4* ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

vlastně velice vážná věc: i když se většinu času budete opravdu řehtat. ovšem co činí tuto francouzskou komedii neobvylkou, je právě dost drsný podtext, sociálně nesmlouvavý - nejde tu primárně o nešikovného troubu, ale o oběť systému - a jeho "protivník", rozmazlený synek pana šéfa - ten na tom není o moc líp. takže se člověk směje, ale trochu ho taky mrazí. a o to jde. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Klasická francouzská příjemná komedie. Která člověka dokáže pobavit, ale zároveň, pokud ten dotyčný chce, tak si dokáže najít i trošku hlubší myšlenku. Pierre Richard je jednou z legend francouzské komedie a je příjemné ho sledovat, není nijak otravný, jako to bývá u dnešních spotřebních komedií. Hodně mě zaujal také námět. Strašně absurdní nápad, který mě ale nepřestal bavit a fascinovat, jak mohl někdo, něco takového, vymyslet. Příjemné strávené odpoledne u francouzské komedie. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Krásně příjemně zábavný film, který tepe do nejbohatších vrstev, které ovládají životy těch ostatních prostých lidí, kteří se pak třesou o svoji práci. Utahuje si ze všech poskoků, kteří hned rádi všechno zařídí a díky nimž se ti vyvolení dovolí stále více a více. A tak se novinář Francois Perrin (skvělý Pierre Richard) dostává do domu velkopodnikatele Pierra Rambala-Cocheta (Michel Bouquet) jako hračka jeho syna Erica (Fabrice Greco). Ze začátku se vzpírá, ale ze strachu o místo roli přijímá takovým způsobem, aby panu generálnímu co nejvíce uškodil a otevřel oči jeho synovi v tom, že život není o nakoupení všeho, co vidí, ale o citech a normálním životě, kde není tolik majetnické bezcitnosti. Další zajímavé postavy: ustrašený Blénac (Jacques Francois), nesmyslně vyhozený novinářský fotograf (Charles Gérard) a bezcitná paní Rambal-Crochet (Suzy Dyson). Krásný film, ale jak je ve filmu podotknuto: kdo je větší zrůda, ten kdo nesmyslné věci chce pro své pobavení, nebo ti, kdo to ochotně, i když třeba neradi udělají. I když v každém případě mají ti vyvolení vždy výhodu. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Sama netušm, kolikrát jsem Hračku viděla. Poprvé zcela jistě jako dítko školou povinné, dnes poprvé se svou 12letou dcerou. Jsem překvapená, o jak nadčasové dílo se jedná. Jako milovnice Francie a žurnalistiky tleskám. Vzhledem ke zpracování velice přístupné i dětem. Jsem zvědavá, jestli dnešní filmy budou i po 38 letech aktuální. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Prepustenie novinára Pigniera (Gérard Jugnot) pre spotené ruky je priama narážka na politika a majiteľa leteckej spoločnosti Marcela Dassaulta, ktorý prepustil zamestnanca práve z tohto dôvodu. (Raccoon.city)
  • Pro Fabriceho Greca, představitele Erica Rambala-Cocheta, šlo o jedinou filmovou roli v jeho kariéře. (Cucina_Rc)
  • Vo francúzskych kinách videlo film 1,249,452 divákov. (Raccoon.city)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama