Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vendula s Martinem Vrážem se poznali na vernisáži studentů akademie výtvarných umění. Vendula plánovala dráhu umělecké malířky, ale místo toho se vdala, porodila tři děti a stala se z ní žena v domácnosti. Martin pracuje ve firmě, která se zabývá marketingem zaměřeným na hračky a hlavní sídlo má v Rusku, kam by měl jít Martin pracovat. Své práci věnuje hodně času na úkor rodiny a s Vendulou už na sebe nemají žádný čas. Když jede celá rodina za Martinovým tátou na víkend, dojde Vendule trpělivost: nechá děti s Martinem a sama jde za tchánem do hospody. Tchán ji chápe a vyprovokuje Martina k uzavření sázky, že se nedokáže sám postarat o své tři děti po dobu jednoho měsíce. Vendula tak má celý měsíc pro sebe, může odpočívat, bavit se a vrátit se k malování. Zato Martinovi nastávají těžké chvíle, neboť nemá představu o chodu domácnosti ani o tom, že dětem musí určovat pravidla... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (278)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Není nad pořádnou českou komedii (ou, wait). Martin a Venuše na mě působil jako příběh z televizních bakalářů (jednak provedením a jednak tím dějem). Na dětskou komedii málo vtipné, na manželské drama zase moc odlehčené, takže výsledkem je neurážející ale taky ne moc zábavná sbírka všemožných product placements. 3.5/10 ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Trochu to vypadá, jako kdyby byl zfilmován scénář z nějaké středoškolské soutěže. Naprosté vytržení z reality je jedna věc, mnoho bizarních zápletek a šestákových zvratů věc druhá, i ta okatost použitých prostředků a motivů by se dala při velké toleranci odpustit, pokud by film byl alespoň trochu vtipný, když už to má být komedie. Tahle česká rodinná čalamáda je ale bohužel úplně mimo, není vůbec vtipná, žánrově se snaží plout všude možně, ale kompas si s sebou nevzala (snad nejbizarnější je hororová etuda ve sklepě/ateliéru postavy Krause mladšího). ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

No jo, je to klišé, ale je to takový milý a hezký, že se u toho dá v pohodě vydržet, aniž by si člověk hryzal nehty do krve. Navíc Kristýna Boková je kočka, která k tomu všemu umí i hrát, což u nás zase není tak časté a Taclíkův projev mi dlouhodobě sedí. Rezervy tu samozřejmě jsou, ale já jsem spokojen. 65% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Romantický začátek a nesmělé balení vezmou rychle za své po narození dětí. Pryč ze stereotypu je může vzít sázka s dědečkem a otcem, že se postará o děti sám celý měsíc. Pokud nejsou schopni kompromisu, tak prohození rolí není zas až tak špatnej nápad. Starání tatínka o roztomilé dětičky by mělo být zárukou dobré zábavy a tady se to povedlo. PS-Babské rady-odvar z makovic- kdo zná recept, ať mi napíše prosím do pošty, díkys:)) "Tatíí pivooo" ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od filmu mnoho a ani jsem neměl chuť se na něj dívat, ale přece jen jsem se zadíval a byl vcelku mile překvapen. Sice se nejedná o nijak světoborný film, ale vtáhl mě svou pohodovou atmosférou i tématem, které je mi v současné době blízké. Bohužel se nedočkáme nových nápadů a film se hemží příběhovými klišé a upozorněními na sponzory, ale obsazení je nadmíru sympatické, reálie povedené a pohledné a občas se setkáme i s nenuceným vtipem. Komedie nejspíše na jedno zhlédnutí za "uherský rok", ale na první dojem povedená. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (16)

  • Na jeden z veselých okamžiků z průběhu natáčení vzpomíná Adam Dvořák se slovy: „Jednou ráno byla k snídani v cateringu spousta nutely. Bylo to přesně den poté, co ji rekvizitáři velmi nutně potřebovali ve velikém množství. Točila se scéna, ve které se náš filmový táta Martin (Marek Taclík) učil přebalovat…" [Zdroj: Turner] (oje)
  • Kristýna Lišková-Boková je ve scéně, kdy její postava nahá vchází do rybníka, zastoupena dublérkou. (janekrubes)

Reklama

Reklama