Reklama

Reklama

Nenapravitelní

  • Francie Les Sous-doués (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lyceum Ludvíka XIV. delší dobu vykazuje velmi špatné výsledky u maturit, ale když je dokonce negativně propíráno v televizi poté, co všichni studenti posledního ročníku u maturity propadli, rozhodne se ředitelka lycea zavést pevný řád a disciplínu. Noví studenti jsou první školní den šokování učitelským sborem, který spíše vypadá jako panoptikum. Přísné ředitelky se nezaleknou a vyhlásí jí válku. Tím se rozpoutá řada humorných situací, místy až tragikomických… (claudel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

emma53 

všechny recenze uživatele

Vysloveně cíleně jsem hledala něco, kde budu vědět, že se nezklamu a povedlo se. Já se báječně bavila a je mně úplně jedno co tady někdo píše o IQ. Je to stará klasika, která je vtipná, nápaditá a vůbec nenudí. Od skvělého třídního grázlíka Daniela Auteuila až po různé jednotlivé bizarní postavy. Vtipnost scének byla různorodá, ale například maturitní zkoužka s taháky neměla chybu. Michel Galabru tam měl sice krátkou roličku, ale jako vždy na něj bylo spolehnutí. Takže až budu chtít vypnout, vím, že v šuplíku Claudeho Zidiho je ještě pár filmů, co jsem neviděla a co mě určitě nezklamou, zrovna jako tihle Nenapravitelní. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ano dej tvori len sled komickych epizodiek a aj ked nie vsetky vyjdu, tak som mal cely cas dobru naladu a viackrat som sa dobre zasmial, co sa nestava tak casto. Dost to pripomina filmy s Les Charlots (co vzhladom na rezisera nie je prekvapive), len namiesto slavnej hudobnej stvorky tu rozne eskapady zaziva skupinka neznamych frantikov v cele s mladuckym Danielom Auteuilom. Michel Galabru sa zo zaciatku vo filme len mihne a poriadne to rozbali az v skvelom finale. Takze pokial mate radi jednoduche priamociare komedie, tak sa dobre zabavite. 8/10. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Z dnešního úhlu pohledu anarchistická záležitost, kdy děj předkládá divákovi šíleně vtipné historky, šílené historky ale občas i šíleně natahované historky. Přece jenom už je to starší snímek a některé záběry proto působí zbytečně zlouhavě. Ale účinný stroj na učení líných a vzdorovitých studentů nemá chybu! /9. 12. 13./ ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Nenapravitelní se hrozně nepřirozeně snaží o jakousi nadsazenou stylizaci do komedie ve stylu animovaných grotesek, což ve výsledku působí 1) dost děsivě, protože některé ty psí kusy jsou životu nebezpečné; 2) dost hloupě, protože dělá z postav autorit/dospělých kreatury pitomců, jež se nechají napálit zcela banálními triky... Navíc je ten film hrozně amorální. Nejen že se ústřední parta studentů snaží za každou cenu krutě přechytračit svoje učitele, ale ještě navíc je v tom podporují jejich rodiče a někdy se dokonce snaží podvést mezi sebou navzájem. Přesto se všichni nakonec spolu rádi zasmějí. Já teda moc ne. 3/10. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná komedie Clauda Zidiho, v níž vystupuje ještě velmi mladý Daniel Auteuil. Lyceum plné komických profesorů a studentů-figurek je dějištěm mnoha humorných situací, které jsou buď velmi povedené nebo mírně trapné. Michel Galabru jako komisař, jenž má se studenty flákači jen trápení, doslova září. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Stredná škola, ktorá sa objaví hneď v prvých minútach filmu (oznámenie výsledkov maturity), je súčasná škola Diderot v Aubervilliers. (Arsenal83)
  • Stroj na učenie v tomto filme nie je príliš spoľahlivý: tvrdí, že OSN bola založená v roku 1942, hoci tomu bolo v roku 1945. (Arsenal83)
  • Keď Gaëtan (Gaëtan Bloom) zloží ústnu skúšku, skúšajúci sa ho spýtal na obyvateľstvo Brazílie v roku 1978, jeho ťahák uvádza ale údaj z roku 1976 (109 miliónov). (Arsenal83)

Reklama

Reklama