Reklama

Reklama

Ježíšek je neřád

  • Francie Le Père Noël est une ordure (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Je Štědrý den a v pátém poschodí pařížského činžáku je v plném provozu poradenská služba „SOS Défresse- Amitié“, která utěšuje depresivní a nešťastné lidi. U telefonu se střídají Pierre Mortez (Thierry Lhermitte) a Thérese (Anémone) a první akcí je záchrana jejich kolegyně Madame Musquin (Josiane Balasko), která uvízne ve výtahu. Do kanceláře vtrhne těhotná Zézette (Marie-Anne Chazel), kterou pronásleduje patologicky žárlivý a rozzuřený Felix (Gérard Jugnot) v kostýmu Santy. Postupně se objeví další bizarní postavy včetně transvestity Katie (Christian Clavier) a nastávají nepředvídané situace. (curil)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (19)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Máme zde další nadčasový vánoční film, ve kterém na Vánoce moc nenasněžilo...Možná jsem od komedie režiséra Poiéra a takové pověsti čekal ještě vulgárnější podívanou (nebo byl překlad Netflixu jenom uhlazený.) Ale na konec jsem zjistil, že se nebylo čeho bát. Vánoce můžou mít mnoho podob...třeba i tance s transvestitistou nebo předávkování léky.:D   A i  když se třeba zrovna neděje nic extra vtipného, tak díky atmosféře  osmdesatých let, netypického Štedrého dne   a perfektně  se doplňujícím skvělým hercům (divadelní původ se nezapře) ve svých ztřeštěných figurkách mě to teda celou dobu bavilo.  Vánoce z pohledu různých ztroskotanců na Lince důvery...super.:D  Ještě mě  snad ve výsledku mrzí, že ten asi nejdrsnější vtip s orgány se odehrál mimo záběr.:D Hmmm, tohle bych si taky byl schopen dát každé Vánoce. Jo a mimochodem....první vánoční film v tomto Adventu viděný v  Santově vánoční čepici.  ♪Padádá, padádá ♪ ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Vyborna francouzska crazy komedie. Gérard Jugnot v roli maniakalniho a chladnokrevneho Jeziska, ktery se nestiti niceho, je super, ale i zbytek hereckeho ansamblu se velmi dobre doplnuje. Kouzelna hlaska Co mam delat, Zmacnete tlacitko je nezapomenutelna :)))). Skoda, ze tohle nikdy zatim neslo v televizi. Snad se to nekdy povede uvest na vanocni svatky :)). P.S CZ titulky jsou na titulky.com. ()

Reklama

pipapa 

všechny recenze uživatele

Tak tohle by (bývalo) chtělo kvalitní (nejlépe ten předrevoluční socialistický) český dabing a stalo by se to bezpochyby další diváckou bombou, tentokrát jen pro dospělé, importovanou z Francie. Tohle opravdu není rodinná komedie pro všechny a la Louis De Funés. Tohle je dokonale bláznivé divadlo s ostřejším námětem včetně černého humoru a hlavně s velmi, až přehnaně, vulgárním scénářem...Tohle se musí slyšet a ne číst, tady prostě žádné titulky, ani české - kdyby byly, nezaberou, tady splní svůj účel jen 100%-ně trefený dabing nebo perfektní znalost francouzštiny...Povedený tyátr na-en-tou, jakých se zase tak moc nenajde! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja sa hanbím, ale túto komédiu, ktorá má prívlastok jednej z najlepších Francúzskych komédii a v rodnom Francúzsku je kult a ja som sa o nej dozvedel len kvoli odporučeniu jedného z tamojších užívateľov. Linka dôvery u nás vzbudzuje určitý druh rešpektu a dôveryhodnosti, tak aj pre to som po prečítaní obsahu čakal všeličo, len som sa modlil, aby to nebolo trápne. A báť som sa naozaj nemusel. Hneď ako som spoznal postavy, tak som si ich obľúbil a s príchodom Christiana Claviera čo by nevyrovnaného a vynervovaného transsexuála, ktorý chce tak málo a to, nebyť na Vianoce sám, som vedel, že film pôjde v mojom hodnotení vysoko. Bol úžasný a keď predniesol vetu ,, toto je riadna psychiatria" , tak presne taký pocit som mal ja od začiatku filmu až po zaverecne titulky. Ale nie je to vobec chaotické, ale milé a úsmevné. Herci si to užívajú, je tu veľmi veľa úžasných nápadov ako tá vo výťahu, kde je uväznená jedna postava a aby sa z tadiaľ vyslobodila, odbaľuje darčeky, ktoré niesla sestre a jej deťom a tie jej poslúžia viac než čakala. Koniec bol taký, ako celý film, bláznivý a šialený. Od začiatku do konca som vedel, aké hodnotenie odo mna film dostane a tak, žiadne hluché miesta či trápne momenty som tu nenašiel. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Ježíšek je neřád. Ani pověst jedné z vůbec nejlepších francouzských komedií nepodněcuje žádnou českou televizi, aby se chytila za nos a konečně ji odvysílala. Musel jsem ji tedy sehnat alternativním způsobem a sledovat ve francouzštině s anglickými titulky. Bizarní zážitek, ale vyplatil se. Tři zaměstnanci linky důvěry tráví Štědrý večer v práci. Sami sebe přesvědčují, že z altruismu a profesionality, ale skutečným důvodem je, že každý z nich je stejně osamělý jako jejich klienti. Šéfová, akurátní madam Musquin (Josiane Balasko), je chladnokrevná profesionálka, která si hravě poradí i s telefonním úchylem, ale z vidiny večeře u sestry, kam se chystá, má zjevně žaludek na vodě. Zajíkavá Therese (Anémone) tajně miluje neurotického kolegu Pierra (Thierry Lhermitte) a od pracovního Štědrého večera bez šéfové si slibuje, že se s ním konečně sblíží. Takže teoreticky tu máme tři postavy, které by mohly prožít hřejivě sentimentální večer plný dobré vůle a vzájemného porozumění, jak se na vánoční film sluší. Jenže tohle je bláznivá komedie a nevyhýbá se pořádně černému humoru. Madam Musquin uvízne ve výtahu a pokouší se z něj dostat pomocí dárků pro sestřiny děti, na Pierra dotírá frustrovaný transvestita (Christian Clavier v asi nejlepší roli, v jaké jsem ho viděl), Therese naruší romantickou atmosféru vpád vulgární kamarádky Josette (Marie-Ann Chazel) a o pořádné nadělení se všem dohromady postará titulní Ježíšek, ve skutečnosti Josettin hysterický partner Gérard Jugnot v kostýmu Santa Clause. Vánoční punčocha se plní nechutnými dary bodrého bulharského souseda a uznejte, co by to bylo za černou komedii bez jediné mrtvoly... Ano, je znát, že filmu předcházela divadelní hra. Ale taky je znát, že byla úspěšná a herci (a současně autoři) vědí naprosto přesně, co, kdy a jak říct nebo udělat k dosažení perfektního výsledku. Ježíšek je podobně vycizelovaný jako Klec bláznů nebo Blbec k večeři. A mnohem, mnohem vtipnější než (nepřiznaný!) americký remake jménem Blázni a poloblázni. 100% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama