Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • Česko Likvidátor (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Stopař je nájemný žoldák, tzv. Lovec hlav, který za peníze likviduje zločince, na něž policie nestačí. Po splnění úkolu vždy jen oznámí: „Vymalováno, uklizeno.“ Svým způsobem stojí na straně zákona, avšak policie dává od něho a od jeho metod ruce pryč. Nyní stojí Lovec před mimořádně těžkým úkolem – má vypátrat a zlikvidovat nepolapitelného zločince Francie, zvaného Jestřáb, který při svých loupežích vraždí svědky i ty, jež při svých zločinech využívá. Najde bezprizorního mladíka, přemluví ho k přepadení klenotnictví a pak zastřelí všechny svědky. Policie nezná Jestřábovu totožnost a její poslední nadějí je Lovec hlav. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (207)

genetique 

všechny recenze uživatele

Kam sa hrabú dnešné pokusy o klasický akčný thriller. Belmondo je francúzsky Eastwood (alebo naopak?) a stret týchto dvoch v jednom filme by bol určite kedysi asi takým snom ako je napríklad sen dnešných nadšencov o obsadenie Stallonea a Schwarzeneggera do jedného snímku. Dvojitá zápletka dáva filmu neskutočné grády, stále sa niečo deje, dej je popretkávaný veľmi dobrými nápadmi a tie dve hodinky utečú rýchlejšie ako Belmondov beh za kamiónom. Každý pohyb kamery má svoj zmysel a skvelý hudobný motív dotvára tú správnu, ponurú atmosféru. A okrem iného si tu divák zgustne aj na veľmi nekompromisnej akcii s grandióznym, napínavým finále. Veliká spokojnosť. 85%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vynikajicí Miroslav Moravec, který v dabingu válcuje všechny včetně Cremera a nezvykle klidného Belmonďáka. Mám nějakou edici jen na 96 minut, ale i tak je film moc dlouhý, málo se v něm děje a když už se JPB rozběhne, musíte se smát nevěrohodnosti, s jakou honí cisternu. Není to špatné krimi, ale čekal jsem mnohem, mnohem víc, a korunu všemu nasadila Nova svým dabingem (1995), ve kterém kromě excelujícího MM Saic (Henry Blake z M.A.S.H.) se Šetenou (továrník Burns) mluví asi patnáct postav každý, ble! Tři a půl a ani kousek navíc. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Belmondo je tu sympatický drsňák, Cremer je tu nesympatický drsňák a tak mu ide Belmondo po krku. Obaja sú extra charizmatickí, takže ma dosť prekvapil priebeh deja, keď sa scenárista rozhodol venovať polovicu filmu istej podzápletke, ktorá je však rovnako dôležitá ako dopadnutie Cremera. Za následok to má fakt, že sa Cremer na desiatky minút porúča spred kamery a mňa to bohužiaľ sklamalo. Záver je už potom klasický, kto tipoval niečo iné, ako konfrontáciu týchto dvoch postáv, asi žiadne podobne drsné filmy ešte nevidel. Taká príjemná stará škola, ktorá má spád a je zaujímavá tou nostalgickou atmosférou Francúzska 70tych rokov, ktorú máme tak radi zo stovák kriminálok s Belmondom, Deloinom, Gabinom a ďalšími. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

L'Epervier a l'Alpagueur - fakt dobrá dvojka... Ale spíš jsem (využivše příležitosti nabízené ČT) si chtěl jasně a definitivně uvědomit, zda má nějakou cenu se na filmy tohoto druhu vůbec dívat. A zjistil jsem (jasně a definivně), že nemá. A navíc je mi až trapné, když si uvědomím, co úsilí, času a peněz tohle stojí, a co z toho pak vyleze. Ale na druhé straně, tím co z toho leze se autoři a herci pobaví, proslaví a dobře si vydělají. A diváci tím, co z toho vylezlo, zabijí čas, odreagují se, možná se i zasmějí grimasám J.P. Belmonda, a celkem nic je to nestojí. Příště ale beze mě! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Musel jste střílet?" ,,Zabíjím všechny svědky.",,Polk." Příjemná kriminálka, místy docela syrová. Jestřáb se zbavuje svědků vskutku nekompromisně bez hnutí brvou. Chvílemi ztrácel film trochu tempo, ale v závěru ho rychle nabral. Mrtvol požehnaně a závěr potěšil. Vynikající hudba a v dabingu překvapivě ani Tříska ani Krampol, ale Moravec...taky dobrý. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Vrah (Bruno Cremer) dává svým kumpánům přezdívku Koko. Přezdívka údajně napadla režiséra poté, co cosi vysvětloval štábu a přikusoval svačinu, u čehož se zakoktal. Smyčka byla poté použita do filmu. (Arnost.Dadak)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v holandskom meste Vlaardingen, francúzskych obciach Le Barcarès, Le Barcarès, Carrières sur seine a v Paríži. (dyfur)
  • Vé scéně, kdy vodič cisterny s vínem prudce zabrzdí, protože má u hlavy Stopařovu bouchačku, udeří se spolujezdec hlavu do čelního skla, které až praskne. V dalším záběru na cisternu je ale čelné sklo netknuté. (Gareth_Jones)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama