Reklama

Reklama

Film zachycuje prostředí Marseille v roce 1930, kdy osud svede dohromady dva drobné podvodníky v souboji o ženu. Spolu zfixlují koňské dostihy, což je přivede k práci pro bossy místních gangů. Když se však rozhodnou rozjet svůj vlastní kšeft, začínají postupně měnit svůj bezstarostný přístup k zločinu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Z natáčení  - Jacques Deray

Recenze (157)

Terva 

všechny recenze uživatele

Jean Paul Belmondo jako Francois Capella a Alain Delon jako Roche Siffredi to jsou dva nejpopulárnější herci v jednom z nezapomenutelných gangsterek. Ve své době to byla klasika. CITÁT - Kde je Lola?........... Už jen ta úvodní scéna v baru se určitě mnoha lidem zaryla do mozků. Pamatuju si, jak jdeme po ulici v Praze, a někdo z nás řekne - "Copak ty mě podezříváš?!" a ostatní zařvali "ANO!!!" a sem tam někdo vytáhl zápalky. Všichni věděli o čem je řeč. CITÁT - Neměl jste peníze, tak jste je ukradl.......... V tomto příběhu není snad jedinej poctivej pracant. Jen samé podplácení, sázky, hry, podvody, vraždy, nehody, politika a krádeže. A to by v tom byl čert, kdyby v tom nebyla žena. Tady to začíná dcerou pana Poliho a pan Poli má řeznictví a to řeznictví zahoří sérií podivných atentátů, úmrtí a náhod. CITÁT - CAPELLO - Tak já jdu do toho řeznictví s tebou........... Když se na to člověk dívá z odstupem času musí se i pousmát nad zpracováním. Dnes jsme zvyklí na úplně jiné honičky, střelbu a celkově na jiné akční scény. Jenže ve své době to prostě byla klasika, jak už bylo řečeno (napsáno). CITÁT - Je děsné žít bez peněz............ Opět jsem si vychutnal akční scénu s nabouraným "postřeleným" autem. Světe div se, nebouchlo a dokonce ani nehořelo a divákovi to stačilo. Jóó tenkrát v Marseille. CITÁT - Ale dávejte si pozor........štěstí neexistuje........ ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Borsalino je naprosto klasická gangsterka evropského střihu. Není to žádný Kmotr a podobnost nehledejme ani v americkém filmu Podraz. Zde se jedná o gangsterku, která od začátku dokonce prostě odsýpá a žádné velké scénáristické brikule se zde nekonají. Film je postaven na spolupráci Belmonda a Delona. Je to taková celkem nenáročná zábavná podívaná. Vše zde funguje, ovšem přesto si myslím, že druhý díl je výše. Celý filmový projekt Borsalino, tedy i druhý díl je totiž stvořen hlavně pro samotného Delona. Né že by se sem Bébel nehodil, ale je znát že prvotní impuls a záměr točit Borsalina pochází z Delonovy hlavy. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Pár chlapů v tomhle filmu bych v tomhle filmu na gangstery tipnul, ale Belmondo s Delonem by mezi ně nepatřili. Současně odlehčené, ale ne tak povedeně jako kupříkladu Podraz, a ostřejší, tam se ale hraje až na hranici směšnosti, kdepak, gangterka z Marseille má do Chicaga nebo New Yorku daleko. Předpokládám, že mělo jít o zábavu ve stylu Cassidy a Kida, což se vlasně povedlo, ale zase..jen napůl... ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

No, v první půlhodince jsem dokonce uvažoval, jestli to nevypnu. Sled jednotlivých scén, bez návaznosti, propojení - něco se stalo, potom se stalo něco dalšího, jakoby spolu nic nesouviselo. Také jsem občas tápal, jestli to má být komedie nebo drama. Každopádně po půl hodince zhruba se film trošku zklidnil, děj dostal návaznosti, přitvrdilo se a hned se na to dalo koukat. Ale stále, jakoby mi v tom něco chybělo. Jakési kouzlo, či šmrnc. Bylo takové nijaké. Howgh! ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Borsalino je velmi dobrá gangsterka, ale na rozdíl od kolegů se nedomnívám, že by se mohla rovnat kultovním filmům, jako je Kmotr nebo Tenkrát v Americe. Film Borsalino totiž netáhne nějak zvlášť propracovaná dějová linka dvou mladých gangsterů deroucích se vzhůru v podsvětí předválečné Marseille, ani ryzí filmařina, ale hlavně obrovské charisma Belmonda a Delona, které z nich přímo čiší v každém záběru. Ať už v proužkovaném saku nebo ve smokingu, se širokým kloboukem a doutníkem nebo se samopalem, jsou to jen tihle dva páni herci, se kterými stojí a padá celý film. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=PTzussMHdxg ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Borsalino je název klobouku s širokým lemem, který nosili ve 30. letech všichni marseillští gangsteři. (candy_daze)
  • Film byl sice již čtvrtým snímkem, ve kterém se před kamerou setkávají dvě herecké hvězdy Delon a Belmondo, ale teprve prvním, kde spolu hrají dvě rovnocenné hlavní role. (hippyman)
  • To, že by se mohl film jmenovat "Borsalino", byl nápad Alaina Delona. (candy_daze)

Reklama

Reklama