Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě skutečně dostalo. Souboj tahačů mezi Belmondem a Venturou byl určitě inspirací pro Spielbergův Duel. Ostatní postavy sice moc prostoru nedostali, ale to vůbec nevadí, protože... no prostě nemám slov. Asi nejlepší dobrodružný road movie, co jsem kdy viděl. Ani jsem nevěděl, komu mám fandit, a to se mi často nestává. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Filmová dobrodružná klasika, na kterou se nezapomíná ani po půl století. J.-P. Belmondo, L. Ventura a B. Blier - už jen tahle tři jména jsou zárukou kvality. Honička za vidinou odměny 100 000 dolarů, kterou těmto drsným chlapům unikne díky jedné kurvě, zvané Pepina... Nádherné to tenkrát bylo napětí, když jsme sledovali ty dva kamióny při jízdě přes poušť. Ovšem též výborný dabing Jana Třísky, zato L. Lipský dabující Bliera mi neseděl, také Ventut mluvíval později někdo jiný s drsnějším hlasem... ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný snímek s Belmondem. Poněkud zamrzí černobílá podoba. Dabing je je jiný než jsme zvyklý a to v podáná Jana Třísky, ale kupodivu to je poměrně podobný jako známější Jirka Krampol, tak že to moc nevadí. Děj je velice jednoduchý spediční firma v Africe si pořídí nový nákladák, a řidiči to okukují a dohadují se kdo ho asi dostane. Šeéf si najme novýho šoféra pro nové auto. Ŕidiči jdou večer chlastat a ráno vidí šéf jak nový auto odjíždí, jenže za nedlouho vidí onoho řidiče a zjištuje že s autem odjel řidič Rocco atak pošle zaním řidiče Marka, který cestou vezme toho řidiče co mu vyfounul ten nákladák. Rocco totiž zjistí, že náklad je velmi cený a proto, ho ukradl a chce ho prodat sám. Jede s dívkou Pepou a to je v podstatě celý film auta se různě honí a dělají si naschvály až nakonec nemá nikdo nic nebot, jak se říká neber sebou ženskou na podobný kšefty. Film je celkem slušný sposta akce a slunce, jenž škoda absence barvy. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Podle mého nejlepší film s Belmondem za mlada. A po Mrchožroutech nejlepší film Henri Verneuila (a že je z čeho vybírat). Film od začátku do konce je zajímavý, napínavý a zábavný. Belmondo je neodolatelně rošťácky šarmantní a obratný nejen za volantem kamionu, ale i v přítomnosti dam. Lino Ventura je chlap jak se patří a já nevěděl komu z nich mám fandit. Oba jsou tak velcí sympaťáci, že mi to nebylo ani na chvilku jasné. I po těch letech možná nejlepší kamioňácký film. ()

Martensson35 

všechny recenze uživatele

Frantíci mají patent na specifický žánr filmu - dobrodružné drama z prostředí řidičů náklaďáků. Vzpomenu krom tohohle například Mzdu strachu nebo méně známý Benzín a olej. Dva těžký sympaťáci a sekáči Belmondo a Ventura, pro které má každý pravověrný dobrodruh zvláštní přihrádku v srdci, k tomu Blier (no dobře, tak 3), padouch z nejlepší Bondovky jako jejich zaměstnavatel, člověk který si zahrál v životě ve pouze 4 filmech a sexy buchta z 60kové licí formy, která už je bohužel nenávratně ztracená. A řídí to Verneul, který prostě nešlápne vedle. Každej pořádnej chlap když vidí montrózní trucky hnát se pouští za zvuků hudby jak od Johna Williamse (tehdy se bez toho neobešel žádný dobrodružný film) pochopí, že tady se odvíjí myšlenka na pozadí úžasné atmosféry, která pádí kupředu jak ty obří Berliety, a všechno co kdy proběhlo sérií Rychle a zběsile nasaje a vypšoukne z výfuku. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Většina sekvencí se natáčela ve městě Ouarzazate v Maroku. V samotném městě a hlavně okolo něho panovalo obrovské vedro (kolem 50°C) a nikde nebyl ani kousek stínu, což poněkud znepříjemňovalo natáčení. (Pierre)
  • Film byl plánován jako barevný, kvůli finančním úsporám se ale nakonec k lítosti tvůrců točil černobíle. (vesper001)
  • Původně měl mít film název „60 000 dolarů na slunci“ – „60 000 dollars au soleil“. (ČSFD)

Reklama

Reklama