Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Evander 

všechny recenze uživatele

100 000 dolarů na slunci je na Belmonda poměrně netradičním filmem, což ale není na škodu. Jde o jeden z jeho dřívějších filmů a dokonce černobílý (jeden z mála, kde je Belmondo k vidění), ale i tak zde již působí "mazácky", jak je v jeho pozdějších filmech dobrým zvykem. Film má zajímavý příběh, výborné herecké obsazení, ale bohužel i zbytečně dlouhou stopáž, která s sebou přináší poměrně dost hluchých míst, a tak to dnes na plné hodnocení nebude. 75% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Westernové schéma aplikované na francouzské šoféry náklaďáků v Maroku roku 1963. Mužně upocený film plný drsných charakterů, prachu, písku a špíny. Lino Ventura je kabrňák a "ucho" Belmondo je... Prostě klasicky výtečný Belmondo. Navíc je to famózně natočeno. Všechna čest Henrimu Verneuilovi. Kupříkladu minimalistická stíhací jízda skrze serpentýny je nasnímaná (nejen) na rok 1964 přímo neskutečně. Bez sebemenších problému by i dnes byla ozdobou jakéhokoli snímku. Nemluvě o hudbě. Takže zapněte si větrák, pusťte klimošku naplno a vydejte se spolu s touto drsnou "rošťáckou" cháskou do výhně a dusna marocké pouště. A třeba, ale opravdu jenom třeba, na vás na konci bude čekat těch stotisíc dolarů. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film a krasny priklad toho, ze stare filmy 60. rokov mali urcite tazko zabudnutelne caro, ktore sa dnes podari len malokedy. Filmu vladnu vyborni herci : Belmondo - hoci ho osobne nemam rad, musim uznat, ze zahral kvalitne, dalej Vino Lentura a Bernard Blier. Za zmienku vsak stoji aj ucast Gerta Frobeho /Goldfinger/. Sceny s kamionmi a ta nahanacka v kopcoch : no bavil som sa, a to tak, ze velmi. 100 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný snímek s Belmondem. Poněkud zamrzí černobílá podoba. Dabing je je jiný než jsme zvyklý a to v podáná Jana Třísky, ale kupodivu to je poměrně podobný jako známější Jirka Krampol, tak že to moc nevadí. Děj je velice jednoduchý spediční firma v Africe si pořídí nový nákladák, a řidiči to okukují a dohadují se kdo ho asi dostane. Šeéf si najme novýho šoféra pro nové auto. Ŕidiči jdou večer chlastat a ráno vidí šéf jak nový auto odjíždí, jenže za nedlouho vidí onoho řidiče a zjištuje že s autem odjel řidič Rocco atak pošle zaním řidiče Marka, který cestou vezme toho řidiče co mu vyfounul ten nákladák. Rocco totiž zjistí, že náklad je velmi cený a proto, ho ukradl a chce ho prodat sám. Jede s dívkou Pepou a to je v podstatě celý film auta se různě honí a dělají si naschvály až nakonec nemá nikdo nic nebot, jak se říká neber sebou ženskou na podobný kšefty. Film je celkem slušný sposta akce a slunce, jenž škoda absence barvy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Verneuil nám v Sto tisíc dolároch ukazuje starú pravdu, že rozdiely medzi mužmi a ženami sú neprekonateľné. To starému kamarátovi nejako ublížite, chvíľu ste na nože, ale potom si pár vylepíte a je dobre. Ale buďte menej milý k žene a ona vám to vráti aj s úrokmi. A možno je z morálneho hľadiska aj v práve. Hustá, respektíve horúca atmosféra Sahary, kde cítite ten pach vytekajúceho oleja a rozbolí vás z toho hlava. Postavy sú tu skôr záporné (zdemolovanie podniku), hold miesto si vyžaduje drsňákov. Tí Belmondovi a Venturovi išli vždy parádne. Takže odporúčam všetkým ich fanúšikom a ešte fanúšikom jednej starej klasiky, Mzdy strachu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • V 80% záběrů řídí nákladní vozy sami Belmondo (Rocco) s Venturou (Hervé). A to i například v riskantní scéně, kdy oba vozy sjíždějí džebelem a po straně zeje propast. Na okraji srázu byla postavena plošinka pro kamery. (Pierre)
  • Původně měl mít film název „60 000 dolarů na slunci“ – „60 000 dollars au soleil“. (ČSFD)
  • Většina sekvencí se natáčela ve městě Ouarzazate v Maroku. V samotném městě a hlavně okolo něho panovalo obrovské vedro (kolem 50°C) a nikde nebyl ani kousek stínu, což poněkud znepříjemňovalo natáčení. (Pierre)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno