Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Westernové schéma aplikované na francouzské šoféry náklaďáků v Maroku roku 1963. Mužně upocený film plný drsných charakterů, prachu, písku a špíny. Lino Ventura je kabrňák a "ucho" Belmondo je... Prostě klasicky výtečný Belmondo. Navíc je to famózně natočeno. Všechna čest Henrimu Verneuilovi. Kupříkladu minimalistická stíhací jízda skrze serpentýny je nasnímaná (nejen) na rok 1964 přímo neskutečně. Bez sebemenších problému by i dnes byla ozdobou jakéhokoli snímku. Nemluvě o hudbě. Takže zapněte si větrák, pusťte klimošku naplno a vydejte se spolu s touto drsnou "rošťáckou" cháskou do výhně a dusna marocké pouště. A třeba, ale opravdu jenom třeba, na vás na konci bude čekat těch stotisíc dolarů. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s uživatelem brasek. Začne to jako trochu detektivní road movie (někdo něco ukradne, nevíme, co je v nákladu), je zde tajemný Steiner, a nakonec se nic nestane, nikam to nedojde. Že jsem tě málem zastřelil? Tak v poho, pojď, půjdem zas za děvkama. Docela rád bych tenhle film viděl natočený z pohledu řidiče v podání Bliera. Ti dva se tam nemuseli vůbec honit, stačilo počkat na Bliera a jeho vyblýskaný kamion, vždy přijel včas a vhod. Jako takový deux in (sic!) machina. Zhruba od 30. do takové 90. minuty je to docela fajn road movie s pár napínavými prvky, ale jinak teda mne konec velmi zklamal. Co je to za kamarádství, když příště stačí dát jednomu z nich zase velké peníze, a bude skákat jak opička a dost možná tentokrát toho svého kamaráda zastřelí? Skutečně zklamání. Pár dialogů je ale vtipných. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Belmondo versus Lino Ventura. Horká poušť, písek mezi zuby a příběh řidičů náklaďáků, který svým vyzněním velmi připomíná obdobný taktéž koprodukční snímek Francie a Itálie pod názvem ´Mzda strachu´ z roku 1953. Tam šlo o vysokou odměnu za převoz velmi nebezpečného nákladu, tady zase o chycení zlodějíčka nového náklaďáku s kontraktem v hodnotě 100 000,- dolarů. Výborně napsané dialogy, výborná kamera, výborná žhavá atmosféra. Dějství si drží tempo a vcelku razantní napětí. Honička náklaďáků ve stylu road movie kde jde stejně každému jen o jedno. O bohatství. Excelentní atmosféru jako u zmíněného snímku ´Mzda strachu´ se zopakovat zcela nepodařilo, ale i tak z toho vyčnívá razantní filmový zážitek. Film z prostředí, kde muži jsou stále muži a ženy jen na hraní, kterým se nedá věřit. Drsný příběh o přátelství v poušti ze světa řidičů náklaďáků. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších Belmondových filmů, ovšem nikoli s nejlepším Belmondem. Tady to stojí hlavně na silném příběhu a nádherné kameře (zvláště v honičce náklaďáků). Belmonda herecky převyšuje Lino Ventura, solidní postavu odehrál i sarkastický Bernard Blier, zatímco Andréa Parisy je krásná, ovšem nudná. To všechno korunováno nádherným závěrem, nad kterým jsem se ještě dlouho usmíval. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem měl pocit, že jde o klasiku, kterou jsem od malička viděl nespočetněkrát. Pravda je ovšem ta, že jsem tento "film s Belmondem" viděl dnes poprvé. Působivá atmosféra, zajímavý děj s napínavými scénami, občas inteligentní bonmot a svým způsobem nečekaný závěr. Byl jsem i překvapen, jak je tento film moderně natočen (rozdvojené vidění, honička náklaďáků...). ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Záměrem Henriho Verneuila bylo vytvořit ojedinělý western, kde místo koní budou jezdit obrovské nákladní vozy a který se nebude odehrávat v Západní Americe, ale v Severní Africe. (Pierre)
  • Ve Francii film vidělo 3 436 161 diváků. Stal se druhým nejnavštěvovanějším filmem roku 1964, hned po Muži z Ria, který měl premiéru o tři měsíce dříve. (Pierre)

Reklama

Reklama