Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zpět do víru života! Heslo, kterého se drží bývalý zlodějíček Alexandr Boroni po propuštění ze žaláře. Vyhledává společnost půvabných že, snaží se je očarovat a poté, co mu podlehnou je okrade. Díky souhře náhod se při jedné ze svých cest zaplete do hry tajných služeb na palubě letadla směrem do Benátek. Nebyl by to však on, kdyby nad nimi nedokázal zvítězit – nad nekalými živly, agenty a mafiány. Stihne toho však ještě mnohem víc! (MIDO FILM)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (117)

topi 

všechny recenze uživatele

Bláznivá detektivní komedie, která patří mezi slabší Belmondovky. Chvílemi hodně zmatená a nepřehledná. Belmondo je sice pořád štramák a i tady předvádí své kaskadérské kousky (nejlepší je asi let vrtulníkem nad Benátkami, kde se drží lanového žebříku), jinak tahle šaráda postrádá pořádný tah na bránu, jako v jinších Belmondových filmech. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená komedie s Belmondem. Zlodějíček ,který svojí výřečností ukecá skoro každého se jednou při cestě do Benátek nechtěně zaplete do akce tajný služby. A začíná slet gegů a situací ,které jsou někdy docela nepřehledné a ztrácí přehled o co ,že zrovna jde. Ale přesto je to vtipné a koukatelné. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle že dělali tvůrci geniálního Policata nebo rošťáka? Vždyť to nemá hlavu patu, chvíli je to komedie, chvíli střílečka s hromadou mrtvých, plus řada nelogičností (třeba vjedete do hotelu na lodi a druhý den jsou dveře opravené, aniž by bylo co znát? Nebo ta červená tečka ze zaměřovače, ta snad dovedla mířit i za roh, skrz schodiště bez oken a tak. A ten zapalovač by tam určitě zůstal celou dobu ležet a uklízečka by ho nevyhodila. Kde se najednou nad zálivem vzal ten vrtulník a proč mu pomohl? Atd.) Neměl bych nic proti, pokud by cíleně šlo o parodii od začátku, trochu surrealistickou, ale parodii, ale takhle se to mlátí mezi několika žánry, včetně vaudevillové grotesky, která sem spadla kdoví odkud. a každý jeden popírá ten druhý. Jde vlastně jen o sled scének jen velmi volně pospojovaných, každá jakoby na jiné téma, do toho je dokonce hlas vypravěče, ale celé to nemá tvar naprosto žádný. Inu, ne každý je Blier, a tady to asi chtěli natočit blierovsky, a nepovedlo se. Takže nakonec k zapamatování jsou jen krásné hnědé oči Mirelly D´Angelo a dva kaskadérské kousky Belmonda, z nichž ten přelet nad Benátkami asi musel dát dost fušku, ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Francouzsko-italská komedie, v níž J. P. Belmondo vystupuje v jedné ze svých oblíbených rolí mazaného podvodníka vystupující pod svým občanským jménem Alexandre Dupré nebo používající smyšlený titul vikomt. Po začáteční fázi, kdy Dupré tahá za nos různé boháče, aby z nich dostal co nejvíc bohatství, se při cestě do Benátek nevědomky zaplete s tajnou službou a mafiány. Do rukou se mu dostane tajemný kufřík obsahující na první pohled obyčejné věci, avšak pro jisté muže měl zřejmě vysokou cenu, neboť neváhali nekompromisně zabíjet osoby, kteří se kolem kufru točili. Velká část filmu se odehrává v italských Benátkách, kde Belmondo zkouší různé podfuky a dost času je oblečen pouze do trenýrek se srdíčky, saka a cylindru. Bohužel brzy po rozjetí špionážní hry není zřejmé, kdo ke komu patří a jaké pohnutky vedou dotyčné k získání výše zmíněného zavazadla a ačkoli Bebel produkuje jeho klasické bláznivé kousky, v tomto snímku G. Lautnera nepadají na zcela úrodnou půdu. Nepřehlednost velké spousty postav a nesrovnalosti v ději, který k závěru začíná nudit, se také podepsali pod mým hodnocením. Ve snímku se ve vedlejších rolích objevil M. Galabru hrající Belmondova kamaráda, dále M. Beaune, zavražděný na letišti, poté co, předal Duprému onen kufřík a dále Ch. Gérard, jehož postavu nedokážu nikam zařadit. Z ženských postav mě nikdo výrazněji nezaujal a jejich jména jsou pro mě neznámá. Název snímku pochází z označení Belmondovy postavy muži, kteří se zajímali o kufr, avšak tento podceňovaný kašpárek jim dokázal pěkně zavařit. Co se týká Belmondových akrobatických kousků, automobilových honiček či celkově akčních scén, byl Kašpárek docela skromný. Dle mého názoru se jedná o jeden ze slabších Belmondových filmů, který nezachránila zajímavá lokalita italského ostrovního města. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Každý víkend když proplouvám po Grand kanálu ve své vytuněné trojstěžňové gondole, přemítám jak dobrý film to vlastně mohl být: Benátky, osvědčený režisér, většina herců Bebelova týmu z předchozího snímku Policajt nebo rošťák, sám Belmondo ve skvělé formě. Jenže se cosi pokazilo: kaskády vrtulník ani čluny nefungují jak bych očekával a i když si JPB jako jeden z mála divadelní přehrávání může dovolit, tady je toho příliš a jaksi bezúčelně naservírované kašpárkování. Tentokrát tvůrcům Belmondova estráda nevyšla, asi i vinou slabého scénáře a schizofrenní směsi burleskní komedie a konvenční krimi. Produkce: Cerito Films ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo na zámku Ferrières ve Ferrières-en-Brie a v Paříži (Francie). Dále se natáčelo v Benátkách (Itálie). (SONY_)
  • Prvýkrát v dejinách filmu tu bolo zobrazené použitie zbrane s laserovým zameriavačom. Efekt pohybujúceho sa červeného bodu - ako znamenie blížiacej sa smrti - sa neskôr objavil v nespočetnom množstve ďalších akčných filmov. (SGP)

Reklama

Reklama