Reklama

Reklama

Muž z Ria

  • Francie L'Homme de Rio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neustále na prahu smrti, ve víru dobrodružství snaží se vyrvat svou snoubenku ze spárů únosců Jean-Paul Belmondo... Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijel na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci Maltéků, které jsou zároveň klíči k bájnému pokladu. Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat. Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilie, pak do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže. To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou, scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života, z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto, aby se vzápětí ocitl v dalším ohrožení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Ale tohle všechno jsou dnes už jen pohádky.......... Kdo by si nevzpomněl na scénu Agnes u moře v Riu, jak na opuštěné pláži potkala Nympha Neptuna. DIALOG : AGNES - Kde to jsme ? ADRIEN - Á dáma se probudila. Tak se podívej. AGNES - Co to je ? Víš jak se to tu jmenuje ? ADRIEN - Rio de Janeiro........... CHYBA VE FILMU - V 76 minutě přenášejí Agnes z jednoho auta do druhého a nechají auto z otevřenými dveřmi. Když však za několik vteřin jede kolem Adrien ( Jean Paul Belmondo) má auto dveře zavřené.......... Dobrodružná romantická komedie o hledání dávného pokladu Maltéků. CITÁT - Tak jsem obstál ? Nebo mám ještě zabít draka ? Scénář : Jean-Paul Rappeneau, Philippe de Broca, Daniel Boulanger a Ariane Mnouchkine. Kamera : Edmond Séchan ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Protože zdejší komentáře se v určitých bodech liší jenom přezdívkou uživatele, rozhodl jsem se udělat takovou jednoduchou kompilaci nejužívanějších slov, aby všem dalším stačilo přečíst si jenom tenhle můj blábol. Takže: Bebel fešák zatím Francoise sexy hodně Krampol nebyl Acapulco lepší (?) dobrodružství velký Spielberg inspirace Indiana Jones tečka. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrodružnosť ako má byť. Aj so svojimi chybami, ale keď zábava dokáže zaplátať nejaké scenáristické zlyhania, tak to funguje. Nie je to sofistikovaný film, ale očaril aj Spielberga a dal námet nesmrteľnej sérii. Škoda len tragického osudu staršej sestry Catherine Deneuve. Francoise Dorleác sa tri roky po filme ponáhľala na letisko, nezvládla rýchlosť a uhorela v aute... ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Překvapivě bohatý film, tady najdete celého příštího Belmonda. A řekl bych, že se tu neinspiroval jen Indiana Jones, ale i bondovky. Trochu ale vadí, když si člověk uvědomí, že od příletu do Ria je to víceméně jen pletenec vykonstruovaných situací, ve kterých se Belmondo "předvádí". Proto nedávám plné hodnocení. Je to velkolepě pojaté, ale scénář měl být propracovanější. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Muž z Ria není o nic horší než Muž z Acapulca. Je jen jiný. Trochu vážnější možná. Ne tak ztřeštěný. Zároveň je to pro mě nestárnoucí klasika s okouzlujícím Bebelem. A jsou scény, které si pamatuji i po x letech... "Je to daleko? - Ne, ne, asi 1000 kilometrů. - Hmm, tak to budeme potřebovat auto. - A jakou chceš barvu? - Počkej to není jenom tak. - Růžové s hvězdičkama." ()

Galerie (87)

Zajímavosti (29)

  • Film se z části natáčel v Brazílii a v jejím hlavním městě Brasilia, které jako nové město vybudoval brazilský architekt Oscar Niemeyer, kterého si ve filmu zahrál italský herec Adolfo Celi jako představitel Maria De Castra. Natáčelo se též v Riu de Janeiru a v Paříži. (Cucina_Rc)
  • Adrien (Jean-Paul Belmondo) se drží v čase 01:35:00 na boku lodi, kde jsou na něj vyhozeny zbytky jídla, aby hned v dalším záběru byl zcela čistý. (Ivo.Rol)
  • Jean Paul Belmondo si při natáčení pořídil do své koupelny v hotelu živé, dvaceticentimetrové krokodýly. Když je personál objevil, křičel jako smyslu zbavený a odmítal do hercova pokoje vstoupit. To ale nebylo celé. Jean Paul je s pomocí De Brocy dokonce přestěhoval do pokojů ostatních hostů. Jindy zase s De Brocou nasypal pudr do větracího topení, takže když ho někdo zapnul, byl celý zapudrován. Ředitel hotelu neměl pro podobné legrácky pochopení a chtěl herce z hotelu vyhodit. (Pierre)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama