Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ziskuchtivost je silnější než bojové kamarádství. Zvláštní jednotka francouzské cizinecké legie dostala za úkol zachránit před postupujícími Němci zásoby zlata z malé tuniské banky. Po příjezdu do městečka byl oddíl přepaden nepřítelem a přestřelku přežilo pouze pět mužů. Velící rotmistr se stále snaží získat poklad pro vládu, ostatní však vycítili příležitost ke zbohatnutí a pod vedením seržanta jdou tvrdě za svým cílem. Nečekaně získají spojence v krásné manželce bankovního ředitele... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (158)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

"Seržant Augagneur 1.pěší prapor cizinecké legie."Vojenský film, který si vystači s jedním BRENem a pár MP40kami. Přepad hned ze začátku mne mile překvapil, avšak netrvalo to dlouho a překvapení se otočilo na druhou stranu. A poté sledujete příběh zrady a pomsty kvůli válečné kořisti. Jean-Paul Belmondo si legionáře zahrál velmi slušně. My skrejem zlato Francie, aby ho nevzal nepřítel. Copak neslyšíš ten kus vlastenectví, co v tom je ?! ()

topi 

všechny recenze uživatele

Zase ti Frantíci a jejich humor. Experti největší! Tahle válečná komedie je tak nahláškovaná a vtipná, že jsem se se chlámal skoro celou dobu. Belmondo s humorem sobě vlastním každou situaci bere s nadhledem a s úsměvem na tváři. Bombastické skloubení srandy s válečnou hrůzou! Pár přeživších legionářů se v Tunisu pokouší vyloupit banku, ale bez komplikací to nejde. Belmondovi vydatně sekundují všechny další postavy (opět v geniálním starém českém dabingu) a na scéně se objevuje jako manželka bankéře i krásná Marie Laforet, která hrála Belmondovu milenku v Policajtu nebo rošťákovi a manželku z Veselých velikonoc. Ladí jim to jako vždy skvěle! Nehorázná prdel a mám chuť si film pustit znovu, což se stává opravdu jen velmi vyjímečně. Žeru hudebního skladatele Delerueho a tady střídá tolik božích motivů a hudebních nástrojů, že se mi z toho točí krásou hlava. I teď, když píši tyto řádky mě jede z beden jeho geniální soundtrack, který si stoprocentně pořídím na krásném vinylu. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Výborně natočená akce, skvěle vyprávěný příběh, chytlavá ústřední melodie, vynikající český dabing a Belmondo tradičně v perfektní formě. Právě představitel hlavní role je zde zábavný, mužný i charismatický a jako obvykle táhne celý film. Mezi spálenými zdmi rozbitého města, se nám díky jemu a jeho zlatuchtivým kumpánům dostane kvalitní, komediálně laděné válečné podívané. Pokud máte rádi Francii, Belmonda, krásné ženy a máte smysl pro humor - jsou Mrchožrouti filmem přesně pro vás. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl jen jednou a má pro mě dost slabých míst (proto "jen" čtyři hvězdy), na druhou stranu má ale dost a dost scén hodně povedených, u kterých člověk padá smíchy na zem. Občas mě tam taky trochu rozhodilo pár momentů, kdy si tenhle film občas zahraje na něco, čím by vlastně ani nechtěl (neměl) být. Pokud tedy od filmu budete čekat salvu belmondovského herectví, té se vám každopádně dostane vrchovatě. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut bylo teda dost zmatených a já jsem moc nechápal o co jde. Pak se to naštěstí zlepšilo, i když mi celou dobu připadalo, že je děj trochu rozpadlý a ani o něj až tolik nejde. I přesto film nemá moc hluchých míst díky dobře nastavenému tempu, přestože ke konci už snímku zase začne docházet dech. I tak je co chválit jako třeba skvělé Audiardovy dialogy. Vypadá to jako by byly psány Belmondovi na tělo, ale tak to vůbec není. S ním se původně pro tento film nepočítalo. Ještě, že si zde nakonec zahrál, protože hlavní postava není moc sympatická. Ale on ji dodává tu pravou jiskru a šarm. Jinak ale má své filmografii i mnohem lepší filmy, tento už znovu vidět nemusím, takže dávám 3 hvězdy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Mahdia a Hiboun v Tunisku. (dyfur)
  • Na začátku jsou místo některých mrtvých francouzských vojáků použity figuríny. (Winster)
  • Tank, který se ve filmu objevuje, je lehký SK-105 Kürassier, jehož výroba začala v 70. letech v rakouské zbrojovce, nesoucí později název Steyr-Daimler-Puch. (Lucas87)

Reklama

Reklama